Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατάπτυστη η κοινή δήλωση κατά της Κούβας που υπογράφεται από ΥΠΕΞ, ανάμεσα τους της Ελλάδας

Το ΚΚΕ με ανα­κοί­νω­σή του, κατα­δι­κά­ζει «την κατά­πτυ­στη κοι­νή δήλω­ση στή­ρι­ξης των εγκλη­μα­τι­κών σχε­δί­ων του αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπε­ρια­λι­σμού κατά της Κού­βας, από 21 υπουρ­γούς Εξω­τε­ρι­κών, μετα­ξύ των οποί­ων κι ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Ελλά­δας, Ν. Δέν­διας. Στην κοι­νή δήλω­ση, που συνυ­πο­γρά­φουν ο υπΕξ των ΗΠΑ, καθώς κι οι υπΕξ ενός μπλοκ αντι­δρα­στι­κών κυβερ­νή­σε­ων, όπως του Ισρα­ήλ, της Βρα­ζι­λί­ας, της Αυστρί­ας, της Πολω­νί­ας, της Ουκρα­νί­ας, χωρών της Βαλ­τι­κής κ.ά., υιο­θε­τού­νται όλα τα προ­κλη­τι­κά προ­σχή­μα­τα του σχε­δί­ου επέμ­βα­σης της κυβέρ­νη­σης Μπάι­ντεν σε βάρος του λαού και της κυβέρ­νη­σης της Κούβας».

«Συνι­στά βαθιά πρό­κλη­ση, η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ να εκφρά­ζει υπο­κρι­τι­κές ανη­συ­χί­ες περί ‘ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των’, ‘ελευ­θε­ριών’ και ‘συν­θη­κών δια­βί­ω­σης’ του κου­βα­νι­κού λαού, την ώρα που προ­ω­θεί στην Ελλά­δα αντερ­γα­τι­κούς νόμους, χτυ­πά τους μισθούς και τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων, έχει εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες για την εξά­πλω­ση της παν­δη­μί­ας κι εντεί­νει την κατα­στο­λή σε βάρος του εργα­τι­κού λαϊ­κού κινή­μα­τος. Η υπο­γρα­φή της αυτή, για την οποία ανα­λαμ­βά­νει τερά­στιες ευθύ­νες, παρεμ­βαί­νει άμε­σα στα εσω­τε­ρι­κά ενός ανε­ξάρ­τη­του κρά­τους κι εμπλέ­κει τη χώρα μας σε πολύ επι­κίν­δυ­να σενά­ρια και σχε­δια­σμούς, γι’ αυτό και χρειά­ζε­ται να συνα­ντή­σει τη μαζι­κή απόρ­ρι­ψη και κατα­δί­κη από τον ελλη­νι­κό λαό» ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση του κόμ­μα­τος και καταλήγει:

«Το ΚΚΕ εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη του στον κου­βα­νι­κό λαό, την κυβέρ­νη­ση της Κού­βας, που δεν είναι μόνοι τους απέ­να­ντι στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς που εξυ­φαί­νο­νται σε βάρος τους».

ζει την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη του στον κου­βα­νι­κό λαό, την κυβέρ­νη­ση της Κού­βας που δεν είναι μόνοι τους απέ­να­ντι στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς που εξυ­φαί­νο­νται σε βάρος τους».

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο