Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η διεθνιστική αλληλεγγύη “Henry Reeve” της Κούβας σώζει Ζωές! — Η Κούβα στέλνει γιατρούς όχι βόμβες

Ανοιχτή επιστολή της πρωτοβουλίας |>Βραβείο Νόμπελ στους Κουβανέζους Γιατρούς 2021 <|> Premio Nobel de la Paz para las brigadas médicas cubanas Henry Reeve 2021<|

Αγα­πη­τοί φίλοι,

Θα θέλα­με να συγ­χα­ρού­με όλους τους εμπλε­κό­με­νους στην κίνη­ση απο­νο­μής του Νόμπελ Ειρή­νης για τους Κου­βα­νέ­ζους γιατρούς.
ℹ️  Παράλ­λη­λα, θεω­ρού­με σωστό να σας ενη­με­ρώ­σου­με για τον αριθ­μό και τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά των ελλη­νι­κών οργα­νι­σμών και των ατό­μων που συμπά­σχουν ενερ­γά τον ευγε­νή αυτόν σκο­πό, που υλο­ποι­ή­θη­κε από τις 28 Μαρ­τί­ου 2020 ως σελί­δα στο Facebook, με την επω­νυ­μία «Νόμπελ για τους για­τρούς της Κού­βας 2021»

Τα δεδο­μέ­να της ταξιαρ­χί­ας Henry Reeve (data 28-Ιουν-2020):
ℹ️  Υπάρ­χουν 45 ταξιαρ­χί­ες ενά­ντια σε φυσι­κές κατα­στρο­φές και σοβα­ρές επι­δη­μί­ες Henry Reeve, οι οποί­ες παρέ­χουν συνερ­γα­σία σε 38 χώρες  με 3.772 μέλη, εκ των οποί­ων 2.399 γυναί­κες.
Έχουν αντι­με­τώ­πι­σε 255.372  ασθε­νείς Covid-19 και έσω­σαν 8.099 ζωές.
Εκτός από αυτούς ‑επι­πλέ­ον 28.000 εργα­ζό­με­νοι στον τομέα της υγεί­ας σε 58 χώρες έχουν συμ­με­τά­σχει σε εθνι­κές και τοπι­κές προ­σπά­θειες για την κατα­πο­λέ­μη­ση της παν­δη­μί­ας, φρο­ντί­ζο­ντας 83.268 ασθε­νείς και σώζο­ντας τις ζωές 13.636 ανθρώ­πων.

 

🇬🇷  Η ελλη­νι­κή πρω­το­βου­λία ιδρύ­θη­κε στις 28-Μαρτ-2020, πριν από κάθε άλλη χώρα, και σήμε­ρα έχει τις περισ­σό­τε­ρες υπο­γρα­φές ακό­μα και σε από­λυ­τους αριθμούς…

🇬🇷 Από τον Ιού­νιο, ο Ελλη­νι­κός Όμι­λος υπερ­βαί­νει τα 47.000 μέλη και 70 οργα­νώ­σεις αλλη­λε­πι­δρούν με την ομά­δα μας (συνο­λι­κά πάνω από 400.000 followers).
Μετα­ξύ των ενώ­σε­ων, συλ­λό­γων κλπ που ήρθαν μαζί μας και είναι μακρο­χρό­νια αλλη­λέγ­γυοι με την Κού­βα, ανα­φέ­ρου­με τον Ελλη­νι­κό Σύλ­λο­γο Φιλί­ας & Αλλη­λεγ­γύ­ης (Αθή­να – Θεσ­σα­λο­νί­κη – Καλα­μά­τα «Θα Νική­σου­με» και τον Πολι­τι­στι­κό Σύλ­λο­γο «Χοσέ Μαρτί».

🇨🇺  Μέλη από περισσότερες από 75 χώρες συμμετέχουν στο site

Ρίχνο­ντας μια πρώ­τη ματιά σε αυτά τα δεδο­μέ­να, μπο­ρεί κανείς να παρα­τη­ρή­σει το ενδια­φέ­ρον που δεί­χνουν οι ενερ­γοί πολί­τες, από στην Ελλάδα.
Αν και δεν γνω­ρί­ζου­με τις ιδιαι­τε­ρό­τη­τες κάθε μέλους μας ‑και δεν έχει ιδιαί­τε­ρη σημα­σία, ανα­φέ­ρου­με κάποια δεδο­μέ­να, που δεί­χνουν την ευρεία θετι­κή αντα­πό­κρι­ση του κόσμου:

  • Μεγά­λη συμ­με­το­χή νεο­λαί­ων μετα­ξύ αυτών περισ­σό­τε­ροι από 1.350 μαθητές
  • 1.000 μέλη Ηθοποιοί-Καλλιτέχνες -
  • 95 Διευ­θυ­ντές-Παρα­γω­γοί-Κινη­μα­το­γρά­φου
  • 186 Μου­σι­κοί και τραγουδιστές
  • 89 συγ­γρα­φείς και ποιητές
  • 115 καθη­γη­τές πανεπιστημίου
  • 780 για­τροί και υγειονομικοί
  • 910 Επι­στη­μο­νι­κά Μέλη της επι­στη­μο­νι­κής Κοι­νό­τη­τας & Δάσκαλοι
  • 779 ελεύ­θε­ροι επαγγελματίες-
  • 314 ασχο­λού­με­νοι σε Γεωρ­γία και Κτηνοτροφία
  • 101 μέλη εθε­λο­ντών που συμ­με­τεί­χαν σε ταξιαρ­χί­ες στην Κούβα
  • Η πρω­το­βου­λία μας μεγα­λώ­νει και ενι­σχύ­ε­ται καθημερινά.
  • Τα μέλη τους είναι από όλα τα μέρη της Ελλά­δας και από όλες τις κοι­νω­νι­κές ομά­δες: φοι­τη­τές, από τη σφαί­ρα του Πολι­τι­σμού, καθη­γη­τές πανε­πι­στη­μί­ου, ιατροί, επι­στή­μο­νες και καθη­γη­τές, εργα­ζό­με­νοι ελεύ­θε­ροι επαγ­γελ­μα­τί­ες, αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι, συνταξιούχοι.
  • Οι αναρ­τή­σεις και οι αλλη­λε­πι­δρά­σεις μας έχουν ήδη ξεπε­ρά­σει, σε δύο μήνες, το εντυ­πω­σια­κό νού­με­ρο των 2.000.000

 

Πάντα αλλη­λέγ­γυοι!
Ζήτω η Κούβα!
Ενω­μέ­νοι θα νικήσουμε!

Premio Nobel de la Paz para las brigadas médicas cubanas Henry Reeve 2021 3Premio Nobel de la Paz para las brigadas médicas cubanas Henry Reeve 2021Premio Nobel de la Paz para las brigadas médicas cubanas Henry Reeve 2021 9

Βραβείο Νόμπελ στους Κουβανέζους Γιατρούς 2021
Premio Nobel de la Paz para las brigadas médicas cubanas Henry Reeve 2021

Premio Nobel de la Paz para las brigadas médicas cubanas Henry Reeve 2021 Τάκης Βαρελάς

ℹ️  Μετά τη μεγά­λη επι­τυ­χία των εκδη­λώ­σε­ων σε Αθή­να & Άρτα, τη σκυ­τά­λη παίρ­νουν Θεσ­σα­λο­νί­κη, Πει­ραιάς, Αργο­λί­δα, Αρκα­δία, Αιτω­λο­α­καρ­να­νία, Βέροια, Γρε­βε­νά, Δωδε­κά­νη­σα, Εύβοια, Ζάκυν­θος, Αχα­ΐα, Δρά­μα, Ηρά­κλειο Κρή­της, Ηλεία, Γιάν­νε­να, Καστο­ριά, Καβά­λα, Καρ­δί­τσα, Κιλ­κίς, Κοζά­νη, Κοριν­θία, Λακω­νία, Λάρι­σα, Λασή­θι, Λέσβος, Λευ­κά­δα, Μαγνη­σία, Μεσ­ση­νία, Πέλ­λα, Πιε­ρία Σάμος, Πρέ­βε­ζα, Ρέθυ­μνο, Σέρ­ρες, Τρί­κα­λα, Φλώ­ρι­να. Χανιά, Χίος κά πόλεις και περιοχές.

Πόλεις που συμμετέχουν στην συγκέντρωση υπογραφών

info Ατέχνως

✔️  Μπο­ρεί­τε τα στέλ­νε­τε τις υπο­γρα­φές συμπα­ρά­στα­σης 📌 στην κίνη­ση διε­θνι­στι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης  “Βρα­βείο Νόμπελ στους Κου­βα­νέ­ζους Για­τρούς 2021 <|> Premio Nobel de la Paz para las brigadas médicas cubanas Henry Reeve 2021<|” επι­κοι­νω­νώ­ντας και απευ­θεί­ας ‑ηλε­κτρο­νι­κά με το 📩  «Ατέ­χνως» 📌

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο