Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Κρίσιμη η κατάσταση στη Λομβαρδία

Η Ιτα­λί­δα υπουρ­γός Μετα­φο­ρών Πάο­λα Ντε Μικέ­λι τόνι­σε σήμε­ρα ότι δεν απο­κλεί­ει την παρά­τα­ση των έκτα­κτων μέτρων και περιο­ρι­σμών και πέρα από τις 3 Απρι­λί­ου», ημε­ρο­μη­νία που έχει ορι­στεί ως «λήξη της κατά­στα­σης έκτα­κτης ανά­γκης” από την κυβέρ­νη­ση Κόντε.

«Θα το απο­φα­σί­σου­με βάσει των αριθ­μών και των γεγο­νό­των. Δεν το απο­κλείω, τις επό­με­νες ημέ­ρες θα λάβου­με τις σχε­τι­κές απο­φά­σεις», είπε η υπουρ­γός. Παράλ­λη­λα πρό­σθε­σε ότι ο εφο­δια­σμός με τρό­φι­μα θα συνε­χί­σει απρό­σκο­πτα σε όλη την χώρα.

Σε ό,τι αφο­ρά την αντι­με­τώ­πι­ση της κατά­στα­σης στην Λομ­βαρ­δία, στο Μπέρ­γκα­μο (την πόλη με τα περισ­σό­τε­ρα κρού­σμα­τα) ο δήμαρ­χος Τζόρ­τζο Γκό­ρι δήλω­σε σήμε­ρα ότι «τις πρώ­τες δυο εβδο­μά­δες του Μαρ­τί­ου, ο αριθ­μός των νεκρών είναι τετρα­πλά­σιος σε σχέ­ση με την ίδια περί­ο­δο του 2019».

Στο Μπέρ­γκα­μο πάντα, το στρα­τιω­τι­κό σώμα των Alpini (ορει­νοί κατα­δρο­μείς) τις ώρες αυτές στή­νει νοσο­κο­μείο εκστρα­τεί­ας με καταυ­λι­σμό (όπως έχει ήδη συμ­βεί σε σει­σμούς της βόρειας Ιτα­λί­ας), το οποίο θα είναι έτοι­μο σε χρό­νο ρεκόρ και θα δια­θέ­τει τρια­κό­σιες κλίνες.

Στην Λομ­βαρ­δία τα συνο­λι­κά περι­στα­τι­κά είναι 16.220 και οι νεκροί 1.640.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο