Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλιμάκωση του αγώνα με πολύμορφη δράση αποφάσισαν οι αγρότες — Συμβολικός αποκλεισμός της ΠΑΘΕ

Την κλι­μά­κω­ση του αγώ­να απο­φά­σι­σε η πανελ­λα­δι­κή σύσκε­ψη συντο­νι­σμού των αγω­νι­ζό­με­νων αγρο­τών το μεση­μέ­ρι της Τρί­της στην Νίκαια Λάρισας.

Σε αυτό το πλαί­σιο απο­φα­σί­στη­καν πολύ­μορ­φες δρά­σεις όπως:

–Απο­κλει­σμός εθνι­κών οδών, τελω­νεί­ων, συλ­λα­λη­τή­ρια στις πόλεις.

–Συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθή­να και με τρακτέρ.

–Σήμε­ρα και αύριο Τετάρ­τη θα γίνουν ενη­με­ρώ­σεις και συνε­λεύ­σεις στα μπλό­κα για τα απο­τε­λέ­σμα­τα της σύσκεψης.

–Καλούν επί­σης την κυβέρ­νη­ση να απα­ντή­σει στα συγκε­κρι­μέ­να αιτή­μα­τά τους και σε αυτή την βάση επι­διώ­κουν συνά­ντη­ση με τον πρω­θυ­πουρ­γό και κυβερ­νη­τι­κό κλι­μά­κιο προ­κει­μέ­νου να δοθούν απα­ντή­σεις επί των συγκε­κρι­μέ­νων αιτημάτων.

Αιτή­μα­τα για μεί­ω­ση του κόστους παρα­γω­γής με θέσπι­ση αφο­ρο­λό­γη­του πετρε­λαί­ου, πλα­φόν 0,07 ευρώ στη κιλο­βα­τώ­ρα για το αγρο­τι­κό και κτη­νο­τρο­φι­κό ρεύ­μα, επι­δό­τη­ση σε αγρο­τι­κά μέσα, εφό­δια, ζωο­τρο­φές. Να μην εφαρ­μο­στεί η Νέα ΚΑΠ. Ανα­πλή­ρω­ση του χαμέ­νου εισο­δή­μα­τος για όλα τα προ­ϊ­ό­ντα που υπέ­στη­σαν ζημί­ες και φυσι­κές ασθέ­νειες και απο­ζη­μιώ­σεις στο 100% των κατα­στρο­φών. Για τιμές που θα αντα­πο­κρί­νο­νται στο κόστος παρα­γω­γής, δια­σφα­λί­ζο­ντας παράλ­λη­λα εισό­δη­μα επι­βί­ω­σης και προ­σι­τές τιμές των προ­ϊ­ό­ντων στη λαϊ­κή κατανάλωση.

Στην σύσκε­ψη εκφρά­στη­κε ιδιαί­τε­ρα η συμπα­ρά­στα­ση προς τους πλημ­μυ­ρο­πα­θείς αγρό­τες της Θεσ­σα­λί­ας που δίνουν την μάχη για να στα­θούν όρθιοι.

Αμέ­σως μετά τη σύσκε­ψη με τα πόδια μετέ­βη­σαν στην Εθνι­κή Οδό (ΠΑΘΕ) προ­κει­μέ­νου να την αποκλείσουν.

Συμβολικός αποκλεισμός της ΠΑΘΕ — Κάτω από την αποφασιστικότητά τους υποχώρησε ο αστυνομικός φραγμός των ΜΑΤ

Σε συμ­βο­λι­κό απο­κλει­σμό της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Κόμ­βου Νίκαιας Λάρι­σας προ­χώ­ρη­σαν το από­γευ­μα της Τρί­της 6 Φλε­βά­ρη, οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι που συγκε­ντρώ­θη­καν σήμε­ρα από όλη την χώρα για τον συντο­νι­σμό του αγώ­να τους.

Κάτω από την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά τους, ο φραγ­μός των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο, υπο­χώ­ρη­σε και οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι ανέ­βη­καν με τα πόδια επί της Εθνι­κής Οδού Αθη­νών — Θεσ­σα­λο­νί­κης, στο ύψος του Κόμ­βου της Νίκαιας Λάρισας.

Φωνά­ζουν συν­θή­μα­τα όπως, «Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρα­κτέρ, αν δεν δικαιω­θού­με θα γίνει Κιλε­λέρ», «Αγρό­τη πολέ­μα σου πίνου­νε το αίμα» και «Στα μπλό­κα, στα μπλό­κα της αγρο­τιάς θα σπά­σει της κυβέρ­νη­σης ο τσαμπουκάς».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο