Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ ‑ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου_ Σχόλιο για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Επιβεβαίωσε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα κέρδη του τουριστικού κεφαλαίου

«Ο πρω­θυ­πουρ­γός ήρθε στη Ρόδο και επι­βε­βαί­ω­σε ότι το μόνο που τον ενδια­φέ­ρει είναι τα κέρ­δη του κεφα­λαί­ου, του του­ρι­στι­κού στην προ­κει­μέ­νη περί­πτω­ση», τονί­ζει η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Νότιας Δωδε­κα­νή­σου του ΚΚΕ, σε σχό­λιό της για την επί­σκε­ψη του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τά­κη στη Ρόδο.

ΡΟΔΟΣ Εικό­νες χάους στις του­ρι­στι­κές περιο­χές που εκκε­νώ­νο­νται – Μαί­νε­ται ανε­ξέ­λεγ­κτη η πυρ­κα­γιά _VIDEO + ΦΩΤΟ

«Τα απο­κα­ΐ­δια της πολι­τι­κής της ΝΔ, σε συνέ­χεια και των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, δυστυ­χώς φαί­νο­νται στο νησί. Πάνω από 11 μέρες έκαι­γε η πυρ­κα­γιά δασι­κές εκτά­σεις, καλ­λιέρ­γειες, ζώα, περιου­σί­ες και ένο­χος είναι η κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή που:

  • Έχει αφή­σει χιλιά­δες κενά στην πυροσβεστική
  • Έχει εγκα­τα­λεί­ψει το δάσος που έχει να καθα­ρι­στεί του­λά­χι­στον 50 (!) χρόνια.
  • Έχει εγκα­τα­λεί­ψει τη δασι­κή υπη­ρε­σία που σε επί­πε­δο Δωδε­κα­νή­σων έχει 38 (!) άτο­μα προσωπικό
  • Και πολ­λά άλλα», αναφέρει.

Σημειώ­νει επί­σης ότι «η πλή­ρης έλλει­ψη πρό­λη­ψης υπο­νό­μευ­σε την επι­χει­ρη­σια­κή ικα­νό­τη­τα της Πυρο­σβε­στι­κής και την ηρω­ι­κή προ­σπά­θεια πυρο­σβε­στών και εθε­λο­ντών. Επι­κρα­τού­σε το από­λυ­το μπάχαλο.

Το δε 112 απο­δεί­χτη­κε μια ιλα­ρο­τρα­γω­δία, με χιλιά­δες του­ρί­στες να βαδί­ζουν αβο­ή­θη­τοι στο άγνω­στο. Να είναι καλά ο λαός της Ρόδου που τους βοή­θη­σε, για­τί το κρά­τος ήταν απών. Χώρια που οι ξενο­δό­χοι σε πολ­λές περι­πτώ­σεις κρα­τού­σαν εγκλω­βι­σμέ­νους τους εργα­ζό­με­νους στα ξενο­δο­χεία, παρά τις κρα­τι­κές εντο­λές εκκέ­νω­σης».

«Με βάση τα παρα­πά­νω καλού­με το λαό της Ρόδου να εμπι­στευ­τεί την πεί­ρα του, που και στην περί­πτω­ση των πυρ­κα­γιών έδει­ξε ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό. Η πολι­τι­κή που τα ζυγί­ζει όλα με τη μεζού­ρα του κεφα­λαί­ου είναι εχθρι­κή για τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα.

Σε κάθε περίπτωση είναι ανάγκη ο λαός της Ρόδου να οργανωθεί και να παλέψει για να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100%, για να αναδασωθούν οι καμένες εκτάσεις χωρίς την παρέμβαση επιχειρηματικών συμφερόντων, άμεσα να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, πλήρης στελέχωση Πυροσβεστικής και Δασικής υπηρεσίας, με προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΥΓ.
Ο νυν περι­φε­ρειάρ­χης είναι σαφώς πετυ­χη­μέ­νος αν κρι­τή­ριο είναι τα κέρ­δη των ξενο­δό­χων. Για­τί για τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα έχει κρι­θεί ως πλή­ρως αποτυχημένος.
Οι καμέ­νες εκτά­σεις απο­τε­λούν τη θλι­βε­ρή επι­βε­βαί­ω­ση της απο­τυ­χη­μέ­νης κοι­νής πολι­τι­κής περι­φέ­ρειας και κυβέρ­νη­σης
, υπο­γραμ­μί­ζει η ανα­κοί­νω­ση της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο