Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟΦ: Κυκλοφορεί σκεύασμα για πίεση και αρρυθμίες χωρίς άδεια φαρμάκου

Ο Εθνι­κός Οργα­νι­σμός Φαρ­μά­κων (ΕΟΦ) ανα­κοι­νώ­νει ότι μέσω του δια­δι­κτύ­ου προ­ω­θεί­ται το προ­ϊ­όν Cardiοtensive.

Το Cardiotensive, δια­φη­μί­ζε­ται με θερα­πευ­τι­κές ενδεί­ξεις (ομα­λο­ποί­η­ση της αρτη­ρια­κής πίε­σης, αντι­με­τώ­πι­ση της θρόμ­βω­σης των φλε­βών, αντι­με­τώ­πι­ση της αρρυθ­μί­ας), χωρίς να δια­θέ­τει άδεια κυκλο­φο­ρί­ας φαρ­μά­κου. Ως εκ τού­του, δεν έχει αξιο­λο­γη­θεί η ασφά­λεια και η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τά του.

Επι­ση­μαί­νε­ται ότι στις ιστο­σε­λί­δες μέσω των οποί­ων προ­ω­θεί­ται το ανω­τέ­ρω προ­ϊ­όν προ­βάλ­λε­ται παρα­πλα­νη­τι­κά με «θεα­μα­τι­κά» απο­τε­λέ­σμα­τα, ενώ ο κατα­να­λω­τής καλεί­ται να απο­στεί­λει συμπλη­ρω­μέ­νη φόρ­μα επι­κοι­νω­νί­ας, χωρίς να γνω­ρί­ζει τα πλή­ρη στοι­χεία της εται­ρεί­ας που είναι υπεύ­θυ­νη για την κυκλο­φο­ρία του.

Eφι­στά­ται η προ­σο­χή των κατα­να­λω­τών ώστε σε περί­πτω­ση που έρθει στη κατο­χή τους το παρα­πά­νω προ­ϊ­όν, να μην το χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν και να ενη­με­ρώ­σουν άμε­σα τον ΕΟΦ.

Επι­ση­μαί­νε­ται ότι η αγο­ρά προ­ϊ­ό­ντων αρμο­διό­τη­τας ΕΟΦ από μη εγκε­κρι­μέ­νες πηγές, όπως δια­δι­κτυα­κά κατα­στή­μα­τα, μπο­ρεί να θέσει σε κίν­δυ­νο την υγεία του κατα­να­λω­τή, καθώς δεν δια­σφα­λί­ζε­ται η ποιό­τη­τα και η ασφά­λεια των προϊόντων.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο