Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Σκότωσε 8 άτομα σε τρία διαφορετικά σπίτια και αυτοκτόνησε

Ένας άνδρας που είναι ύπο­πτος ότι σκό­τω­σε οκτώ ανθρώ­πους και τραυ­μά­τι­σε ακό­μη έναν σε προ­ά­στιο του Σικά­γο στις ΗΠΑ εντο­πί­στη­κε νεκρός εκα­το­ντά­δες χιλιό­με­τρα μακριά στο Τέξας, αφού, όπως φαί­νε­ται, αυτο­κτό­νη­σε, ανα­κοί­νω­σε χθες, Δευ­τέ­ρα, η αστυνομία.

Ο θάνα­τος του 23χρονου Ρόμεο Νανς κοντά στην πόλη Νατά­λια του Τέξας έβα­λε τέλος σε ανθρω­πο­κυ­νη­γη­τό που είχε ξεκι­νή­σει μετά τον φόνο ενός άνδρα και τον τραυ­μα­τι­σμό ενός άλλου σε δύο ξεχω­ρι­στά περι­στα­τι­κά με πυρο­βο­λι­σμούς στο Σικά­γο την Κυρια­κή, εξή­γη­σε η αστυνομία.

Η ανα­ζή­τη­ση για τον δρά­στη των περι­στα­τι­κών της Κυρια­κής οδή­γη­σε τις αρχές να ανα­κα­λύ­ψουν χθες, Δευ­τέ­ρα, στην πόλη Τζό­λιετ του Ιλι­νόι επτά μέλη μιας οικο­γέ­νειας νεκρά σε δύο σπί­τια, το ένα απέ­να­ντι από το άλλο.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνω­στά τα κίνη­τρα για τους φόνους, αλλά η αστυ­νο­μία του Τζό­λιετ, που απέ­χει περί­που 55 χιλιό­με­τρα από το Σικά­γο, ανα­κοί­νω­σε ότι ο Νανς γνώ­ρι­ζε τους επτά ανθρώ­πους που σκότωσε.

Εξάλ­λου το αστυ­νο­μι­κό τμή­μα της πόλης επε­σή­μα­νε ότι ενη­με­ρώ­θη­κε χθες, Δευ­τέ­ρα, το βρά­δυ ότι ο Νανς εντο­πί­στη­κε νεκρός περί­που 1.900 χιλιό­με­τρα μακριά από το Ιλι­νόι, στο κεντρι­κό Τέξας κοντά στην πόλη Νατάλια.

«Ο Νανς πιστεύ­ε­ται ότι αυτο­κτό­νη­σε με όπλο έπει­τα από αντι­πα­ρά­θε­ση με μέλη των δυνά­με­ων της τάξης του Τέξας», σημεί­ω­σε η ίδια πηγή.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνω­στές άλλες λεπτομέρειες.

Οι αρχές εξή­γη­σαν ότι ο πρώ­τος άνθρω­πος που σκό­τω­σε ο Νανς ήταν ένας άνδρας τον οποίο πυρο­βό­λη­σε την Κυρια­κή το από­γευ­μα στην κομη­τεία Ουίλ, στην οποία ανή­κει και η πόλη Τζό­λιετ. Πρό­κει­ται για τον 28χρονο Τογιό­σι Μπα­κά­ρε, μετα­νά­στη από τη Νιγη­ρία ο οποί­ος διέ­με­νε στις ΗΠΑ τα τελευ­ταία περί­που τρία χρόνια.

Στο πλαί­σιο της έρευ­νας για τον φόνο αυτό οι αστυ­νο­μι­κοί ανα­ζή­τη­σαν τον Νανς, στον οποίο ανή­κε το αυτο­κί­νη­το με το οποίο διέ­φυ­γε ο δρά­στης του φόνου του Μπα­κά­ρε, στην τελευ­ταία γνω­στή του διεύθυνση.

Τελι­κά οι αστυ­νο­μι­κοί εισέ­βα­λαν στο σπί­τι του Νανς και σε ένα άλλο σπί­τι στην απέ­να­ντι πλευ­ρά του δρό­μου, αφού βρή­καν κηλί­δες αίμα­τος έξω από αυτό. Μέσα στο ένα σπί­τι εντό­πι­σαν πέντε ανθρώ­πους νεκρούς από σφαί­ρες και ακό­μη δύο στο άλλο.

Ένας 42χρονος άνδρας, που τραυ­μα­τί­στη­κε επί­σης στη Τζό­λιετ την Κυρια­κή, πιστεύ­ε­ται ότι δέχθη­κε πυρο­βο­λι­σμούς μέσα από το όχη­μα του Νανς, αλλά δεν συν­δέ­ε­ται με τα άλλα θύμα­τα, σύμ­φω­να με τις αρχές.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο