Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κούβα τίμησε και φέτος την μνήμη του θρυλικού Καμίλο Σιενφουέγος _Φωτο

🇨🇺 Η Κού­βα τίμη­σε και φέτος τη μνή­μη του θρυ­λι­κού Καμί­λο Σιεν­φου­έ­γος, επι­βε­βαιώ­νο­ντας 63+ χρό­νια, ότι ¡Aqui no se rinde nadie (carajo)!” –εδώ κανείς δεν παρα­δί­νε­ται (γαμώ­το!)

Όπως κάθε χρό­νο η Κού­βα τίμη­σε την μνή­μη του Καμί­λο Σιεν­φου­έ­γος που χάθη­κε λίγους μήνες μετά την νίκη της Επα­νά­στα­σης στις 28-Οκτ-1959 όταν το αερο­πλά­νο όπου επέ­βαι­νε “εξα­φα­νί­στη­κε” στον ωκεανό.

Στην φετι­νή κινη­το­ποί­η­ση _τιμής και μνή­μης δεν μπο­ρού­σε να λεί­πει και το μήνυ­μα συμπα­ρά­στα­σης στον αγώ­να του λαού της Παλαιστίνης.

Κού­βα _Díaz-Canel για την Παλαι­στί­νη: “Η ιστο­ρία δεν θα συγ­χω­ρή­σει τους αδιά­φο­ρους και δεν θα είμα­στε ανά­με­σά τους” +Βίντεο


Η Μαλε­κόν της Αβά­νας γίνε­ται μια θάλασ­σα λουλουδιών.
Ο λαός δεν τον ξεχνά. Κάθε χρό­νο, χιλιά­δες μπου­κέ­τα λου­λού­δια, λευ­κά τρια­ντά­φυλ­λα και γλα­διό­λες, στο­λί­ζουν τις ακτές σ’ ολό­κλη­ρο το νησί, του επα­να­στά­τη, που τον “κατά­πιε” η θάλασ­σα μαζί με το Cessna 310 No. 53 χωρίς κανέ­να ίχνος…

🇨🇺 Η Κού­βα είναι ίσως η μονα­δι­κή χώρα στον κόσμο που θυμά­ται τους ήρω­ές της με τόσο ευγε­νή τρόπο.
Ο κομα­ντά­ντε του λαού υπήρ­ξε μια από τις ηγε­τι­κές φυσιο­γνω­μί­ες στην Επα­νά­στα­ση μαζί με τον Τσε , τον Φιντέλ , τον Ραούλ και τον Χουάν Αλμέι­δα . Έκτο­τε , κάθε χρό­νο στις ο λαός της Κού­βας τιμά τον ήρωα της Επα­νά­στα­σης που με την δρά­ση σου συνέ­βα­λε απο­φα­σι­στι­κά στην νίκη του λαού και στην ίδρυ­ση του πρώ­του σοσια­λι­στι­κού κρά­τους στο δυτι­κό ημι­σφαί­ριο του ρίχνο­ντας λου­λού­δια στην θάλασ­σα όπου τον πήρε μακριά. 

H φιγού­ρα – γιγα­ντο­γρα­φία του Camilo Cienfuegos, επο­νο­μα­ζό­με­νος και “Señor de la Vanguardia“ -«πρω­το­πό­ρος» στην πρό­σο­ψη ‑από το 2009, του Υπουρ­γεί­ου Συγκοι­νω­νιών της Αβά­νας έχει στο πλάι | κάτω τη γρα­φή «¡Vas bien, Fidel!», που έχει την εξής ιστορία:
Σε μια κινη­το­ποί­η­ση με πλή­θος κόσμου να παρα­κο­λου­θεί τον Φιντελ, τον Ιανουά­ριο του 1959 ‑είχαν μπει πια στην Αβά­να- ο Κάστρο διέ­κο­ψε την ομι­λία του για να ρωτή­σει (ρητο­ρι­κά) τον Cienfuegos: “Voy bien, Camilo”; (“Καλά τα πάω, Καμί­λο;”) .
Η απά­ντη­σή του Cienfuegos “¡Vas bien, Fidel!” (“καλά, Fidel !!“) επα­να­λή­φθη­κε από τις χιλιά­δες του συγκε­ντρω­μέ­νου / επα­να­στα­τη­μέ­νου / ένο­πλου λαού και έγι­νε ένα από τα σλό­γκαν της επα­νά­στα­σης ‑όπως και το περί­φη­μο «¡Aqui no se rinde nadie (carajo)!» –εδώ κανείς δεν παρα­δί­νε­ται (γαμώ­το!)

Και «χάθη­κε» στα 27 του χρόνια!

Περισσότερα
🔴🔵 Καμίλο Σιενφουέγος | Camilo Cienfuegos 
“¡Aqui no se rinde nadie (carajo)!”
εδώ κανείς δεν παραδίνεται (γαμώτο!)

Πηγή φωτο Radio Havana Cuba

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο