Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζητήθηκε η παρέμβαση εισαγγελέα για τις περιπτώσεις Θείας Κοινωνίας σε Κουκάκι και Κέρκυρα

Την άμε­ση παρέμ­βα­ση του Εισαγ­γε­λέα ζήτη­σε ο Υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σιας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων Νικος Χαρ­δα­λιας, με αφορ­μή τα περι­στα­τι­κά που σημειώ­θη­καν σήμε­ρα  Κυρια­κή των Βαϊ­ων 12 Απρι­λί­ου 2020 σε εκκλη­σί­ες στο Κου­κά­κι και στη Κέρκυρα. 

Υπεράνω νόμων και επιστήμης η Εκκλησία συνεχίζει τη Θεία Κοινωνία – Ανεύθυνη και εγκληματική στάση

Να σημειω­θεί ότι στο Κου­κά­κι σύμ­φω­να με φωτο­γρα­φι­κό υλι­κό που είδε το φως της δημο­σιό­τη­τας φέρε­ται ο ιερέ­ας  στον Ιερό Ναό του Αγί­ου Νικό­λα­ου, να προ­σφέ­ρει τη Θεία Μετά­λη­ψη σε πιστούς από την πίσω πόρ­τα του ναού, κάτι για το οποίο η Αρι­χει­πι­σκο­πή θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σει έρευ­να για το κατά πόσο παρα­βιά­στ­καν οι κανό­νες που θέσπι­σε το κρά­τος για την απο­φυ­γή μετά­δο­σης του κορονοϊού.

Υποκριτική αντίδραση της Αρχιεπισκοπής για το περιστατικό της Θείας Κοινωνίας στο Κουκάκι

Παρό­μοια περί­πτω­ση κοι­νω­νί­ας πιστών, φέρε­ται να υπάρ­χει και στη Κέρ­κυ­ρα και συγκε­κρι­μέ­να στον Ι.Ν. του Αγί­ου Σπυ­ρί­δω­νος σύμ­φω­να με τοπι­κά ΜΜΕ.

Mε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας.

Ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης ενη­μέ­ρω­σε τον κ. Πλιώ­τα για όσα είδαν το φως της δημο­σιό­τη­τας, τόσο στο Κου­κά­κι όσο και στην Κέρ­κυ­ρα και ζήτη­σε να ερευ­νη­θούν από τους αρμό­διους Εισαγ­γε­λι­κούς λει­τουρ­γούς τα πραγ­μα­τι­κά περιστατικά.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο