Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορυδαλλός: Ζητούσαν έξω από εκκλησία να γίνει περιφορά του Επιταφίου — Ανάμεσά τους και χρυσαυγίτες

Σε προ­σα­γω­γή 18 ατό­μων που ζητού­σαν έξω από εκκλη­σία του Αγί­ου Νικο­λά­ου στον Κορυ­δαλ­λό να γίνει περι­φο­ρά του επι­τα­φί­ου, προ­χώ­ρη­σαν αστυ­νο­μι­κοί το από­γευ­μα της Μεγά­λης Παρασκευής.

Στο σημείο είχαν συγκε­ντρω­θεί περί­που 70 άτο­μα ‑ανά­με­σά τους και μέλη της Χρυ­σής Αυγής- έξω από την εκκλη­σία και ζητού­σαν μετ’ επι­τά­σε­ως την περι­φο­ρά του επι­τα­φί­ου παρά τα περιο­ρι­στι­κά μέτρα που έχουν ανα­κοι­νώ­σει οι αρχές και αφο­ρούν στον περιο­ρι­σμό της εξά­πλω­σης του κορονοϊού.

Μετά από καταγ­γε­λία, η ΕΛ.ΑΣ. έσπευ­σε στην περιο­χή χωρίς να απο­φευ­χθεί η έντα­ση με απο­τέ­λε­σμα οι αστυ­νο­μι­κοί να προ­χω­ρή­σουν σε 18 προσαγωγές.

Ο πρώ­ην βου­λευ­τής της Χρυ­σής Αυγής, Ηλί­ας Πανα­γιώ­τα­ρος, ανήρ­τη­σε βίντεο από το περιστατικό.

Ανά­λο­γα περι­στα­τι­κά πάμπολ­λα σε διά­φο­ρα σημεία της Αθή­νας και της υπό­λοι­πης χώρας. Μόνο σε κάποια εξ αυτών παρε­νέ­βη η ΕΛ.ΑΣ. έπει­τα από σχε­τι­κή κλήση.

Αντ­γρά­φου­με από το Πρώ­το Θέμα ανα­φο­ρές σχε­τι­κά με αντί­στοι­χα περιστατικά:

Προσπάθησαν να μπουν σε εκκλησία στη Λαμία — Άνοιξαν εκκκλησίες σε Βόλο και Αμπελόκηπους

«Παρα­τρά­γου­δα» εντός και εκτός εκκλη­σιών παρα­τη­ρή­θη­καν νωρί­τε­ρα σε όλη τη χώρα από πιστούς που ήθε­λαν να προ­σκη­νύ­σουν τον Επι­τά­φιο και να ανά­ψουν ένα κερί, παρά την απα­γό­ρευ­ση, στο πλαί­σιο των μέτρων για την πρό­λη­ψη της δια­σπο­ράς του κορωνοϊού.

Το μεση­μέ­ρι στον ιερό ναό της Αγί­ας Βαρ­βά­ρας στη Λαμία όταν ο ιερέ­ας τελεί­ω­σε την απο­κα­θή­λω­ση και πήγε να βγει από το ναό, ήταν απέ­ξω περί­που 20 πιστοί, οι οποί­οι, μόλις άνοι­ξε την πόρ­τα ο ιερέ­ας, μπή­καν στο ναό αγνο­ώ­ντας τις εκκλή­σεις του ιερέα και του επιτρόπου.

Αμέ­σως στο σημείο κλή­θη­κε η αστυ­νο­μία, ενώ ενη­με­ρώ­θη­κε και ο Σεβα­σμιώ­τα­τος Μητρο­πο­λί­της κ. Συμε­ών. Οι αστυ­νο­μι­κοί απο­μά­κρυ­ναν τους πιστούς και η πόρ­τα ξανά­κλει­σε χωρίς να δημιουρ­γη­θεί κάποιο επεισόδιο.

Την ίδια ώρα περιο­ρι­στι­κά μέτρα έσπα­σαν οι υπεύ­θυ­νοι στον Ιερό Ναό του Αγί­ου Γερα­σί­μου στον Βόλο, που αψή­φη­σαν τους περιο­ρι­σμούς των αρχών, με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη της Εκκλη­σί­ας και άνοι­ξαν την εκκλη­σία για τους πιστούς.

Σύμ­φω­να με το e‑thessalia.gr, περί­οι­κοι αντι­λή­φθη­καν την είσο­δο πιστών στην εκκλη­σία και ειδο­ποί­η­σαν την αστυ­νο­μία που μετέ­βη στον Ιερό Ναό. Μέσα υπήρ­χε οικο­γέ­νεια με δυο παι­διά, που απο­μα­κρύν­θη­καν από τους αστυ­νο­μι­κούς και ο Ναός έκλεισε.

Παρά­βα­ση της απα­γό­ρευ­σης παρα­τη­ρή­θη­κε και στον Άγιο Νεκτά­ριο Νέας Ιωνί­ας, όπου κατά δια­στή­μα­τα άνοι­γαν οι πόρ­τες και έμπαι­ναν μέσα οι πιστοί για να προ­σκυ­νή­σουν τον Επιτάφιο.

Ίδια ήταν η εικό­να όμως και στους Αμπε­λο­κή­πους όπου κατά παρά­βα­ση των απο­φά­σε­ων ο Ιερός Ναός του Αγί­ου Θωμά στους Αμπε­λό­κη­πους έμει­νε ανοι­κτός για ένας ορι­σμέ­νο χρο­νι­κό διά­στη­μα, με απο­τέ­λε­σμα να προ­σέλ­θουν οι πιστοί και να προσκυνήσουν.

Περι­πο­λι­κό της Αστυ­νο­μί­ας βρέ­θη­κε μετά τις 3 το μεση­μέ­ρι στον Άγιο Χρι­στό­φο­ρο στο Πικέρ­μι και ζήτη­σε τον ιερέα της εκκλη­σί­ας. Ο πάτερ Δημή­τριος φέρε­ται, σύμφ ωνα με πλη­ρο­φο­ρί­ες, να άνοι­ξε τον Ιερό Ναό για λίγο, προ­κει­μέ­νου να προ­σκυ­νή­σουν τον Επι­τά­φιο οι λίγοι πιστοί που βρέ­θη­καν εκεί.

Την παρέμ­βα­ση της αστυ­νο­μί­ας στον Ιερό Ναό Αγί­ου Σπυ­ρί­δω­να στην Ηγου­με­νί­τσα, προ­κά­λε­σε καταγ­γε­λία το πρωί της Μεγά­λης Παρασκευής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο