Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ: Σε κατάσταση πολέμου η Ρωσία εξαιτίας της επέμβασης της Δύσης στο πλευρό της Ουκρανίας

Η Ρωσία παρα­δέ­χε­ται ότι βρί­σκε­ται «σε κατά­στα­ση πολέ­μου», δια στό­μα­τος του εκπρο­σώ­που του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ, αφού η Μόσχα επέ­μει­νε να παρου­σιά­ζει την επί­θε­ση κατά της Ουκρα­νί­ας ως «ειδι­κή στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση» απορ­ρί­πτο­ντας την λέξη «πόλε­μος».

Επι­πλέ­ον το Κρεμ­λί­νο επιρ­ρί­πτει την ευθύ­νη για την «κατά­στα­ση πολέ­μου» στην «επέμ­βα­ση της Δύσης στο πλευ­ρό της Ουκρανίας».

«Βρι­σκό­μα­στε σε κατά­στα­ση πολέ­μου. Ναι, αυτό ξεκί­νη­σε ως ειδι­κή στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση, αλλά από την στιγ­μή που σχη­μα­τί­σθη­κε αυτή η συμ­μο­ρία, όταν η συλ­λο­γι­κή Δύση επε­νέ­βη σε όλο αυτό στο πλευ­ρό της Ουκρα­νί­ας, για μας, έγι­νε πόλε­μος. Είμαι πεπει­σμέ­νος και όλοι πρέ­πει να το αντι­λη­φθούν», δηλώ­νει ο Πεσκόφ σε συνέ­ντευ­ξή του στο Argoumenty I Fakty.

Η Μόσχα οφεί­λει «να απε­λευ­θε­ρώ­σει πλή­ρως» τις «νέες περιο­χές» για να εγγυ­η­θεί την ασφά­λεια των ανθρώ­πων εκεί, δηλώ­νει ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου ανα­φε­ρό­με­νος στις περιο­χές της ανα­το­λι­κής Ουκρα­νί­ας Λου­χάνσκ και Ντο­νέ­τσκ, και της νότιας Ουκρα­νί­ας Ζαπο­ρί­ζια και Χερ­σώ­να, τις οποί­ες μερι­κώς κατέ­λα­βε μετά την εισβο­λή της στην Ουκρα­νία, κηρύσ­σο­ντας στην συνέ­χεια την προ­σάρ­τη­σή τους.

Η προ­σάρ­τη­ση απο­τε­λεί παρά­νο­μη αρπα­γή εδα­φών και η Ουκρα­νία δεν θα στα­μα­τή­σει μέχρι την εκδί­ω­ξη όλων των ρωσι­κών δυνά­με­ων από τα εδά­φη αυτά, απα­ντά το Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο