Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ — ΚΝΕ: Ο στόχος της κυβέρνησης να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους φοιτητές θα πέσει στο κενό

Την εισαγ­γε­λι­κή έρευ­να για τις κινη­το­ποι­ή­σεις των φοι­τη­τών καταγ­γέλ­λουν η ΤΟ Πανε­πι­στη­μί­ων της ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ και η ΠΟ Σπου­δά­ζου­σας Θεσ­σα­λο­νί­κης της ΚΝΕ.

Συγκε­κρι­μέ­να, στην ανα­κοί­νω­σή τους, σημειώ­νει «Αφού η κυβερ­νη­τι­κή προ­πα­γάν­δα, ότι δήθεν η δημιουρ­γία ιδιω­τι­κών Πανε­πι­στη­μί­ων θα δώσει διέ­ξο­δο στα εκρη­κτι­κά προ­βλή­μα­τα των Πανε­πι­στη­μί­ων, απορ­ρί­φθη­κε από την συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία φοι­τη­τών και εργα­ζο­μέ­νων. Αφού οι εκβια­σμοί για απώ­λεια της εξε­τα­στι­κής και η συκο­φά­ντη­ση των αγώ­νων, έπε­σαν στο κενό. Η κυβέρ­νη­ση αντί να παρα­δε­χτεί την ήττα της έχει πάρει τον αυταρ­χι­κό κατήφορο!

Από­πει­ρα εκφο­βι­σμού, ποι­νι­κο­ποί­η­σης και κατα­στο­λής απο­τε­λεί η κατε­πεί­γου­σα εισαγ­γε­λι­κή έρευ­να για τις κατα­λή­ψεις στο πανε­πι­στή­μιο και τη διε­ρεύ­νη­ση διά­πρα­ξης τυχόν αυτε­παγ­γέλ­τως διω­κο­μέ­νων πρά­ξε­ων, όπως αυτές που αφο­ρούν δια­τά­ρα­ξη δημό­σιας υπη­ρε­σί­ας, παρά­νο­μη βία, παρά­βα­σης καθή­κο­ντος, αλλά και άρνη­σης διε­νέρ­γειας δια­δι­κτυα­κών εξε­τά­σε­ων. Οι εισαγ­γε­λι­κές παρεμ­βά­σεις στρέ­φο­νται απέ­να­ντι στους φοι­τη­τές και τους καθη­γη­τές που μέσα από τις συλ­λο­γι­κές απο­φά­σεις των φορέ­ων τους τάσ­σο­νται συντρι­πτι­κά ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο έκτρω­μα. Στο ίδιο πλαί­σιο κινού­νται τόσο οι απει­λές κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών για δια­κο­πή χρη­μα­το­δό­τη­σης των ΑΕΙ, όσο και η πρω­το­φα­νής εισβο­λή των ΜΑΤ στη Νομι­κή Σχο­λή του Δημο­κρί­τειου Πανε­πι­στη­μί­ου Θράκης.

Ο στό­χος της κυβέρ­νη­σης να τρο­μο­κρα­τή­σει και να εκβιά­σει φοι­τη­τές, εργα­ζό­με­νους και καθη­γη­τές που με όρους πλειο­ψη­φί­ας ενα­ντιώ­νο­νται στο αντι­δρα­στι­κό νομο­σχέ­διο για την ίδρυ­ση ιδιω­τι­κών Πανε­πι­στη­μί­ων θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό! Η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση θα είναι η μαζι­κο­ποί­η­ση του αγώ­να για ένα πραγ­μα­τι­κά δωρε­άν και σύγ­χρο­νο δημό­σιο Πανε­πι­στή­μιο που θα θέτει στο επί­κε­ντρο τις λαϊ­κές ανάγκες!».

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο