Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ _ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Μαζί με τον λαό και τους αγώνες του!

Στις περι­φε­ρεια­κές και δημο­τι­κές εκλο­γές στη­ρί­ζου­με τα ψηφο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» παντού!

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε σε Περιφέρεια και δήμους «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Δυνα­μώ­νου­με την πραγ­μα­τι­κή εργα­τι­κή — λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, τη δική μας φωνή!

Η εκλο­γι­κή ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ και στην Κεντρι­κή Μακε­δο­νία, η ανά­δει­ξή του σε 3η δύνα­μη στην Α΄ Θεσ­σα­λο­νί­κης, έδει­ξε ότι υπάρ­χει ένα ελπι­δο­φό­ρο ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης που τώρα μπο­ρεί να ενισχυθεί.

Καμιά ανο­χή απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης που ενι­σχύ­ε­ται μετά τις εκλο­γές! Καμιά εμπι­στο­σύ­νη σε ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ και τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα που ασκούν συστη­μι­κή, συναι­νε­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση και συμ­φω­νούν σε όλα τα σημα­ντι­κά ζητήματα.

Στις εκλο­γές του Οκτώ­βρη είναι ανά­γκη να γίνει ακό­μα ένα βήμα απέ­να­ντι στον αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό, να μπο­ρέ­σου­με να διεκ­δι­κή­σου­με από καλύ­τε­ρες θέσεις ανα­κού­φι­ση και λύσεις στα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει ο λαός και στην Περι­φέ­ρειά μας!

  • Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» είναι η δυνα­τή φωνή των εργα­ζο­μέ­νων μέσα στο Περι­φε­ρεια­κό και στα Δημο­τι­κά Συμβούλια.
  • Στο δίλημ­μα «τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας» απα­ντά­με: Οι ζωές μας!
  • Δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να για όλα όσα μας αξίζουν!

Στη­ρί­ζου­με στα­θε­ρά τα δίκαια αιτή­μα­τα του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος, είμα­στε δίπλα στους αγώνες:

  • Για πραγ­μα­τι­κές αυξή­σεις στους μισθούς και στις συντά­ξεις, ανθρώ­πι­να ωρά­ρια και συν­θή­κες εργα­σί­ας για όλους τους εργα­ζό­με­νους, για πραγ­μα­τι­κή στή­ρι­ξη των ανέρ­γων και όλες τις απα­ραί­τη­τες προ­σλή­ψεις σε κρί­σι­μους τομείς, στή­ρι­ξη των υπη­ρε­σιών της Περι­φέ­ρειας, αρκε­τές εκ των οποί­ων είναι υποστελεχωμένες.
  • Για μεί­ω­ση της άμε­σης και έμμε­σης φορο­λο­γί­ας, ουσια­στι­κά μέτρα ανα­κού­φι­σης των μικρών επαγ­γελ­μα­τιών και εμπό­ρων, των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων επιστημόνων.
  • Για ουσια­στι­κή στή­ρι­ξη των μικρο­με­σαί­ων αγρο­τών και κτη­νο­τρό­φων με αξιο­πρε­πείς κατώ­τε­ρες εγγυ­η­μέ­νες τιμές, μεί­ω­ση του κόστους παρα­γω­γής, για πραγ­μα­τι­κή κάλυ­ψη της παρα­γω­γής από φυσι­κές κατα­στρο­φές και αρρώστιες.

Διεκ­δι­κού­με έργα και υπο­δο­μές που τώρα είτε δεν θεω­ρού­νται «επι­λέ­ξι­μα» από την ΕΕ και το Περι­φε­ρεια­κό Επι­χει­ρη­σια­κό Πρό­γραμ­μα — ΕΣΠΑ είτε «κόβο­νται και ράβο­νται» στα μέτρα ενός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού της Περι­φέ­ρειας που δεν επαρ­κεί για να καλύ­ψει τις μεγά­λες ανά­γκες. Οσα γίνο­νται, κατα­σκευά­ζο­νται συνή­θως καθυ­στε­ρη­μέ­να, απο­σπα­σμα­τι­κά και όχι στα πλαί­σια ενός ολο­κλη­ρω­μέ­νου σχε­δια­σμού, ενώ τα χρυσοπληρώνουμε.

Οχι άλλες κούφιες υποσχέσεις
και χαμένες τετραετίες.

Διεκ­δι­κού­με όλα τα απα­ραί­τη­τα έργα και υπο­δο­μές με γνώ­μο­να τις μεγά­λες λαϊ­κές ανά­γκες στην Περι­φέ­ρειά μας
  • - Αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα, στο πλαί­σιο ενός ολο­κλη­ρω­μέ­νου σχε­δια­σμού, που να καλύ­ψουν όλες τις Περι­φε­ρεια­κές Ενό­τη­τες και το πολε­ο­δο­μι­κό συγκρό­τη­μα Θεσ/νίκης.
  • - Αντι­σει­σμι­κή θωρά­κι­ση με τον απα­ραί­τη­το προ­σει­σμι­κό έλεγ­χο όλων των δημό­σιων κτι­ρί­ων και ειδι­κά των σχο­λεί­ων και ενί­σχυ­ση των μηχα­νι­σμών πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας σε όλα τα επί­πε­δα.
  • - Προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος με την εφαρ­μο­γή όλων των απα­ραί­τη­των μέτρων και ελέγ­χων για την πρό­λη­ψη και αντι­με­τώ­πι­ση της βιο­μη­χα­νι­κής ρύπαν­σης και της δυσο­σμί­ας στη Δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη και αλλού. Να μην προ­χω­ρή­σει η άναρ­χη και ανε­ξέ­λεγ­κτη εγκα­τά­στα­ση έργων ΑΠΕ που συνο­δεύ­ε­ται από πλή­θος περι­βαλ­λο­ντι­κών προ­βλη­μά­των και οξύ­νει την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια.
  • - Αντι­πυ­ρι­κή προ­στα­σία και ιδιαί­τε­ρη μέρι­μνα για την προ­στα­σία και ανα­βάθ­μι­ση όλων των δασι­κών οικοσυστημάτων.
  • - Μέτρα και έντα­ση των ελέγ­χων για να λει­τουρ­γούν σωστά οι ΧΥΤΑ, η απο­κο­μι­δή απορ­ριμ­μά­των, να ενι­σχυ­θεί η ανα­κύ­κλω­ση με δια­λο­γή στην πηγή. Ταυ­τό­χρο­να, να μη χρυ­σο­πλη­ρώ­σου­με μέσω αυξη­μέ­νων δημο­τι­κών τελών τη λει­τουρ­γία των νέων Μονά­δων Επε­ξερ­γα­σί­ας Απορ­ριμ­μά­των που ανή­κουν σε ιδιώτες.
  • - Ολο­κλή­ρω­ση του απο­χε­τευ­τι­κού συστή­μα­τος και των Εγκα­τα­στά­σε­ων Επε­ξερ­γα­σί­ας Λυμά­των σε όλες τις ΠΕ, σωστή λει­τουρ­γία αυτών. Ολο­κλή­ρω­ση όλων των απα­ραί­τη­των έργων για επάρ­κεια σε φθη­νό και ποιο­τι­κό νερό παντού. Είμα­στε απέ­να­ντι στην προ­σπά­θεια περαι­τέ­ρω εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης του νερού και ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης της ΕΥΑΘ, για νερό πραγ­μα­τι­κό κοι­νω­νι­κό αγα­θό.
  • - Παρεμ­βά­σεις στο οδι­κό δίκτυο, μεγά­λα τμή­μα­τα του οποί­ου βρί­σκο­νται σε τρα­γι­κή κατά­στα­ση. Ανα­βάθ­μι­ση, με την απα­ραί­τη­τη χρη­μα­το­δό­τη­ση, του οδι­κού δικτύ­ου σε όλες τις ΠΕ. Ολο­κλή­ρω­ση βασι­κών οδι­κών συν­δέ­σε­ων μετα­ξύ μεγά­λων πόλε­ων της Περι­φέ­ρειάς μας. Να μην παρα­χω­ρη­θεί η Εγνα­τία Οδός σε ιδιώ­τες, να καταρ­γη­θούν όλα τα διόδια.
  • - Ολο­κλή­ρω­ση ανα­γκαί­ων έργων όπως το μετρό και οι επε­κτά­σεις του προς τη Δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη αλλά και προς την Τού­μπα και τις όμο­ρες περιο­χές του δήμου Πυλαί­ας. Να μην παρα­χω­ρη­θούν η λει­τουρ­γία και η συντή­ρη­σή του σε ιδιώ­τες, να μη χρυ­σο­πλη­ρώ­νου­με τη λει­τουρ­γία του με ακρι­βά εισι­τή­ρια και υψη­λή φορολογία.
  • - Αμε­ση βελ­τί­ω­ση της απα­ρά­δε­κτης κατά­στα­σης στις αστι­κές συγκοι­νω­νί­ες με ενί­σχυ­ση των γραμ­μών, σύγ­χρο­να λεω­φο­ρεία, οδη­γούς, κυκλο­φο­ρια­κές ρυθ­μί­σεις, μεί­ω­ση του εισιτηρίου.
  • - Εργα για την ανά­πτυ­ξη των υπο­δο­μών Παι­δεί­ας, Αθλη­τι­σμού και Πολι­τι­σμού, χωρίς ΣΔΙΤ που απο­δε­δειγ­μέ­να κοστί­ζουν πολ­λα­πλά­σια σε σχέ­ση με τον συμ­βα­τι­κό τρό­πο δημο­πρά­τη­σης και κατασκευής.
  • - Στή­ρι­ξη των υπο­δο­μών Υγεί­ας και όλων των κοι­νω­νι­κών δομών με στα­θε­ρή κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση και προ­σλή­ψεις στο ύψος των ανα­γκών και όχι με τα ψίχου­λα που κατευ­θύ­νο­νται μέσω του ΕΣΠΑ.
  • - Ανα­βάθ­μι­ση των χώρων πρα­σί­νου, αξιο­ποί­η­ση των όποιων ελεύ­θε­ρων χώρων και χώρων πρώ­ην στρα­το­πέ­δων, απο­μά­κρυν­ση στρα­το­πέ­δων από τον αστι­κό ιστό.
  • - Ο χώρος της ΔΕΘ να μη μετα­τρα­πεί σε επι­χει­ρη­μα­τι­κό συνε­δρια­κό κέντρο αλλά σε έναν μεγά­λο πνεύ­μο­να πρα­σί­νου και ανα­ψυ­χής! Το παρα­λια­κό μέτω­πο της Θεσ­σα­λο­νί­κης να μην παρα­δο­θεί ως «φιλέ­το» στους επεν­δυ­τές αλλά να αξιο­ποι­η­θεί προς όφε­λος του λαού!

Αυτά έθε­σαν στην πρώ­τη γραμ­μή οι εκλεγ­μέ­νοι με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» τα προη­γού­με­να 4 χρόνια.

Την περί­ο­δο 2019 — 2023 άνοι­ξε η ψαλί­δα ανά­με­σα στο πώς μπο­ρούν να ζουν οι εργα­ζό­με­νοι και στην περιο­χή της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας σύμ­φω­να με την ανά­πτυ­ξη της επι­στή­μης και της τεχνο­λο­γί­ας και στο πώς ζουν.

Η ανάπτυξη για τους λίγους
δημιουργεί προβλήματα για τους πολλούς

Κυβέρ­νη­ση και διοί­κη­ση Τζι­τζι­κώ­στα — ΝΔ, παρα­τά­ξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, άλλων κομ­μά­των, εθνι­κι­στι­κών και φασι­στι­κών μορ­φω­μά­των είναι συνυ­πεύ­θυ­νοι για τα προ­βλή­μα­τα αλλά και τους μεγά­λους κιν­δύ­νους που αντι­με­τω­πί­ζει σε όλες τις πλευ­ρές της ζωής της η κοι­νω­νι­κή πλειο­ψη­φία στην περιο­χή μας:

  • Στη­ρί­ζουν την κεντρι­κή αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή και τις κατευ­θύν­σεις της ΕΕ, των κυβερ­νή­σε­ων και των κομ­μά­των τους και προ­ω­θούν την εξει­δί­κευ­σή της στο περι­φε­ρεια­κό επί­πε­δο. Εχουν συνυ­πο­γρά­ψει μνη­μό­νια, αντι­λαϊ­κούς νόμους, την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση και υπο­στε­λέ­χω­ση της Περι­φέ­ρειας και των δήμων, την παρά­δο­ση υπη­ρε­σιών σε ιδιώτες.
  • Στη­ρί­ζουν μια ανά­πτυ­ξη που έχει στο επί­κε­ντρο την κερ­δο­φο­ρία των λίγων και ως γενι­κές προ­ϋ­πο­θέ­σεις την έντα­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης και τη φορο­λη­στεία για τους πολλούς.
  • Στη­ρί­ζουν στην πρά­ξη τη λεγό­με­νη «απε­λευ­θέ­ρω­ση» της Ενέρ­γειας, συνο­λι­κά έναν ενερ­γεια­κό σχε­δια­σμό που έχει εκτι­νά­ξει την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια σε όλη την ευρύ­τε­ρη περιο­χή και έχει πολ­λα­πλές επι­πτώ­σεις στο περι­βάλ­λον μέσω της άναρ­χης επέ­κτα­σης φωτο­βολ­ταϊ­κών και αιο­λι­κών πάρκων.
  • Η έλλει­ψη σημα­ντι­κών έργων υπο­δο­μής και πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας έχει τη σφρα­γί­δα τους, όπως και η παρά­δο­ση της ΔΕΘ και του παρα­λια­κού μετώ­που στα μεγά­λα συμφέροντα.
  • Στη­ρί­ζουν την εμπλο­κή της χώρας μας στο ιμπε­ρια­λι­στι­κό μακε­λειό, τη μετα­τρο­πή της Βόρειας Ελλά­δας, της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, της Θεσ­σα­λο­νί­κης και ιδιαί­τε­ρα του λιμα­νιού της σε κόμ­βο προ­ώ­θη­σης στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ και άρα σε μαγνή­τη κιν­δύ­νων για τον λαό της περιοχής.

Με ισχυ­ρό ΚΚΕ και «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» μπο­ρεί να ενι­σχυ­θεί και το πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο δέος στα εθνι­κι­στι­κά και φασι­στι­κά κόμ­μα­τα και μορ­φώ­μα­τα που βγά­ζουν «λάδι» το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης και στη­ρί­ζουν την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή σε κεντρι­κό και τοπι­κό επίπεδο.

Η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της ανατροπής

Για έναν ριζι­κά δια­φο­ρε­τι­κό δρό­μο ανά­πτυ­ξης, που θα έχει στο επί­κε­ντρο τις σύγ­χρο­νες κοι­νω­νι­κές ανά­γκες, τις πραγ­μα­τι­κές δυνα­τό­τη­τες του τόπου μας και όχι τα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Για­τί σήμε­ρα είναι εφικτό:

  • Να εκτο­ξευ­τούν η αγρο­τι­κή παρα­γω­γή, η βιο­μη­χα­νία μετα­ποί­η­σης, άλλοι δυνα­μι­κοί κλά­δοι στους οποί­ους υπάρ­χει παρα­γω­γι­κή υπο­δο­μή στην Περιφέρεια.
  • Να απο­γειω­θούν η βασι­κή και συν­δυα­σμέ­νη έρευ­να, η και­νο­το­μία, με δια­σφα­λι­σμέ­νη χρη­μα­το­δό­τη­ση και σύν­δε­ση με τις ανά­γκες της κοι­νω­νι­κής παρα­γω­γής και όχι με τις εφή­με­ρες ανά­γκες της αγοράς.
  • Να ανα­πτυ­χθούν σύμ­φω­να με τις πραγ­μα­τι­κές δυνα­τό­τη­τες της επο­χής μας οι κοι­νω­νι­κές υπη­ρε­σί­ες και υπο­δο­μές Παι­δεί­ας, Υγεί­ας και Πρόνοιας.
  • Να βρουν στα­θε­ρή δου­λειά με σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι, επι­στή­μο­νες από όλες τις ειδι­κό­τη­τες, με αξιο­πρε­πές εισό­δη­μα και δια­σφα­λι­σμέ­νο ελεύ­θε­ρο χρό­νο και μάλι­στα έχο­ντας στην ευθύ­νη τους τον σχε­δια­σμό, την υλο­ποί­η­ση, τον έλεγ­χο της παραγωγής.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες ώστε ο λαός της περιοχής μας να ζήσει καλύτερα, στο ύψος των δυνατοτήτων του 21ου αιώνα.

Πιο δυνατή “Λαϊκή Συσπείρωση” 
στην Περιφέρεια
και σε όλους τους δήμους!

Για να δυναμώσουν ο αγώνας,
η ελπίδα,
ο δρόμος της ριζικής ανατροπής!

Ατέχνως Καλές ΔιακοπέςΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ _ΝΑΥΠΛΙΟ

Οι εκδό­σεις Ατέ­χνως και φέτος με όλες τις νέες και παλιές τους εκδό­σεις είναι παρού­σες στην έκθε­ση. Μαζί τους  έχουν επι­λεγ­μέ­νους νέους και παλιούς τίτλους από τις εκδό­σεις: Σύγ­χρο­νη Επο­χή, Εντύ­ποις και Τόπος. Και φυσι­κά όλα τα εικο­νο­γρα­φη­μέ­να του Μικρού Ήρωα.
Όσοι είστε ή βρε­θεί­τε στα πέριξ, σας περι­μέ­νου­με

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο