Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ: Φυλάκιση και για εμπρησμό εξ αμελείας — Αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα

Σε μια ακό­μα κίνη­ση για να κρύ­ψει τις ευθύ­νες της με την έλλει­ψη ολο­κλη­ρω­μέ­νου σχε­δί­ου πυρο­προ­στα­σί­ας κατέ­φυ­γε η κυβέρ­νη­ση, ανα­κοι­νώ­νο­ντας ότι απει­λού­νται με φυλά­κι­ση ακό­μα και όσοι δια­πράτ­τουν εμπρη­σμό εξ αμε­λεί­ας και πως θα αυξη­θούν τα χρη­μα­τι­κά πρόστιμα.

Λίγες μέρες μετά τις κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές και υπό τη σκο­πι­μό­τη­τα της συγκά­λυ­ψης των κυβερ­νη­τι­κών ευθυ­νών, έγι­νε σήμε­ρα συνά­ντη­ση του υπουρ­γού Δικαιο­σύ­νης, Γιώρ­γου Φλω­ρί­δη με τον υπουρ­γό Κλι­μα­τι­κής Κρί­σης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Βασί­λη Κικίλια. 

«Τα από πρό­θε­ση τελού­με­να εγκλή­μα­τα, το έγκλη­μα του εμπρη­σμού, τιμω­ρεί­ται ήδη από πάρα πολύ βαριές ποι­νές. Αυτό που θα συμπε­ρι­λά­βει η θεμε­λιώ­δης αλλα­γή του Ποι­νι­κού Κώδι­κα θα είναι και ότι τα εξ αμε­λεί­ας τελού­με­να εγκλή­μα­τα εφό­σον είναι από ένα όριο και πάνω η ποι­νή, οι ποι­νές αυτές θα εκτε­λού­νται, θα οδη­γού­νται στη φυλα­κή», ανέ­φε­ρε ο υπουρ­γός Δικαιοσύνης.

Δήλω­σε ακό­μα ότι θα γίνουν διευ­ρυ­μέ­νες αλλα­γές στον Ποι­νι­κό Κώδι­κα που δεν θα αφο­ρούν μόνο τις πυρ­κα­γιές. Όπως είπε ο Γ. Φλω­ρί­δης, «το υπουρ­γείο Δικαιο­σύ­νης βρί­σκε­ται σε μία δια­δι­κα­σία ανα­θε­ώ­ρη­σης των θεμε­λιω­δών δια­τά­ξε­ων του Ποι­νι­κού Κώδι­κα, βάσει της οποί­ας θα επι­διώ­ξου­με όλο αυτό το αίσθη­μα ατι­μω­ρη­σί­ας που υπάρ­χει στην ελλη­νι­κή κοι­νω­νία να υπο­χω­ρή­σει. Οι ποι­νές που επι­βάλ­λο­νται θα πρέ­πει να εκτί­ο­νται. Όποιος σκέ­φτε­ται μετά την αλλα­γή του Κώδι­κα να παρα­νο­μή­σει πρέ­πει να το σκε­φτεί και δύο και τρεις φορές για­τί το ενδε­χό­με­νο να βρε­θεί στη φυλα­κή θα είναι πάρα πολύ μεγά­λο».

Ο Β. Κικί­λιας ανέ­φε­ρε ότι τα πρό­στι­μα θα είναι ανά­λο­γα με αυτά που ισχύ­ουν για την κακο­ποί­η­ση των ζώων και μπο­ρεί να φθά­νουν έως και τις 30.000 ευρώ.

Υπο­στή­ρι­ξε ότι «είναι μεγά­λο το κόστος που πλη­ρώ­νου­με κάθε χρό­νο πρώ­τα απ’ όλα στην προ­σπά­θειά μας να προ­στα­τεύ­σου­με την ανθρώ­πι­νη ζωή» και πως «είναι εγκλη­μα­τι­κή αμέ­λεια, δεν είναι πλέ­ον αμέ­λεια» απο­φεύ­γο­ντας ωστό­σο να ανα­φερ­θεί στην εγκλη­μα­τι­κή «αμέ­λεια» όλων των κυβερ­νή­σε­ων να λάβουν ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας της ζωής και της περιου­σί­ας του λαού διό­τι τα θεω­ρούν …κόστος!

Πηγή 902

 

 

 Ατέχνως Καλές Διακοπές

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο