Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ_ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ: Αδιαμφισβήτητες οι κυβερνητικές ευθύνες για την επιδρομή φασιστών

Τις αδιαμ­φι­σβή­τη­τες πολι­τι­κές ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για την επι­δρο­μή της ομά­δας φασι­στών, ναζι­στών στη Ν. Φιλα­δέλ­φεια επι­σή­μα­νε ο Περι­κλής Κουρ­μού­λης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το πρωί της Δευ­τέ­ρας στο «Mega».

Σύν­δε­σμος “BAD BLUE BOYS” της ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Στε­νές σχέ­σεις με τους Ουκρα­νούς φασί­στες του Αζόφ

Όπως τόνι­σε πρό­κει­ται για φασι­στι­κή ομά­δα με διε­θνείς δια­συν­δέ­σεις, όπως με τους ναζί του Αζόφ που διέ­νυ­σαν 1.400 χλμ και δολο­φό­νη­σαν έναν νέο άνθρωπο.

Επί­σης σημεί­ω­σε ότι είναι προ­κλη­τι­κή η προ­σπά­θεια να συγκα­λυ­φθούν οι πολι­τι­κές ευθύ­νες και ξεκα­θά­ρι­σε ότι δεν πρό­κει­ται για ανορ­γα­νω­σιά του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού, καθώς έχει απο­δει­χθεί ότι οι κατα­σταλ­τι­κοί μηχα­νι­σμοί μπο­ρούν να υπε­ρα­σπί­ζο­νται τις εξώ­σεις, τους πλει­στη­ρια­σμούς, τη φορο­λη­στεία του λαού. Συνε­πώς, ο Π. Κουρ­μού­λης ανέ­φε­ρε ότι είναι ζήτη­μα προ­τε­ραιο­τή­των της κυβέρ­νη­σης καθώς το κρά­τος είναι ικα­νό να προ­α­σπι­στεί επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, αλλά δεν μπο­ρεί να προ­στα­τέ­ψει τον λαό.

Κρά­τος εχθρι­κό για τον λαό και τις ανά­γκες του, σε όλες τις εκφάν­σεις του

Ακό­μα, παρά τις πάμπολ­λες νομο­θε­τι­κές παρεμ­βά­σεις για τη λεγό­με­νη οπα­δι­κή βία, ο Π. Κουρ­μού­λης τόνι­σε ότι το πρό­βλη­μα παρα­μέ­νει, καθώς παρα­μέ­νει ο ομφά­λιος λώρος που συν­δέ­ει τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα με τον αθλη­τι­σμό, εκεί όπου δημιουρ­γού­νται οπα­δι­κοί στρα­τοί που ταυ­τί­ζο­νται με τα συμ­φέ­ρο­ντα του ιδιο­κτή­τη μιας ΠΑΕ και μέσα σε αυτό το πλαί­σιο βρί­σκει χώρο και το φασι­στι­κό δηλητήριο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο