Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» ξεπέρασε κάθε όριο γελοιότητας

Υπάρ­χει, άρα­γε, «ταβά­νι» στην γελοιό­τη­τα; Σε τι επί­πε­δα αυτο­ε­ξευ­τε­λι­σμού μπο­ρεί να οδη­γή­σει ορι­σμέ­νους η αντι­κομ­μου­νι­στι­κή παθογένεια; 

Κι’ όμως! Ήρθε η στιγ­μή που η «Εστία», η εφη­με­ρί­δα της γρα­βα­τω­μέ­νης ακρο­δε­ξιάς που χρη­σι­μο­ποιεί ακό­μη το πολυ­το­νι­κό, ξεπέ­ρα­σε σε φαι­δρό αντι­κομ­μου­νι­σμό την «Ελεύ­θε­ρη Ώρα» και το «Μακε­λειό».

Για όσους δεν το ξέρα­τε, ο Αμε­ρι­κά­νος δισε­κα­τομ­μυ­ριού­χος και ιδιο­κτή­της της META, της μητρι­κής εται­ρεί­ας του Facebook, Μαρκ Ζού­κερ­μπεργκ, είναι… «στα­λι­νι­κός».

Αφορ­μή για το σου­ρε­α­λι­στι­κό αυτό πρω­το­σέ­λι­δο υπήρ­ξε το γεγο­νός ότι το Facebook «κατέ­βα­σε» μια αντι­κομ­μου­νι­στι­κή, γεμά­τη χυδαία ανι­στό­ρη­τα ψεύ­δη, ανάρ­τη­ση του γνω­στού και μη εξαι­ρε­τέ­ου δημο­σιο­γρά­φου Δημ. Τρια­ντα­φυλ­λί­δη για τον Ουκρα­νι­κό Λιμό. Και όπως ήταν φυσι­κό, ο εσμός των αντι­κομ­μου­νι­στών βγή­κε στα κερα­μί­δια να δια­μαρ­τυ­ρη­θεί για λογο­κρι­σία… Τώρα τους πήρε ο πόνος για την λογο­κρι­σία στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης. Δια­βά­στε ανα­λυ­τι­κά στο παρα­κά­τω άρθρο:

Ο Ουκρα­νι­κός λιμός και οι επαγ­γελ­μα­τί­ες αντικομμουνιστές

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο