Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ: Καταγγέλλει επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος

Τις επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες παρα­βιά­σεις των αρμο­διο­τή­των του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος καταγ­γέλ­λει η Ενω­τι­κή Αγω­νι­στι­κή Κίνη­ση Πυρο­σβε­στών.

Σύμ­φω­να με την καταγ­γε­λία της, στις 27 Φλε­βά­ρη «κλή­θη­καν υπάλ­λη­λοι της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας Μεσο­λογ­γί­ου, αντί των αρμό­διων δημο­τι­κών υπη­ρε­σιών για την καθα­ριό­τη­τα, να κάνουν πλύ­ση της εισό­δου της Αντι­πε­ρι­φέ­ρειας Αιτω­λο­α­καρ­να­νί­ας από κοπριές που άφη­σαν οι αγρό­τες της περιο­χής στα πλαί­σια δια­μαρ­τυ­ρί­ας που είχαν πραγ­μα­το­ποι­ή­σει προη­γού­με­να για την αντια­γρο­τι­κή πολι­τι­κή που εφαρ­μό­ζει η κυβέρνηση». 

«Ως Ενω­τι­κή Αγω­νι­στι­κή Κίνη­ση Πυρο­σβε­στών ξεκα­θα­ρί­ζου­με ότι οι πυρο­σβέ­στες είναι ανα­πό­σπα­στο κομ­μά­τι του λαού, είναι σκλη­ρά εργα­ζό­με­νοι υπό καθε­στώς ανα­σφά­λειας και έλλει­ψης βασι­κών εργα­σια­κών δικαιω­μά­των, γι’ αυτό είμα­στε στο πλευ­ρό όσων αγω­νί­ζο­νται για ένα καλύ­τε­ρο μέλ­λον με αξιο­πρε­πής και ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες δια­βί­ω­σης», διευ­κρι­νί­ζει η ΕΑΚΠ.

Προει­δο­ποιεί δε πως τέτοιες ενέρ­γειες «μπο­ρούν να απο­βούν μοι­ραί­ες εις βάρος της προ­στα­σί­ας της ζωής και της περιου­σί­ας των πολι­τών, αφού απο­δυ­να­μώ­νε­ται δρα­στι­κά η επι­χει­ρη­σια­κή ετοι­μό­τη­τα της υπη­ρε­σί­ας που δια­θέ­τει προ­σω­πι­κό για παρό­μοιες ενέρ­γειες». Επί­σης, σημειώ­νει πως «επα­λη­θεύ­ο­νται όλες οι προει­δο­ποι­ή­σεις» της  σχε­τι­κά με την στα­δια­κή υπα­γω­γή της Πυρο­σβε­στι­κής στην τοπι­κή διοί­κη­ση και οι αρμο­διό­τη­τες «λάστι­χο» που θέλουν να επιβάλουν.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συνα­δέλ­φους να βγά­λουν τα απα­ραί­τη­τα συμπε­ρά­σμα­τα από την σιγή ιχθύ­ος που κρα­τούν οι εκπρό­σω­ποι του κυβερ­νη­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού απέ­να­ντι στην παρα­βί­α­ση των καθη­κό­ντων τους, από την γενι­κό­τε­ρη στά­ση τους στην δια­χρο­νι­κή κατάρ­γη­ση των εργα­σια­κών μας δικαιω­μά­των, καθώς και απέ­να­ντι στις επερ­χό­με­νες αλλα­γές που πρό­κει­ται να θεσμο­θε­τη­θούν σε βάρος του χρό­νου εργα­σί­ας, των ημε­ρή­σιων ανα­παύ­σε­ων και των αδειών, και να σκε­φτούν πολύ σοβα­ρά ποιους θα ανα­δεί­ξουν στα διοι­κη­τι­κά συμ­βού­λια των σωμα­τεί­ων τους.

«Απαι­τού­με να στα­μα­τή­σουν οι παρά­νο­μες και επι­κίν­δυ­νες εντο­λές εις βάρος της επι­χει­ρη­σια­κής ετοι­μό­τη­τας του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος», υπο­γραμ­μί­ζει.

ΕΑΚΠ: για την κατα­χρη­στι­κή και επι­σφα­λή χρη­σι­μο­ποί­η­ση πυρο­σβε­στι­κών υπαλ­λή­λων και μέσων σε καθή­κο­ντα ξένα προς την απο­στο­λή του Πυρο­σβε­στι­κού Σώματος

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο