Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αντί για επίταξη επιδοτεί τον παρασιτικό ιδιωτικό τομέα Υγείας

Σε δήλω­σή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας για την τρο­πο­λο­γία του υπ. Υγεί­ας σημειώνει:

«Η κυβέρ­νη­ση συνε­χί­ζει να αγνο­εί επι­δει­κτι­κά τις ανά­γκες του λαού μας και τις διεκ­δι­κή­σεις των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών και υγειο­νο­μι­κών.
Τα κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού αυξά­νο­νται δρα­μα­τι­κά. Η κυβέρ­νη­ση αντί να επι­τά­ξει πραγ­μα­τι­κά, χωρίς απο­ζη­μί­ω­ση, τον ιδιω­τι­κό τομέα Υγεί­ας, εντάσ­σο­ντας όλες τις υπο­δο­μές και το προ­σω­πι­κό σε ένα ενιαίο κρα­τι­κό σχέ­διο αντι­με­τώ­πι­σης της παν­δη­μί­ας, χτες, με τρο­πο­λο­γία της απο­φά­σι­σε το Δημό­σιο να αγο­ρά­ζει υπη­ρε­σί­ες από τον ιδιω­τι­κό τομέα!
Αυτήν την επι­δό­τη­ση του παρα­σι­τι­κού ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας η κυβέρ­νη­ση την ονο­μά­ζει επί­τα­ξη. Άλλο­θι σε αυτό έδω­σαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που ψήφι­σαν την τρο­πο­λο­γία της κυβέρ­νη­σης.ΥπΥ ιδιωτικές ΜΕΘΤα χρή­μα­τα που δίνει η κυβέρ­νη­ση στον ιδιω­τι­κό τομέα, ο οποί­ος συνε­χί­ζει να θησαυ­ρί­ζει με τα τεστ και τις νοση­λεί­ες, θα μπο­ρού­σαν να δοθούν για να ενι­σχυ­θεί το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας σε μέσα και υπο­δο­μές, για να προ­σλη­φθούν για­τροί στις ΜΕΘ, περισ­σό­τε­ροι από αυτούς που ανα­κοι­νώ­θη­καν, που όχι μόνο έρχο­νται καθυ­στε­ρη­μέ­να, αλλά απο­τε­λούν και στα­γό­να στον ωκε­α­νό των ελλείψεων.
Μάλι­στα, η κυβέρ­νη­ση ανα­κοι­νώ­νει τις 300 προ­σλή­ψεις για­τρών με τη μορ­φή του κατ’ επεί­γο­ντος, τη στιγ­μή που από τον Μάρ­τη, όταν το απαι­τού­σαν οι υγειο­νο­μι­κοί, έλε­γε πως δεν γίνε­ται.
Τελι­κά γίνε­ται και απο­δει­κνύ­ε­ται πως ήταν κυβερ­νη­τι­κή επι­λο­γή η μη ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας!

🔻🔻

Το ΚΚΕ απαιτεί μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας εδώ και τώρα 🔻🔻

🔺  Και όταν λέμε επίταξη εννοούμε επίταξη

…».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο