Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σταμέλος πρ. δήμαρχος Καισαριανής: Ο κ. Βοσκόπουλος πορεύεται με την «προίκα» της δικής μας διοίκησης

Πριν λίγο ο δήμαρ­χος Και­σα­ρια­νής κ. Βοσκό­που­λος ανάρ­τη­σε στον προ­σω­πι­κό του λογα­ρια­σμό στο FaceBook το εξής:
Οι επο­χές που οι Δήμοι διεκ­δι­κού­σαν χρή­μα­τα για τα έργα που ήθε­λαν να κάνουν στην πόλη τους (βέβαια υπήρ­χαν και κάποιοι Δήμαρ­χοι που δεν ήθε­λαν να κάνουν έργα) με κατα­λή­ψεις και καθι­στι­κές δια­μαρ­τυ­ρί­ες έξω από τα Υπουρ­γεία μήπως και κάποιος υπουρ­γός τους δώσει κάτι, έχουν παρέλ­θει προ καιρού!
Σήμε­ρα στον 21ο αιώ­να, οι διεκ­δι­κή­σεις επι­χο­ρη­γή­σε­ων για έργα γίνο­νται με μελέ­τες, επι­στη­μο­νι­κό σχε­δια­σμό και προγραμματισμό.
Με αυτό τον τρό­πο η Και­σα­ρια­νή εξα­σφά­λι­σε 20εκ. ευρώ για έργα που θα γίνουν στην πόλη μας και θα τα χαί­ρο­νται όλοι οι δημό­τες.

Ας χαί­ρε­ται το ύφος και το ήθος ο συντά­ξας, αλλά επει­δή «ουδέν κρυ­πτόν υπό τον ήλιον», θυμί­ζου­με ότι
▪️ Τις μελέ­τες τις ξεκί­νη­σε και τις ολο­κλή­ρω­σε η δημο­τι­κή αρχή τις Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, συγκε­κρι­μέ­να…
▪️ Δια­κή­ρυ­ξη ανοι­κτού δια­γω­νι­σμού µέσω ΕΣΗΔΗΣ (α/α 73615) …Ο δήµαρ­χος Και­σα­ρια­νής Ηλί­ας Στα­μέ­λος προ­κη­ρύσ­σει ανοι­κτή ηλε­κτρο­νι­κή δια­δι­κα­σία µε σκο­πό την επι­λο­γή ανα­δό­χου για την εκπό­νη­ση της µελέ­της: «ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» προ­ϋ­πο­λο­γι­σµού … (κλπ)
▪️  Αρχι­τε­κτο­νι­κή μελέ­τη κτι­ρια­κού έργου  πρώ­ην γρα­φεια­κών χώρων & «Χαρά­μα­τος» … προ­ε­κτι­μώ­με­νη αμοι­βή — περι­λαμ­βά­νει τεύ­χη δημο­πρά­τη­σης και ΣΑΥ–ΦΑΥ
ΣΣ |> Το «Χάρα­μα» είναι το ιστο­ρι­κό θρυ­λι­κό λαϊ­κό πάλ­κο της Και­σα­ρια­νής όπου εμφα­νι­ζό­ταν αρχι­κά ο Γιάν­νης Παπαϊ­ω­άν­νου και στη συνέ­χεια o ίδιος με τον Tσι­τσά­νη και μετά το θάνα­τό του, το 1973, Τσι­τά­νης ‑της «Γερα­κί­νας  γιος», «Συν­νε­φια­σμέ­νη Κυρια­κή», «Το βαπό­ρι απ’ την Περ­σία»… σε ντου­έ­το με τη Μπέλ­λου και αργό­τε­ρα άλλοι λαϊ­κοί καλ­λι­τέ­χνες -που θα γίνει πολι­τι­στι­κός πόλος — μουσείο
▪️  Αρχι­τε­κτο­νι­κή μελέ­τη περι­βάλ­λο­ντα χώρου «Χαρά­μα­τος» προ­ε­κτι­μώ­με­νη αμοι­βή — κλπ
▪️ Ηλε­κτρο­μη­χα­νο­λο­γι­κή μελέ­τη πρώ­ην γρα­φεια­κών χώρων & «Χαρά­μα­τος + περι­βάλ­λο­ντος χώρου
▪️ Ενερ­γεια­κή μελέτη
▪️ Στα­τι­κή μελέτη
▪️ Φυτο­τε­χνι­κή μελέ­τη ……
µέσω της δια­δι­κτυα­κής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ –α/α 73615
Ημε­ρο­μη­νία: 5‑Μα­ΐ­ου-2018 EEST 18PROC003160084 ‑όλα τα στοι­χεία και οι εγκρί­σεις (ξεκι­νώ­ντας από το 2017 — ο Βοσκό­που­λος ανέ­λα­βε καθή­κο­ντα δημάρ­χου τον Σεπτέμ­βρη του ΄19) |> εδώ

Ζω2 logo

Για «πορεία ολο­τα­χώς προς τα πίσω» και πισω­γύ­ρι­σμα του Δήμου Και­σα­ρια­νής κάνει λόγο σε συνέ­ντευ­ξη του στη ΖΩ2, που κυκλο­φό­ρη­σε πριν λίγες μέρες, ο πρώ­ην Δήμαρ­χος της πόλης Ηλί­ας Στα­μέ­λος, τονί­ζο­ντας ότι η δημο­τι­κή αρχή τα κατά­φε­ρε να εξα­νε­μί­σει μέσα σε λίγους μήνες τις προ­σπά­θειες που κατέ­βα­λε η προη­γού­με­νη διοί­κη­ση, επι­χει­ρώ­ντας παράλ­λη­λα ψευ­δε­πί­γρα­φα να οικειο­ποι­η­θεί έργα της.
Επί­σης, εκτι­μά ότι η περί­ο­δος της παν­δη­μί­ας ήταν «απο­κα­λυ­πτι­κή για το ρόλο της δημο­τι­κής αρχής σε αρκε­τό κόσμο που ως τώρα δεν είχε “ιδία πεί­ρα”».

▪️ Το σημα­ντι­κό­τε­ρο, και μάλι­στα με πολ­λές προ­ε­κτά­σεις, ζήτη­μα της περιό­δου που δια­νύ­ου­με, κ. Στα­μέ­λο είναι, κατά κοι­νή παρα­δο­χή, ο κορωνοϊός.
▪️ Σ αυτή την «μάχη» κρί­νο­νται και δοκι­μά­ζο­νται και οι δημο­τι­κές αρχές.
▪️ Η δημο­τι­κή αρχή της Και­σα­ρια­νής, κατά τη γνώ­μη σας, πως τα πάει; Πώς τα πήγε ως τώρα;

✔️  Πράγ­μα­τι η περί­ο­δος της παν­δη­μί­ας δοκί­μα­σε και δοκι­μά­ζει, απο­κα­λύ­πτο­νται πολλά.
Απο­κα­λύ­φτη­καν οι τερά­στιες ελλεί­ψεις στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, σε για­τρούς, νοση­λευ­τι­κό και βοη­θη­τι­κό προ­σω­πι­κό και παρά τις δια­κη­ρύ­ξεις της κυβέρ­νη­σης, ελά­χι­στα μέχρι σήμε­ρα έχουν πραγματοποιηθεί.
Απο­κά­λυ­ψε ότι καμία διά­θε­ση δεν υπάρ­χει για να παρ­θούν μέτρα προ­στα­σί­ας υπέρ του λαού.
Γι’ αυτό τα παι­διά μας στοι­βά­ζο­νται σε 25αρια και 27άρια τμή­μα­τα, οι εργα­ζό­με­νοι στοι­βά­ζο­νται στα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς για να πάνε στην εργα­σία τους, οι χώροι δου­λειάς είναι ανεξέλεγκτοι.
Την ίδια στιγ­μή όλα ανά­γο­νται στην «ατο­μι­κή ευθύ­νη» των πολιτών.
Απο­κά­λυ­ψε ότι η κυβέρ­νη­ση εκμε­ταλ­λεύ­τη­κε την παν­δη­μία για να πάρει σει­ρά μέτρων για να τσα­κί­σει τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζό­με­νων, όπως απλή­ρω­τη δου­λειά, απα­γό­ρευ­ση δια­δη­λώ­σε­ων, μέτρα που από και­ρό τα είχαν στα συρ­τά­ρια τους κυβέρ­νη­ση και ΣΕΒ.
Απο­κά­λυ­ψε το ρόλο των δημο­τι­κών αρχών που συμπλέ­ουν με αυτή την πολι­τι­κή και ευθυ­γραμ­μί­στη­καν στην κεντρι­κή επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία με την κυβέρ­νη­ση, προ­κρί­νο­ντας την επι­κοι­νω­νια­κή αντι­με­τώ­πι­ση και τον εφη­συ­χα­σμό, ένα­ντι της ανά­δει­ξης των πραγ­μα­τι­κών προ­βλη­μά­των και της διεκ­δί­κη­σης λύσεων.
Η δημο­τι­κή αρχή του κ. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ευθυ­γραμ­μί­στη­κε σε αυτή την κατεύ­θυν­ση όπως ανα­με­νό­ταν.
Ούτε μια διεκ­δί­κη­ση για επι­πλέ­ον χρη­μα­το­δό­τη­ση μπρο­στά στα προ­βλή­μα­τα που ήταν φανε­ρό ότι θα γιγα­ντώ­νο­νταν από το Σεπτέμβρη.
Ούτε μια δημό­σια καταγ­γε­λία για τους όρους με τους οποί­ους θα υλο­ποι­η­θεί η 2χρονη προ­σχο­λι­κή αγω­γή μέσα σε κοντέι­νερ των 26 νήπιων.
Δηλώ­νουν ότι «κάνου­με ό,τι μπο­ρού­με» ενώ στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα ακο­λου­θούν πρό­θυ­μα τις κατευ­θύν­σεις που αφή­νουν απρο­στά­τευ­τη την υγεία του λαού.
Ακό­μα και το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο που συζή­τη­σε το σχέ­διο για την έναρ­ξη της σχο­λι­κής χρο­νιάς, καλέ­στη­κε μετά βίας και μόνο έπει­τα από παρέμ­βα­ση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».
Εκεί που η σημε­ρι­νή διοί­κη­ση πραγ­μα­τι­κά δια­πρέ­πει είναι στο σφυ­ρο­κό­πη­μα, μέσα από τα fb και τις πλη­ρω­μέ­νες κατα­χω­ρή­σεις, των εργα­ζό­με­νων, των γονιών και όσων απο­κα­λύ­πτουν την πραγ­μα­τι­κή κατά­στα­ση και διεκ­δι­κούν, για­τί τους χαλά­νε τη σού­πα

▪️ Ιδιαί­τε­ρα σε ένα από τα αιχ­μια­κά θέμα­τα της συγκυ­ρί­ας, που είναι αυτό της παι­δεί­ας και της κατά­στα­σης των σχο­λεί­ων, ποια είναι η άπο­ψή σας για την προ­ε­τοι­μα­σία και τις όποιες «λύσεις» έδω­σε η δημο­τι­κή αρχή;

Όπως έχου­με επι­ση­μά­νει στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο που συζη­τή­θη­καν τα προ­βλή­μα­τα της παι­δεί­ας έπει­τα από αίτη­μα της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ», η σχο­λι­κή χρο­νιά ξεκί­νη­σε με σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα.
Μεγά­λες ελλεί­ψεις σε εκπαι­δευ­τι­κούς, πολ­λές ακα­τάλ­λη­λες αίθου­σες καθώς και 25αρια και 27αρια τμή­μα­τα, ελλεί­ψεις στο προ­σω­πι­κό καθα­ριό­τη­τας αλλά και στα υλι­κά, στα αντι­ση­πτι­κά κλπ.
Δεν έγι­ναν προ­λη­πτι­κά τεστ στους εκπαι­δευ­τι­κούς με απο­τέ­λε­σμα τα γνω­στά κρού­σμα­τα και το κλεί­σι­μο του 2ου Λυκεί­ου για 14 ημέρες.
Την κύρια ευθύ­νη για την εικό­να αυτή φέρει βέβαια η κυβέρ­νη­ση, καθώς την ίδια ώρα που απορ­ρί­πτει ως κοστο­βό­ρες όλες τις λύσεις που θα μπο­ρού­σαν να συμ­βάλ­λουν ουσια­στι­κά στην αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, δίνει τα ρέστα της στην στή­ρι­ξη των επι­χει­ρη­μα­τιών και στην απο­θέ­ω­ση της ατο­μι­κής ευθύ­νης του λαού.
Από κοντά και αγκα­λιά με την κυβέρ­νη­ση βρί­σκε­ται η πολι­τι­κή αντί­λη­ψη και πρα­κτι­κή της δημο­τι­κής αρχής.
Ενώ γνω­ρί­ζει ότι η κατά­στα­ση είναι δρα­μα­τι­κή, προ­σπα­θεί να εφη­συ­χά­σει και να βγά­λει λάδι την κυβερ­νη­τι­κή πολιτική.
Η δημο­τι­κή αρχή θα μπο­ρού­σε να δώσει ανά­σα με μέτρα όπως η παρά­τα­ση και η επέ­κτα­ση της σύμ­βα­σης των εργα­ζο­μέ­νων στην καθα­ριό­τη­τα, η επι­χο­ρή­γη­ση των σχο­λι­κών ταμεί­ων, η έγκαι­ρη προ­μή­θεια αντι­ση­πτι­κών, θερ­μο­μέ­τρων και μασκών, η διε­ξα­γω­γή τεστ για όλους τους εργα­ζό­με­νους στα σχο­λεία (ιδί­ως μετά τα πρώ­τα κρού­σμα­τα), η δημό­σια παρέμ­βα­ση στους υπευ­θύ­νους για τα 25+ τμή­μα­τα, τα εκπαι­δευ­τι­κά κενά και τα απα­ρά­δε­κτα κοντέι­νερ της δίχρο­νης προ­σχο­λι­κής αγω­γής, την απου­σία πρω­το­βάθ­μιας μονά­δας υγεί­ας στην πόλη που θα μπο­ρού­σε να ασκή­σει και σχο­λια­τρι­κή μέρι­μνα, το πρό­βλη­μα με τα δρο­μο­λό­για του 224 ή την απου­σία και αυτής της τοπι­κής συγκοι­νω­νί­ας κ.ο.κ.
Αντί­θε­τα ο Δήμαρ­χος έλε­γε σε δια­φη­μι­στι­κή καμπά­νια «είμα­στε έτοι­μοι» και φωτο­γρα­φι­ζό­ταν ευχα­ρι­στη­μέ­νος με τον Υπουρ­γό Εσω­τε­ρι­κών κ. Θεοδωρικάκο.
Όποια στοι­χειώ­δη μέτρα πάρ­θη­καν, πάρ­θη­καν κάτω από την πίε­ση του κινή­μα­τος των γονιών, εκπαι­δευ­τι­κών και μαθη­τών και από τις παρεμ­βά­σεις της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ» μέσα και έξω από το δημο­τι­κό συμβούλιο..
Μάλι­στα ο Δήμαρ­χος δεν δίστα­σε να καλέ­σει την αστυ­νο­μία για να αντι­με­τω­πί­σει γονείς νηπί­ων που διά­λε­ξαν να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν για το αυτο­νό­η­το, για­τί τα παι­διά τους ‑τον 21ο αιώ­να- μπαί­νουν σαν σαρ­δέ­λες μέσα στα κοντέι­νερ, βιώ­νο­ντας την υπο­βάθ­μι­ση από την πολύ τρυ­φε­ρή ηλι­κία των 4 χρό­νων και αυτή την τακτι­κή την συνε­χί­ζει με ανα­κοι­νώ­σεις λέγο­ντας ψέμα­τα για τις κατα­λή­ψεις στα σχο­λεία ή εν είδει χωρο­φύ­λα­κα της 10ετιας του 50 ρωτά­ει τους μαθη­τές αν ανή­κουν σε πολι­τι­κή οργά­νω­ση κα.
Πράγ­μα­τι η περί­ο­δος αυτή είναι απο­κα­λυ­πτι­κή για το ρόλο της δημο­τι­κής αρχής σε αρκε­τό κόσμο που ως τώρα δεν είχε “ιδία πείρα”.

▪️ Σε ότι αφο­ρά τα θέμα­τα της «καθη­με­ρι­νό­τη­τας» και συνο­λι­κό­τε­ρου προ­γραμ­μα­τι­σμού, ο Δήμαρ­χος με τοπο­θέ­τη­ση του στο προη­γού­με­νο τεύ­χος της ΖΩ 2, εμφα­νί­ζει έναν συγκε­κρι­μέ­νο απο­λο­γι­σμό έργων, που κατά την έκφρα­σή του «…αλλά­ζουν την εικό­να της πόλης». 
▪️ Στην ίδια τοπο­θέ­τη­ση ο Δήμαρ­χος λέει ότι δίνει αγώ­να για να βγά­λει την Και­σα­ρια­νή από την «απο­μό­νω­ση».
▪️ Πώς τοπο­θε­τεί­στε επ’ αυτού;
▪️ Ποια είναι η γνώ­μη σας για την από­δο­ση των παρεμ­βά­σε­ων της δημο­τι­κής αρχής;

Έχου­με συνη­θί­σει, ήδη από την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο σε μεγα­λό­στο­μες δια­κη­ρύ­ξεις όπως αυτές που ανα­φέ­ρα­τε, που στις περισ­σό­τε­ρες περι­πτώ­σεις επι­στρα­τεύ­ουν την ελλι­πή γνώ­ση του αναγνώστη.
Ο κος Βοσκό­που­λος μέχρι να «ξεκι­νή­σουν» τα έργα που οφεί­λο­νται στις ενέρ­γειες και στις προ­τε­ραιό­τη­τες που έχει θέσει, θα απα­ριθ­μεί και θα προ­σπα­θεί να οικειο­ποι­η­θεί τα απο­τε­λέ­σμα­τα της διοί­κη­σης της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», όπως κάνει όλο αυτό το διάστημα.
Εμείς ανα­λυ­τι­κά παρα­θέ­σα­με στον απο­λο­γι­σμό μας στην εφη­με­ρί­δα σας τον Αύγου­στο του 2019, την “προί­κα” των εξα­σφα­λι­σμέ­νων και ήδη δρο­μο­λο­γη­μέ­νων χρη­μα­το­δο­τή­σε­ων για έργα και παρεμ­βά­σεις στην πόλη, που αφή­σα­με στο κλεί­σι­μο της θητεί­ας μας.
Έργα που προ­ϋ­πο­λο­γί­ζο­νται πάνω από 10 εκ ευρώ, όπως η αντι­κα­τά­στα­ση του δικτύ­ου απο­χέ­τευ­σης που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη, η κατα­σκευή του ΚΗΦΗ που ξεκι­νά­ει, η ανα­κα­τα­σκευή και πιστο­ποί­η­ση των παι­δι­κών χαρών του Δήμου που ολο­κλη­ρώ­νε­ται, η αντι­κα­τά­στα­ση του συνό­λου του οδο­φω­τι­σμού με σύγ­χρο­να σώμα­τα LED που είναι στη φάση της συμ­βα­σιο­ποί­η­σης, οι παρεμ­βά­σεις για τη συντή­ρη­ση και τη δια­μόρ­φω­ση των σχο­λι­κών χώρων που ολο­κλη­ρώ­θη­καν, η συντή­ρη­ση των αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων που εξε­λίσ­σε­ται, η μελέ­τη για την ολο­κλη­ρω­μέ­νη αξιο­ποί­η­ση του Σκο­πευ­τη­ρί­ου που θα ξεκλει­δώ­σει τις κύριες παρεμ­βά­σεις κα.
Τα παρα­πά­νω, σε συν­δυα­σμό με την εξα­σφά­λι­ση της πρό­σβα­σης στην Προ­σχο­λι­κή Αγω­γή, για όλα τα παι­διά, τη δια­μόρ­φω­ση και λει­τουρ­γία του Μου­σεί­ου ΕΑΜι­κής εθνι­κής Αντί­στα­σης, τα μέτρα ανα­κού­φι­σης των πιο φτω­χών λαϊ­κών στρω­μά­των, τις παρεμ­βά­σεις για τον πολι­τι­σμό και την μάχη ενά­ντια στα ναρ­κω­τι­κά και τις εξαρ­τή­σεις κα, ήταν απο­τέ­λε­σμα στο­χευό­με­νων προ­σπα­θειών και διεκ­δι­κή­σε­ων που απά­ντα­γαν στις λαϊ­κές ανά­γκες και προτεραιότητες.
Έγι­ναν εφι­κτά μόνο μαζί με το λαό της πόλης και τους αγώ­νες του και όχι απέ­να­ντί του, στην πραγ­μα­τι­κή απο­μό­νω­ση, όπου στέ­κε­ται η σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή.

▪️ Από τις σελί­δες της εφη­με­ρί­δας μας, στο τεύ­χος Αυγού­στου, δηλώ­σα­τε ότι «είναι τρα­γι­κή η μεί­ω­ση των ιδί­ων εσό­δων του Δήμου».
▪️ Μπο­ρεί­τε να μας πεί­τε τι ακρι­βώς σημαί­νει αυτό και αν επα­λη­θεύ­ε­ται από τα πιο πρό­σφα­τα στοι­χεία που έχε­τε υπό­ψη σας;

Ήδη από την ψήφι­ση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού του 2020 ήταν φανε­ρό ότι οι πολι­τι­κές προ­τε­ραιό­τη­τες της διοί­κη­σης και η εξαρ­γύ­ρω­ση των προ­ε­κλο­γι­κών δεσμεύ­σε­ων της οδη­γού­σαν προ­δια­γε­γραμ­μέ­να σε οικο­νο­μι­κό αδιέ­ξο­δο και πισω­γύ­ρι­σμα του Δήμου.

  • Για πρώ­τη φορά μετά το 2015 ο Δήμος Και­σα­ρια­νής εκτα­μί­ευ­σε προ­κα­τα­βο­λή από την κρα­τι­κή επι­χο­ρή­γη­ση των επό­με­νων ετών ύψους 300.000€, προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στούν οι τρέ­χου­σες ανάγκες …
  • Τα ίδια έσο­δα του Δήμου ήδη από το πρώ­το τρί­μη­νο του 2020 (προ παν­δη­μί­ας) έδει­χναν τρα­γι­κή μεί­ω­ση σε όλους τους σχε­τι­κούς κωδι­κούς, που φτά­νει σήμε­ρα τα 365.000€ ή το 30% σε σχέ­ση με το 2019…
  • Τα έργα και οι παρεμ­βά­σεις που προ­βλέ­πο­νταν να προ­χω­ρή­σουν με ιδί­ους πόρους μέσα στο 2020, “ξυρί­στη­καν” ήδη από τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, ενώ ακό­μα και τα χρη­μα­τι­κά υπό­λοι­πα των προη­γού­με­νων χρό­νων για τη συντή­ρη­ση των σχο­λεί­ων κατευ­θύν­θη­καν σε άλλες ανάγκες…
  • Τα χρέη προς τους προ­μη­θευ­τές είναι αυξη­μέ­να κατά 75.000€ περί­που σε σχέ­ση με την ίδια περί­ο­δο πέρσι…
  • Το ταμείο του Δήμου ήταν στις 31–8‑2019 1.026.000 ευρώ ένα χρό­νο μετά δεν ξεπερ­νά τις 600.00 ευρώ.

Foto Σταμέλος 1

✔️  Η δημο­τι­κή αρχή προ­σπα­θεί να εμφα­νί­σει μια πλα­στή εικό­να για την πορεία των οικο­νο­μι­κών του Δήμου και να παρου­σιά­σει ως απο­κλει­στι­κό υπαί­τιο της σημε­ρι­νής κατά­στα­σης τις επι­πτώ­σεις της παν­δη­μί­ας. Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα όμως είναι ότι σε μεγά­λο βαθ­μό, όλες οι προ­σπά­θειες οικο­νο­μι­κού νοι­κο­κυ­ρέ­μα­τος του Δήμου, που απαί­τη­σαν σκλη­ρή προ­σπά­θεια 4 χρο­νών εξα­νε­μί­στη­καν μέσα στους πρώ­τους μήνες της διοί­κη­σης του κου Βοσκόπουλου.
✔️  Εξα­νε­μί­στη­καν σε μισθούς αιρε­τών και σε αμφί­βο­λης αξί­ας συμ­βού­λους του δημάρ­χου, που ξεπερ­νά­νε τις 280.000€ ετη­σί­ως μόνο για το Δήμο, σε απευ­θεί­ας ανα­θέ­σεις σε εται­ρεί­ες για υπη­ρε­σί­ες που μπο­ρούν να εξυ­πη­ρε­τη­θούν από τους ίδιους τους εργα­ζό­με­νους (ιστο­σε­λί­δα Δήμου, λογι­σμι­κό οικο­νο­μι­κής δια­χεί­ρι­σης κα). Έχουν την σφρα­γί­δα των προ­ε­κλο­γι­κών δεσμεύ­σε­ων του δημάρ­χου σε γνω­στούς τοπι­κούς παρά­γο­ντες και στις μετα­κι­νή­σεις που προ­χώ­ρη­σε η διοί­κη­ση στο προ­σω­πι­κό του Δήμου με πολι­τι­κά κρι­τή­ρια, που απο­διάρ­θρω­σε κρί­σι­μες υπη­ρε­σί­ες και δομές.
✔️  Πορεία ολο­τα­χώς προς τα πίσω που θα κλη­θεί να πλη­ρώ­σει με τον ένα ή τον άλλο τρό­πο ο Και­σα­ρια­νιώ­τι­κος λαός. Ακό­μα περι­μέ­νου­με να δού­με την υλο­ποί­η­ση των μέτρων ανα­κού­φι­σης που ψήφι­σε το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο για τους μικρο­μα­γα­ζά­το­ρες και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους της πόλης, ενώ γίνε­ται προ­σπά­θεια να μπουν εισφο­ρές για τις δρά­σεις του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου του Δήμου. Σε κάθε περί­πτω­ση θα δού­με περισ­σό­τε­ρα το επό­με­νο διάστημα.

▪️ Όπως έχε­τε πει εσείς ο ίδιος, ο σημε­ρι­νός Δήμαρ­χος οφεί­λει την εκλο­γή του σε μια ετε­ρό­κλη­τη πολι­τι­κή συμμαχία.
▪️ Η συμ­μα­χία αυτή παρα­μέ­νει ενερ­γή;
▪️ Οι δυνά­μεις που τη συγκρό­τη­σαν, εξα­κο­λου­θούν να τον εμπι­στεύ­ο­νται;

Η κοι­νή πορεία του κου Βοσκό­που­λου με τις πολι­τι­κές δυνά­μεις που τον στή­ρι­ξαν φανε­ρά ή αθέ­α­τα προ­ε­κλο­γι­κά, μπο­ρεί να έχει δημο­σιο­γρα­φι­κό ενδια­φέ­ρον, αλλά λίγο θα πρέ­πει να απα­σχο­λεί τους εργα­ζό­με­νους και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα της πόλης.
Στις πολι­τι­κές συνα­να­στρο­φές του κου Βοσκό­που­λου με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, την ηγε­σία του ΣΥΡΙΖΑ και τα στε­λέ­χη τους, στις “θερ­μές” φωτο­γρα­φί­σεις με τους κυβερ­νη­τι­κούς εκπρο­σώ­πους, στην ουσια­στι­κή πολι­τι­κή συμπό­ρευ­σή του με όλους αυτούς, οι Και­σα­ρια­νιώ­τες πρέ­πει να βλέ­πουν άλλη μια επι­βε­βαί­ω­ση ότι σε τοπι­κό επί­πε­δο έχουν ακό­μα έναν αντί­πα­λο, ένα εμπό­διο στην πάλη τους για τη ζωή που έχουν ανά­γκη.
Αυτοί είναι που πρέ­πει σε όλα τα επί­πε­δα και ακό­μα πιο απο­φα­σι­στι­κά να άρουν την εμπι­στο­σύ­νη τους στην πολι­τι­κή συμ­μα­χία που στή­ρι­ξε τη σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή.

▪️ Για­τί, αφού είχα­τε τη δυνα­τό­τη­τα, δεν ξεκι­νή­σα­τε την προ­σχο­λι­κή αγω­γή επί των ημε­ρών σας, με τον τρό­πο που το κάνει η σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή, εγκα­θι­στώ­ντας τους παι­δι­κούς σταθ­μούς σε κοντέι­νερ;

Δημοτική Αρχή Καισαριανής συμφωνία κυρίων εν μέσω Covid 19 για Κοντέινερ κλουβιά

Αν ο στό­χος μας ήταν να στοι­βά­ξου­με 25 και 27 νήπια σε χρω­μα­τι­στούς τσί­γκους, που οι ειδι­κοί λένε ότι δεν κάνουν ούτε για εργο­τά­ξια, μόνο και μόνο για να απαλ­λα­γού­με από την ευθύ­νη της Προ­σχο­λι­κής Αγω­γής και να εμφα­νι­στού­με σαν τα “καλά παι­διά” της Κυβέρ­νη­σης, θα μπο­ρού­σα­με πράγ­μα­τι να είχα­με διεκ­δι­κή­σει αυτές τις δάφ­νες, που δρέ­πει σήμε­ρα ο κος Βοσκόπουλος…
Εμείς, όπως γνω­ρί­ζουν πολύ καλά οι Και­σα­ρια­νιώ­τες και ιδιαί­τε­ρα όσοι τα χρό­νια της Διοί­κη­σης της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» είχαν παι­διά σε αυτές τις ηλι­κί­ες, ακο­λου­θή­σα­με άλλο δρό­μο. Δώσα­με σε συντο­νι­σμό με όλους τους φορείς της εκπαί­δευ­σης (συλ­λό­γους εκπαι­δευ­τι­κών, γονείς και μαθη­τές) κυριο­λε­κτι­κά μάχη, για να μπο­ρέ­σει να εξα­σφα­λι­στεί η πρό­σβα­ση όλων των παι­διών στις δομές Προ­σχο­λι­κής Αγω­γής του Δήμου, να ολο­κλη­ρω­θούν οι υπο­δο­μές με σύγ­χρο­νους σταθ­μούς (Βιο­κλι­μα­τι­κός και 2ος Βρε­φο­νη­πια­κός), να προ­σλη­φθεί με στα­θε­ρές σχέ­σεις εργα­σί­ας το απα­ραί­τη­το εκπαι­δευ­τι­κό και βοη­θη­τι­κό προ­σω­πι­κό, να γίνουν έπει­τα από χρό­νια σοβα­ρές συντη­ρή­σεις των σχο­λι­κών μονά­δων με χρη­μα­το­δό­τη­ση από την ΚΤΥΠ, την Περι­φέ­ρεια και το Δήμο που ξεπέ­ρα­σε το 1.3εκ € κα.
Σε αυτή την κατεύ­θυν­ση δεν απο­δε­χθή­κα­με και αντι­δρά­σα­με στις προ­σπά­θειες της Κυβέρ­νη­σης (τότε του ΣΥΡΙΖΑ) να τοπο­θε­τή­σει κοντέι­νερ για τις ανά­γκες της 2χρονης υπο­χρε­ω­τι­κής προ­σχο­λι­κής αγωγής.
Η στά­ση της σημε­ρι­νής διοί­κη­σης στο θέμα δίνει άλλο ένα παρά­δειγ­μα για το πού οδη­γεί μοι­ραία η απο­δο­χή των αντι­λαϊ­κών κυβερ­νη­τι­κών επι­λο­γών, που απ’ ότι φαί­νε­ται θα χρεια­στεί οι επό­με­νες γενιές να μοχθή­σουν για να ανατρέψουν.

▪️ Θυμά­στε ποτέ, επί των ημε­ρών σας, να έχε­τε δεχτεί εκπρο­σώ­πους μαζι­κών φορέ­ων συνο­δεία αστυ­νο­μι­κής δύνα­μης;

Επί “των ημε­ρών μας” όπως λέτε, θεω­ρού­σα­με υπο­χρέ­ω­σή μας να βρι­σκό­μα­στε δίπλα στους εργα­ζό­με­νους, τους γονείς, τους μαθη­τές, τους ανέρ­γους
Δίπλα στις διεκ­δι­κή­σεις και τα αιτή­μα­τα τους, στους καθη­με­ρι­νούς αγώ­νες και αγω­νί­ες τους.
Κι αυτό για­τί από οποιο­δή­πο­τε πόστο κι αν βρε­θού­με είμα­στε ταγ­μέ­νοι με τα λαϊ­κά συμφέροντα.
Αυτή η σχέ­ση μας έδω­σε δύνα­μη να ακο­λου­θή­σου­με μια δύσκο­λη πορεία, κόντρα στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που κυριαρ­χού­σε και κυριαρ­χεί.
Πιο σημα­ντι­κό ακό­μα έδω­σε δύνα­μη στους αγώ­νες του λαού που ήξε­ρε ότι είχε στη διοί­κη­ση του Δήμου ένα στή­ριγ­μα. Έτσι μόνο πετύ­χα­με νίκες και απο­τε­λέ­σμα­τα για τις ανά­γκες των Και­σα­ρια­νιω­τών, όπως είπα­με και πρω­τύ­τε­ρα. Για αυτό και ποτέ η πόρ­τα του Δημαρ­χεί­ου δεν έκλει­σε ποτέ σε κανέ­ναν, άσχε­τα με την πολι­τι­κή του τοπο­θέ­τη­ση, στα χρό­νια της διοί­κη­σης της «Λαϊ­κής Συσπείρωσης»
Ο κος Βοσκό­που­λος με τη σει­ρά του είναι υπο­χρε­ω­μέ­νος να ευχα­ρι­στεί “άλλους αφέ­ντες” και ταγ­μέ­νος να υπη­ρε­τεί άλλα συμ­φέ­ρο­ντα.
Αυτό τον φέρ­νει ήδη απέ­να­ντι στα δίκαια αιτή­μα­τα των δημο­τών μας.
Σε αυτή τη ρότα θα είναι ανα­γκα­σμέ­νος να επι­στρα­τεύ­ει όλο και πιο τακτι­κά απα­ρά­δε­κτες μεθό­δους για την αντι­με­τώ­πι­ση του “εχθρού λαού”, όπως η εξα­πά­τη­ση και η συκο­φα­ντία ακό­μα και η επί­κλη­ση της αστυ­νο­μί­ας. Τα μέσα αυτά του είναι εξάλ­λου και γνώ­ρι­μα και αρεστά.
Η στά­ση τους αυτή απο­δει­κνύ­ει στην πρά­ξη με ποιους έχουν επι­λέ­ξει να πορευ­τούν και με ποιους είναι απέ­να­ντι.

20-Οκτ-2020 |> zo2.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο