Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για τη δημοσιοποίηση Φωτο γυναικών στο διαδίκτυο: Βιασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας — Άμεση διερεύνηση & τιμωρία των δραστών

Άμε­ση διε­ρεύ­νη­ση και τιμω­ρία των δρα­στών απαι­τεί το ΚΚΕ για τη δημο­σιο­ποί­η­ση φωτο­γρα­φιών στο δια­δί­κτυο, τονί­ζο­ντας ότι είναι μια απο­τρό­παια πρά­ξη και περι­στα­τι­κό βια­σμού της ανθρώ­πι­νης αξιοπρέπειας.
Το σοβα­ρό αυτό θέμα προ­έ­κυ­ψε με ιστο­σε­λί­δα που γίνο­νται αναρ­τή­σεις φωτο­γρα­φιών γυναι­κών χωρίς να έχουν δώσει της συγκα­τά­θε­ση τους και έχει προ­κλη­θεί πλή­θος αντιδράσεων.

kke-logo

Η ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Η απο­τρό­παια πρά­ξη της δημο­σιο­ποί­η­σης σε ιστο­σε­λί­δα φωτο­γρα­φιών με προ­σω­πι­κές στιγ­μές γυναι­κών, ανή­λι­κων κορι­τσιών και άλλων ανθρώ­πων, εν αγνοία τους, από “ανώ­νυ­μους χρή­στες”, απο­τε­λεί ένα ακό­μα περι­στα­τι­κό βια­σμού της ανθρώ­πι­νης αξιο­πρέ­πειας, που δεν ανα­πτύσ­σε­ται σε κοι­νω­νι­κό κενό. Είναι η κορυ­φή του παγό­βου­νου της ανα­πα­ρα­γω­γής απα­ρά­δε­κτων προ­τύ­πων και της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της σεξουαλικότητας.

Επι­βε­βαιώ­νε­ται για ακό­μα μια φορά ότι η πλειο­ψη­φία των γυναι­κών, ιδιαί­τε­ρα των νέων, παρα­μέ­νει απρο­στά­τευ­τη απέ­να­ντι στη βία κάθε μορ­φής.
Γι’ αυτό περισ­σεύ­ει η υπο­κρι­τι­κή ευαι­σθη­σία των κυβερ­νή­σε­ων και της ΕΕ για τη δήθεν αντι­με­τώ­πι­ση της βίας κατά των γυναικών.

Απαι­τού­με την άμε­ση διε­ρεύ­νη­ση και παρέμ­βα­ση από τις αρμό­διες κρα­τι­κές αρχές και την τιμω­ρία των δραστών».

info Ατέχνως

ℹ️  Τον γύρο των κοι­νω­νι­κών δικτύ­ων κάνει το hashtag #cancelchatpicorg, που αφο­ρά ιστο­σε­λί­δα δια­μοι­ρα­σμού φωτο­γρα­φιών και βίντεο, που πολ­λές φορές αφο­ρά εκδι­κη­τι­κή ή και παι­δι­κή πορνογραφία.

hashtag cancelchatpicorg

Στη συγκε­κρι­μέ­νη πλατ­φόρ­μα δια­μοι­ρα­σμού εκα­το­ντά­δες άνδρες και πολ­λοί Έλλη­νες συζη­τούν ανώ­νυ­μα και μοι­ρά­ζο­νται φωτο­γρα­φί­ες και βίντεο από ιδιω­τι­κές στιγ­μές γυναι­κών, χωρίς τη συγκα­τά­θε­σή τους και σύμ­φω­να με τις καταγ­γε­λί­ες πολ­λές φορές και ανηλίκων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο