Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Εστία κορονοϊού σε ακόμη ένα γηροκομείο

Θετι­κοί στον κορο­νο­ϊό βρέ­θη­καν 14 ηλι­κιω­μέ­νοι που φιλο­ξε­νού­νται στη Δια­μα­ντί­δειο Στέ­γη της Μέρι­μνας Ποντί­ων Κυριών στην Πολί­χνη, καθώς και τρείς εργα­ζό­με­νοι. Δύο από τα άτο­μα που βρέ­θη­καν θετι­κά δια­κο­μί­στη­καν σε νοσο­κο­μεία της πόλης και η κατά­στα­ση της υγεί­ας τους είναι καλή. Οι υπό­λοι­ποι βρί­σκο­νται σε καρα­ντί­να σε ειδι­κό χώρο που έχει δια­μορ­φω­θεί στη Δια­μα­ντί­δειο Στέ­γη. Να σημειω­θεί ότι στη Στέ­γη φιλο­ξε­νού­νται 48 ηλι­κιω­μέ­νοι ενώ ο αριθ­μός των εργα­ζο­μέ­νων ανέρ­χε­ται στους 20.

Όπως ανέ­φε­ρε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρό­ε­δρος της Μέρι­μνας Ποντί­ων Κυριών , Ανα­το­λή Δημη­τριά­δου, στη Στέ­γη καθα­ρά για προ­λη­πτι­κούς λόγους διε­νερ­γού­νται τακτι­κά, σε εβδο­μα­διαία βάση, τεστ στους φιλο­ξε­νού­με­νους και τους εργαζόμενους.

«Κάνου­με εβδο­μα­διαί­ους ελέγ­χους Covid χωρίς να μας επι­βάλ­λε­ται, για λόγους πρό­λη­ψης . Προ­χτές δια­πι­στώ­θη­κε ότι 14 φιλο­ξε­νού­με­νοί μας και τρεις από το προ­σω­πι­κό ήταν θετι­κοί. Ενερ­γο­ποι­η­θή­κα­με άμε­σα, ο ΕΟΔΥ πραγ­μα­το­ποιεί ούτως ή άλλως συνε­χείς ελέγ­χους. Δύο άνθρω­ποι δια­κο­μί­στη­καν σε νοσο­κο­μεία . Είχα ενη­μέ­ρω­ση πριν από λίγο, πηγαί­νουν πάρα πολύ καλά. Οι υπὀλοι­ποι είναι περιο­ρι­σμέ­νοι σε χώρο που δια­μορ­φώ­θη­κε ειδι­κά στη Μονά­δα για να αντι­με­τω­πι­στούν σύμ­φω­να με οδη­γί­ες του ΕΟΔΥ» ανέ­φε­ρε η κ Δημητριάδου.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο