Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Η Κούβα δεν είναι μόνη της — Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αμερικανική Πρεσβεία και στο Αμερικανικό Προξενείο στις 16 Ιούλη

Η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να πάρουν μέρος στις παρα­στά­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας που διορ­γα­νώ­νει την Παρα­σκευή 16 Ιού­λη, στις 8 μ.μ. στην Αμε­ρι­κα­νι­κή Πρε­σβεία στην Αθή­να και στο Αμε­ρι­κα­νι­κό Προ­ξε­νείο στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Τους καλεί «να εκφρά­σουν με αυτόν τον τρό­πο την αλλη­λεγ­γύη τους στον κου­βα­νι­κό λαό, που τις τελευ­ταί­ες μέρες παλεύ­ει ενά­ντια σε ένα ακό­μη ιμπε­ρια­λι­στι­κό σχέ­διο ενα­ντί­ον του».

«Η Κού­βα δεν είναι μόνη της! Οι προ­βο­κά­τσιες των ιμπε­ρια­λι­στών δε θα περά­σουν!», σημειώ­νει σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, προ­σθέ­το­ντας τα εξής:

Έχου­με τη δύνα­μη να μην αφή­σου­με να περά­σουν στις συνει­δή­σεις των νέων ανθρώ­πων στην Ελλά­δα τα βρώ­μι­κα ψέμα­τα του συστήματος.

Για­τί η αλή­θεια είναι ότι:

  • Οι ΗΠΑ, μαζί με τη μαφία που δρα στο έδα­φός τους, οργα­νώ­νουν αντι­κομ­μου­νι­στι­κές και αντε­πα­να­στα­τι­κές δια­δη­λώ­σεις, στη­ρί­ζο­ντας τις δυνά­μεις μέσα στην Κού­βα που καλούν σε ανα­τρο­πή της κυβέρνησης.
  • Είναι οι ίδιοι που κάνουν το άσπρο-μαύ­ρο, παρου­σιά­ζο­ντας ακό­μη και δια­δη­λώ­σεις υπέρ της κυβέρ­νη­σης της Κού­βας ως δήθεν αντί­θε­τες σε αυτή, προ­βάλ­λο­ντας συγκε­ντρώ­σεις που έγι­ναν σε Αίγυ­πτο και Ισπα­νία πριν χρό­νια ως τάχα σημε­ρι­νές αντι­κυ­βερ­νη­τι­κές δια­δη­λώ­σεις στην Κού­βα. Δε διστά­ζουν μπρο­στά σε κανέ­να ψέμα για να πετύ­χουν τον σκο­πό τους.
  • Επι­κα­λού­νται τα δημο­κρα­τι­κά δικαιώ­μα­τα οι ίδιες δυνά­μεις που δεν υπάρ­χει δικαί­ω­μα που να μην έχουν τσα­κί­σει, από τη Μινε­ά­πο­λη ως το Ιράκ, οι ίδιοι που έχουν βομ­βαρ­δί­σει και δολο­φο­νή­σει λαούς, που έχουν γεμί­σει με ετοι­μο­πό­λε­μες στρα­τιω­τι­κές βάσεις τους όλο τον πλανήτη.
    Πάει πολύ να μιλά­νε για δημο­κρα­τία οι ΗΠΑ και οι υπο­στη­ρι­κτές τους στην Ελλά­δα, λίγους μήνες μετά από όσα παρα­κο­λου­θή­σα­με στις αμε­ρι­κα­νι­κές εκλο­γές, σε συνέ­χεια των γεγο­νό­των στο Καπι­τώ­λιο στις αρχές του χρόνου.
  • Οι δυσκο­λί­ες που αντι­με­τω­πί­ζει ο κου­βα­νι­κός λαός στη ζωή του είναι απο­τέ­λε­σμα του ιμπε­ρια­λι­στι­κού απάν­θρω­που απο­κλει­σμού των ΗΠΑ, που ξεκί­νη­σε αμέ­σως μετά την Κου­βα­νι­κή Επα­νά­στα­ση πριν 60 χρό­νια. Οι δια­δο­χι­κές κυβερ­νή­σεις των ΗΠΑ είναι αυτές που δεν αφή­νουν την Κού­βα να ανασάνει.
    Η κυβέρ­νη­ση Μπάι­ντεν εφαρ­μό­ζει εκτός από το δολο­φο­νι­κό εμπάρ­γκο και τα 242 πρό­σθε­τα μέτρα ενα­ντί­ον της Κού­βας της κυβέρ­νη­σης Τραμπ, δηλώ­νο­ντας ότι δεν είναι στις προ­τε­ραιό­τη­τές της να αλλά­ξει πολι­τι­κή για την Κού­βα. Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι δεν υπάρ­χει μεγα­λύ­τε­ρο ψέμα από αυτό που δια­λα­λού­σαν διά­φο­ρες δυνά­μεις διε­θνώς, αλλά και στη χώρα μας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, ότι τάχα η εκλο­γή Μπάι­ντεν συνι­στά προ­ο­δευ­τι­κή στρο­φή στην εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή των ΗΠΑ.

Η αλή­θεια τούς πονά­ει! Μέσα στον ορυ­μα­γδό προ­πα­γάν­δας των αστι­κών ΜΜΕ και των fakenews, οι μόνοι που μπο­ρούν να δια­δώ­σουν την αλή­θεια είναι οι λαοί. Η δύνα­μή τους είναι ανε­ξά­ντλη­τη! Όλοι και όλες στην παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας της ΚΝΕ στην Αμε­ρι­κα­νι­κή Πρεσβεία!

Κάτω οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών! Αλληλεγγύη στον ηρωικό κουβανικό λαό! Η Κούβα δεν είναι μόνη της – Θα νικήσει!

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο