Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ερωτηματικά για τη δικογραφία από την Αντιτρομοκρατική εναντίον Αιγύπτιου για αναρτήσεις κατά του Ισραήλ

Δικο­γρα­φία σε βάρος ενός 39χρονου Αιγύ­πτιου, σχη­μα­τί­στη­κε από την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία, καθώς ‑όπως υπο­στη­ρί­ζει σε ανα­κοί­νω­ση του το Αρχη­γείο της Αστυ­νο­μί­ας- «προ­έ­τρε­πε σε πρά­ξεις βίας με αναρ­τή­σεις του, ανα­φε­ρό­με­νος στον πόλε­μο που διε­ξά­γε­ται στη Λωρί­δα της Γάζας».

Σε επι­κοι­νω­νία του «902.gr» με την εκπρό­σω­πο της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, Κ. Δημο­γλί­δου, μας ανέ­φε­ρε πως ο εντο­πι­σμός του έγι­νε για «αρνη­τι­κά σχό­λια» ενα­ντί­ον του Ισρα­ήλ αλλά και της χώρας μας, ενώ με βίντεο που αναρ­τού­σε κατη­γο­ρεί­ται πως εξυ­μνού­σε παρα­κλά­δι της Χαμάς, χωρίς να δώσει παρα­πά­νω πληροφορίες.

Έτσι, παρα­μέ­νουν ανα­πά­ντη­τα βασι­κά ερω­τή­μα­τα όπως:

Ποια ήταν ακρι­βώς τα αρνη­τι­κά σχό­λια που έκα­νε για το Ισρα­ήλ και τη χώρα μας και αρκούν κάποια σχό­λια για να συλ­λη­φθεί κάποιος;

Τι ακρι­βώς εννο­εί η ΕΛ.ΑΣ. με την «προ­τρο­πή σε πρά­ξεις βίας»;

Έτσι γεν­νά­ται το μεγα­λύ­τε­ρο ερώ­τη­μα, αν ο κάθε άνθρω­πος που έχει πλημ­μυ­ρί­σει τους δρό­μους της χώρας αυτές τις ημέ­ρες, προ­κει­μέ­νου να δια­δη­λώ­σει την αντί­θε­σή του στο κρά­τος — δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ, για το έγκλη­μα που δια­πράτ­τει στη Λωρί­δα της Γάζας και τη Δυτι­κή Όχθη, αλλά και που εκφρά­ζει με πολ­λούς τρό­πους την αλλη­λεγ­γύη του στον παλαι­στι­νια­κό λαό και την απο­δο­κι­μα­σία του για τις ισραη­λι­νές θηριω­δείς θεω­ρεί­ται «ύπο­πτος» για την κυβέρ­νη­ση και τις κρα­τι­κές υπηρεσίες.

Παράλ­λη­λα, ανα­κοι­νώ­θη­κε πως η δικο­γρα­φία υπο­βλή­θη­κε στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Χανί­ων, που παρήγ­γει­λε τη διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης για παρά­βα­ση του άρθρου 187Α, δηλα­δή για «εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση» παρ. 6 και σε συν­δυα­σμό με το άρθρο 98 του Ποι­νι­κού Κώδι­κα, δηλα­δή «έγκλη­μα κατ’ εξακολούθηση».

Πηγή: 902.gr

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο