Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θανάσης Παφίλης: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αποδεχθεί να φιμώσουν τον λαό +VIDEO

Τις τερά­στιες ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για τη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας ανέ­δει­ξε ο Θανά­σης Παφί­λης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του Κόμ­μα­τος, μιλώ­ντας το μεση­μέ­ρι του Σαβ­βά­του στην εκπο­μπή «Επτά» της ΕΡΤ1 και τη δημο­σιο­γρά­φο Β. Πετούρη.

Υπο­γράμ­μι­σε πως αν η κυβέρ­νη­ση άκου­γε τα αιτή­μα­τα του ΚΚΕ, των υγειο­νο­μι­κών και των συν­δι­κά­των για μέτρα στους χώρους δου­λειάς, για μαζι­κά και δωρε­άν τεστ, για επί­τα­ξη ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών, κά. «δεν θα ήμα­σταν σε αυτή την κατά­στα­ση».
Όμως, αρνεί­ται να τα απο­δε­χθεί «για­τί θεω­ρεί κόστος την Υγεία».

Σε σχέ­ση με το επι­χεί­ρη­μα που ακού­γε­ται από την κυβέρ­νη­ση και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα πως δεν υπάρ­χουν «λεφτό­δε­ντρα», ο Θ. Παφί­λης υπεν­θύ­μι­σε πως «δισε­κα­τομ­μύ­ρια σκορ­πί­ζουν στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους».
Χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα ήταν η από­φα­ση για τη χρη­μα­το­δό­τη­ση των κανα­λιών, προ­κει­μέ­νου να μετα­δί­δουν μηνύ­μα­τα που σχε­τί­ζο­νται με την παν­δη­μία, αντί να απο­δε­χθούν την πρό­τα­ση του ΚΚΕ για τη δωρε­άν μετά­δο­ση τέτοιων μηνυμάτων.

Ανα­φε­ρό­με­νος στην κλι­μά­κω­ση της κατα­στο­λής, υπο­γράμ­μι­σε πως «η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή φέρ­νει τη βία και την κατα­στο­λή».
Όπως είπε, η αστυ­νο­μι­κή βία δεν είναι ζήτη­μα συγκε­κρι­μέ­νων αστυ­νο­μι­κών, αλλά «είναι πολι­τι­κή κατεύ­θυν­ση της κυβέρ­νη­σης», ενώ «αυτή την πολι­τι­κή ακο­λού­θη­σε και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε κάθε περί­πτω­ση, ξεκα­θά­ρι­σε πως το ΚΚΕ δεν θα στα­μα­τή­σει να δια­δη­λώ­νει και να καλεί τον λαό να αγω­νι­στεί. «Δεν πρό­κει­ται να φιμώ­σουν τον κόσμο, ούτε πρό­κει­ται να τον στα­μα­τή­σουν», ανέ­φε­ρε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο