Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλ. Σιώρας: Θετικοί στον κορονοϊό 65 υγειονομικοί και η λίστα αυξάνεται — #Covid-19

Για τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν οι υγειο­νο­μι­κοί αυτή την περί­ο­δο, μίλη­σε στον «ΑΝΤ1» ο Ηλί­ας Σιώ­ρας, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στον «Ευαγ­γε­λι­σμό».

Ειδι­κό­τε­ρα είπε ότι μέχρι χθες περί­που 65 υγειο­νο­μι­κοί σε όλη τη χώρα ήταν θετι­κοί στον κορο­νο­ϊό, ενώ σήμε­ρα τέσ­σε­ρις για­τροί όπως επί­σης και ένα ολό­κλη­ρο τμή­μα, τρεις βάρ­διες νοση­λευ­τών, μπαί­νουν σε καραντίνα.

Σημεί­ω­σε επί­σης ότι με την τρο­πο­ποί­η­ση που έγι­νε στον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό θα δοθούν 75,5 εκα­τομ­μύ­ρια στο υπουρ­γείο Υγεί­ας, ένα ποσό πολύ μικρό όπως είπε καθώς πέρ­σι και φέτος είχε γίνει περι­κο­πή 100 εκα­τομ­μυ­ρί­ων. Ανα­φέρ­θη­κε επί­σης στην απο­δυ­νά­μω­ση της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας, στο ότι γεμί­ζουν οι ΜΕΘ των δημό­σιων νοσο­κο­μεί­ων και ότι πρέ­πει να γίνει επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών. Συγκε­κρι­μέ­να είπε πως υπάρ­χουν 350 ΜΕΘ στις ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές και πως κάποιοι κερ­δο­σκο­πούν από το τεστ, χρε­ώ­νο­ντάς το από 150 έως 400 ευρώ καθώς υπάρ­χουν τέσ­σε­ρα πλέ­ον δημό­σια νοσο­κο­μεία που το κάνουν.

Τέλος, υπεν­θύ­μι­σε τις ελλεί­ψεις που υπάρ­χουν όπως στις μάσκες και τις φόρ­μες υψη­λής προ­στα­σί­ας, ενώ στά­θη­κε στο πρό­βλη­μα της ανά­μει­ξης των απλών περι­στα­τι­κών με ύπο­πτα κρούσματα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο