Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου: Τα Τύμπανα του πολέμου ηχούν ακόμα πιο δυνατά στην περιοχή μας

Ανακοίνωση

Σύμ­φω­να με προ­χθε­σι­νό άρθρο των “Times”, _σσ. το θέμα είχε ευρεία προ­βο­λή από τον διε­θνή αστι­κό τύπο _ bbc, theguardian, timesofisrael κλπ. ο βρε­τα­νι­κός στρα­τός σχε­διά­ζει πυραυ­λι­κές και αερο­πο­ρι­κές επι­θέ­σεις κατά θέσε­ων των Χού­θι στην Υεμέ­νη, με πρό­σχη­μα την προ­στα­σία της ναυ­σι­πλο­ΐ­ας στην νευ­ραλ­γι­κή περιο­χή της Ερυ­θράς Θάλασ­σας. Σύμ­φω­να με τον σχε­δια­σμό, που επι­κα­λεί­ται η βρε­τα­νι­κή εφη­με­ρί­δα, το Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο θα συνερ­γα­στεί με τις ΗΠΑ κι άλλες ευρω­παϊ­κές χώρες προ­κει­μέ­νου να εξα­πο­λύ­σουν την επί­θε­ση κατά στό­χων που έχουν ήδη μελε­τη­θεί, είτε στη θάλασ­σα είτε στην ίδια την Υεμέ­νη. Αυτό τον σχε­δια­σμό έρχε­ται να επι­βε­βαιώ­σει και πρό­σφα­το δημο­σί­ευ­μα των “New York Times”, όπου ο Τζο Μπάι­ντεν φέρε­ται πιέ­ζε­ται για να εγκρί­νει τα σχέ­δια για επί­θε­ση στην Υεμέ­νη. Αυτές οι εξε­λί­ξεις έρχο­νται να πατή­σουν πάνω στον πρό­σφα­το θάνα­το δέκα μαχη­τών των Χού­θι από πυρά Αμερικανών.

Δυστυ­χώς το νησί μας, για ακό­μα μια φορά, μπαί­νει στο μάτι του κυκλώ­να λόγω των Αγγλι­κών στρα­τιω­τι­κών βάσε­ων στο Ακρω­τή­ρι, όπου σταθ­μεύ­ουν Νατοϊ­κά πολε­μι­κά αερο­πλά­να, που φαί­νε­ται ότι θα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν για τις επι­θέ­σεις στην Υεμέ­νη. Αυτό βάζει σε άμε­σο κίν­δυ­νο την Κύπρο και τον λαό μας, αφού οι Αγγλι­κές βάσεις, και όχι μόνο, μπαί­νουν στο στό­χα­στρο αντιποίνων.

Η οποια­δή­πο­τε εμπλο­κή της χώρας μας στους σχε­δια­σμούς του Ισρα­ήλ για εδα­φι­κή επέ­κτα­ση, στον αντα­γω­νι­σμό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με Ρωσία και Κίνα για το ποιος θα κυριαρ­χή­σει στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, την ίδια ώρα που φου­ντώ­νουν οι πολε­μι­κές εστί­ες ανά το παγκό­σμιο, μόνο δει­νά μπο­ρεί να φέρει στον λαό μας, και όχι ασφάλεια.

Είναι επι­τα­κτι­κή η ανά­γκη να δυνα­μώ­σει η πάλη μας για:

  • Να κλεί­σουν όλες οι βάσεις του θανά­του και να απο­χω­ρή­σουν όλοι οι ξένοι στρατοί.
  • Απε­μπλο­κή της χώρας μας από τη σφα­γή στην Παλαιστίνη.
  • Να τερ­μα­τι­στεί το μακε­λειό στην Γάζα και να ανα­γνω­ρι­στεί το παλαι­στι­νια­κό κράτος.

Λευ­κω­σία 03/01/2024

Ιδρύ­θη­κε η «Κομ­μου­νι­στι­κή Πρω­το­βου­λία Κύπρου»

Ανακοίνωση — Υεμένη Gr

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Με το λαό της Παλαι­στί­νης, για­τί η ιστο­ρία έχει μία σωστή πλευρά

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο