Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελλάς Ελλήνων Σκατόψυχων: «Καλά του έκανε του κωλόγυφτου.…»

Ελλάς, Ελλή­νων, Σκα­τό­ψυ­χων. Ένα παι­δί 16 χρο­νών χαρο­πα­λεύ­ει στην εντα­τι­κή του Ιππο­κρα­τεί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης από σφαί­ρα αστυνομικού.

Η σφαί­ρα του μπά­τσου καρ­φώ­θη­κε στο κεφά­λι του 16χρονου, το «έγκλη­μα» του οποί­ου ήταν ότι έκλε­ψε 20 ευρώ βεν­ζί­νη! 20 ευρώ, τόσο κοστο­λο­γεί­ται η ζωή στην καπι­τα­λι­στι­κή Ελλά­δα της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης όπου η αστυ­νο­μι­κή αυθαι­ρε­σία και κατα­στο­λή πάει χέρι-χέρι με την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή των κυβερνήσεων.

Και ενώ ένας έφη­βος παλεύ­ει για την ζωή του εξαι­τί­ας της εγκλη­μα­τι­κής συμπε­ρι­φο­ράς ενός αστυ­νο­μι­κού-επί­δο­ξου δολο­φό­νου, η σκα­το­ψυ­χιά, η παλιαν­θρω­πιά και ο ρατσι­σμός ξεχει­λί­ζει στο διαδίκτυο.

Κυρ-παντε­λή­δες, νοι­κο­κυ­ραί­οι και ακρο­δε­ξιά κατα­κά­θια έχουν βγει παγα­νιά στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, χύνο­ντας ποτά­μια δηλη­τή­ριο κατά των «σκα­τό­γυ­φτων» και εκθειά­ζο­ντας την πρά­ξη του δολο­φό­νου μπά­τσου. Αυτά τα τέρα­τα με μορ­φή ανθρώ­που, ζουν ανά­με­σά μας, δίπλα μας. Είναι τα τέρα­τα της διπλα­νής πόρτας.

Ως… «ενθύ­μιο» της σκα­το­ψυ­χιάς αυτών των τερά­των, παρα­θέ­του­με ορι­σμέ­να ενδει­κτι­κά σχό­λια αλιευ­μέ­να από αναρ­τή­σεις στο δια­δί­κτυο. Για να μας θυμί­ζουν πάντα την σαπί­λα της κοι­νω­νί­ας των ακρο­δε­ξιών κυρ-Παντε­λή­δων στην οποία ζούμε…

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο