Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κούβα: Οι επιτροπές υπεράσπισης της επανάστασης μπροστά στο σήμερα, αδιαχώριστες από την καρδιά της

Εισαγωγή_ ευκαι­ρί­ας δοθείσης
1. Η ιδε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κή δια­πά­λη, γύρω από κορυ­φαία ζητή­μα­τα του εργα­τι­κού και κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος και η κρί­ση στις γραμ­μές του δεν θα μπο­ρού­σε να αφή­σει ανε­πη­ρέ­α­στη τη σοσια­λι­στι­κή Κούβα.

Ζητή­μα­τα όπως:

  • Η ανά­γκη επα­να­στα­τι­κής ανα­συ­γκρό­τη­σης των ΚΚ _κινημάτων, που παλεύ­ουν για τη δια­τή­ρη­ση της ιδε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κής τους αυτο­τέ­λειας και της ενί­σχυ­σης των δεσμών τους με την εργα­τι­κή τάξη και τα λαϊ­κά στρώματα
    • στον αντί­πο­δα της
  • Διά­χυ­σης μέσα σε «ευρύ­τε­ρες αρι­στε­ρές προ­ο­δευ­τι­κές συμ­μα­χί­ες» της
  • Στρα­τη­γι­κής των “στα­δί­ων προς τον σοσια­λι­σμό” _που μετα­ξύ άλλων
  • Στη­ρί­ζουν τη συμ­με­το­χή σε αστι­κές «αρι­στε­ρές», «αντι-νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρες», «προ­ο­δευ­τι­κές», «κεντρο­α­ρι­στε­ρές» κυβερ­νή­σεις στο έδα­φος του καπιταλισμού
  • Ανα­τρο­πή της καπι­τα­λι­στι­κής βαρ­βα­ρό­τη­τας ή καλός και κακός ιμπεριαλισμός;
  • Λενι­νι­στι­κή αντί­λη­ψη ότι ο ιμπε­ρια­λι­σμός είναι ο μονο­πω­λια­κός καπι­τα­λι­σμός _ανώτατο και τελευ­ταίο στά­διο του εκμε­ταλ­λευ­τι­κού συστή­μα­τος ή
  • Η Κίνα είναι μια χώρα που “οικο­δο­μεί τον σοσια­λι­σμό με κινε­ζι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά” ή
  • Ο σοσια­λι­σμός έχει αρχές και στην Κίνα αυτές έχουν παρα­βια­στεί και έχουν πλέ­ον επι­κρα­τή­σει οι καπι­τα­λι­στι­κές σχέ­σεις παρα­γω­γής και μάλι­στα, πως αυτή είναι μια χώρα του σύγ­χρο­νου καπι­τα­λι­στι­κού κόσμου, που αντα­γω­νί­ζε­ται τις ΗΠΑ και απει­λεί την πρω­το­κα­θε­δρία τους στο ιμπε­ρια­λι­στι­κό σύστημα.

Μάλι­στα όπως είναι γνω­στό _αρχές Σεπτέμ­βρη, το τελευ­ταίο –σε συν­δυα­σμό με τη λαθε­μέ­νη οπτι­κή κάποιων για τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία, έγι­νε αιτία _10 χρό­νια μετά από τότε που το ΚΚΕ πρω­το­στά­τη­σε στη συγκρό­τη­ση της Ευρω­παϊ­κής Κομ­μου­νι­στι­κής Πρω­το­βου­λί­ας (ΕΚΠ) και μετά από ιδε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κές συγ­χύ­σεις και προ­βλή­μα­τα τελι­κά ο υπο­νο­μευ­τι­κός ρόλος των οπορ­του­νι­στι­κών δυνά­με­ων την σημά­δε­ψαν με τίτλους τέλους.

Ευρω­παϊ­κή Κομ­μου­νι­στι­κή Πρω­το­βου­λία: Ένας “κύκλος” έκλει­σε – ένας νέος ανοίγει

H “Μεγάλη Πορεία” του λαού και του ΚΚ Κίνας

H «Μεγά­λη Πορεία», της Κίνας

Στα παρα­πά­νω θέμα­τα το ΚΚΕ έχει τη δική του χαραγ­μέ­νη πορεία, με βάση τις συλ­λο­γι­κές απο­φά­σεις των συνε­δρί­ων του, από­ψεις που προ­σπα­θεί να προ­βά­λει με κάθε τρό­πο στα πλαί­σια υπο­χώ­ρη­σης του κινή­μα­τος και αρνη­τι­κού συσχε­τι­σμού δυνά­με­ων _ Τελι­κή Ανα­κοί­νω­ση της Διε­θνούς Συνά­ντη­σης, Ο σοσια­λι­σμός είναι το μέλ­λον και οι λαοί η μόνη υπερ­δύ­να­μη που μπο­ρεί να τον πραγ­μα­τώ­σει.

Δεί­τε
Για την ιδε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κή δια­πά­λη στην 22η Διε­θνή Συνά­ντη­ση των ΚΚ και το «κόλ­πο» περί «αντι­ρω­σι­σμού» και «φιλο­ρω­σι­σμού»

  1. 2. Κου­βα­νι­κές μαζι­κές οργανώσεις
  • Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Κού­βας _Partido Comunista de Cuba (PCC)
    Το ΚΚ Κού­βας με οργα­νω­μέ­να μέλη κοντά στο 1.000.000, τρέ­φε­ται από την οργα­νω­μέ­νη πρω­το­πο­ρία της εργα­τι­κής τάξης, είναι η ανώ­τε­ρη ηγε­τι­κή δύνα­μη της κοι­νω­νί­ας και του κου­βα­νι­κού κρά­τους. Οργα­νώ­νει και καθο­δη­γεί κοι­νές προ­σπά­θειες προς τους υψη­λούς στό­χους της οικο­δό­μη­σης του σοσια­λι­σμού. Είναι η συνέ­χεια του Πρώ­του Μαρ­ξι­στι­κού Κόμ­μα­τος που ιδρύ­θη­κε το 1925, από τον Mella και τον Baliño.
    • Ένω­ση Νέων Κομ­μου­νι­στών Unión de venes Comunistas (UJC)
      Πρω­το­πό­ρα οργά­νω­ση νεο­λαί­ας, στή­ριγ­μα, μαχη­τι­κή εφε­δρεία και μέλ­λον του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος. Έχει την ευθύ­νη της εκπαί­δευ­σης νέων στις τάξεις της και συνερ­γά­ζε­ται με μαζι­κές οργα­νώ­σεις νεο­λαί­ας και με τα παι­διά μέσω της Ένω­σης Πιο­νιέ­ρων της Κού­βας _Unión de Pioneros de Cuba,για να συμ­βά­λει στην εκπαί­δευ­ση των νέων γενε­ών ως συνει­δη­το­ποι­η­μέ­νους οικο­δό­μους του σοσιαλισμού.
  • Γενι­κή συνο­μο­σπον­δία εργα­τών Κού­βας Central de Trabajadores de Cuba (CTC)
    Συν­δι­κα­λι­στι­κή οργά­νω­ση της εργα­τι­κής τάξης που συγκε­ντρώ­νει στις τάξεις της εκα­τομ­μύ­ρια εργα­ζο­μέ­νους, άνδρες (48,5%) και γυναί­κες (51,5%).
  • Επι­τρο­πές για την υπε­ρά­σπι­ση της επα­νά­στα­σης (Comités de Defensa de la Revolución CDR) _που ων ο λόγος, που εργά­ζο­νται 62+χρόνια ακού­ρα­στα για την πατριω­τι­κή και διε­θνι­στι­κή δια­παι­δα­γώ­γη­ση των μαζών, σκύ­βο­ντας στα “μικρά” και στα “μεγά­λα” προ­βλή­μα­τα του γεί­το­να της διπλα­νής πόρ­τας και του νησιού γενι­κό­τε­ρα. Υπήρ­ξαν δια­χρο­νι­κά απο­τε­λε­σμα­τι­κό όργα­νο κινη­το­ποί­η­σης, απέ­να­ντι στα οικο­νο­μι­κά, πολι­τι­στι­κά και κοι­νω­νι­κά καθή­κο­ντα της κοινότητας.
  • Ομο­σπον­δία Κου­βα­νών Γυναι­κών (Federación de Mujeres Cubanas (FMC)
    • Ιδρύ­θη­κε στη βάση της ένω­σης όλων των υπαρ­χου­σών επα­να­στα­τι­κών γυναι­κεί­ων οργα­νώ­σε­ων. Έχει βρε­θεί στο επί­κε­ντρο του αγώ­να για την εξά­λει­ψη των προ­κα­τα­λή­ψε­ων, την ισό­τη­τα και τη χει­ρα­φέ­τη­ση των γυναικών.
      Η οργά­νω­ση έχει 4.164.090 μέλη, ομα­δο­ποι­η­μέ­να σε 78.659 οργα­νώ­σεις βάσης, σε αστι­κές και αγρο­τι­κές περιο­χές, που αντι­προ­σω­πεύ­ουν το 89% του γυναι­κεί­ου πλη­θυ­σμού της Κού­βας άνω των 14 ετών.
    • Πανε­πι­στη­μια­κή Ομο­σπον­δία Φοι­τη­τών (Federación Estudiantil Universitaria FEU)
    • Ιδρύ­θη­κε από τον Julio Antonio Mella, με χιλιά­δες φοι­τη­τές πανε­πι­στη­μί­ου και μετα­πτυ­χια­κών σε όλη την εθνι­κή επι­κρά­τεια, διο­χε­τεύ­ο­ντας και τις ανη­συ­χί­ες τους στη μάχη για τη σοσια­λι­στι­κή οικοδόμηση.
    • Ομο­σπον­δία Φοι­τη­τών Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης (Federación de Estudiantes de la Enseñanza Media FEEM)
    • Συγκε­ντρώ­νει τα εκα­τομ­μύ­ρια νέων μαθη­τών γυμνασίου_λυκείου. Ενθαρ­ρύ­νει τα μέλη της να προ­σπα­θή­σουν να επι­τύ­χουν καλύ­τε­ρα ακα­δη­μαϊ­κά απο­τε­λέ­σμα­τα και να μπουν μαχη­τι­κά στην παραγωγή.
    • Ένω­ση Πρω­το­πό­ρων της Κού­βας _Unión de Pioneros de Cuba, μετέ­πει­τα Οργα­νι­σμός Πιο­νιέ­ρων José Martí (Organización de Pioneros José Martí OPJM)
    • Συνερ­γά­ζε­ται με νεα­νι­κές μαζι­κές οργα­νώ­σεις και παι­διά, για να συμ­βά­λει στην εκπαί­δευ­ση των νέων γενε­ών ως συνει­δη­τών οικο­δό­μων του σοσιαλισμού.
  • + μερι­κές 100άδες, μπο­ρεί και 1000άδες μικρές και μεγά­λες πολιτισμικο_κοινωνικές οργανώσεις

Μιλώ­ντας στο κλεί­σι­μο του 10ου Συνέ­δριου των θρυ­λι­κών Επι­τρο­πών για την Άμυ­να της Επα­νά­στα­σης (Comités de Defensa de la Revolución _CDR) ο “πρώ­τος τη τάξει” (γραμ­μα­τέ­ας τους και Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας), Miguel az-Canel Bermúdez, συνε­χά­ρη τα μέλη και στε­λέ­χη με την ευκαι­ρία της επε­τεί­ου της οργά­νω­σης που “ιδρύ­θη­κε από τον Φιντέλ μια ιστο­ρι­κή νύχτα”, ενώ μετέ­φε­ρε μια ιδιαί­τε­ρη αγκα­λιά στον Gerardo Hernández Nordelo, που επι­κυ­ρώ­θη­κε ως Γενι­κός Συντο­νι­στής τους.

Διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι «αντι­με­τω­πί­ζου­με την κατά­στα­ση δημιουρ­γι­κά με απο­φά­σεις, χωρίς φόβο, θάρ­ρος και αισιο­δο­ξία αλλά και με κου­βα­νέ­ζι­κη εμφά­νι­ση, για­τί aquí no se rinde nadie _εδώ κανείς δεν τα παρα­τά­ει».

Καμί­λο Σιεν­φου­έ­γος | Camilo Cienfuegos “¡Aqui no se rinde nadie (carajo)!” –εδώ κανείς δεν παρα­δί­νε­ται (γαμώ­το!)

σσ.
Οι Επι­τρο­πές για την υπε­ρά­σπι­ση της επα­νά­στα­σης, είναι ένα δίκτυο επι­τρο­πών γει­το­νιάς που αγκα­λιά­ζει όλη την Κού­βα. Οι οργα­νώ­σεις, είναι «τα μάτια και τα αυτιά της Επα­νά­στα­σης», και από το 1960 αγρυ­πνούν ενά­ντια σε κάθε αντε­πα­να­στα­τι­κή δραστηριότητα.
Είναι κυρί­ως νέοι και από το 2010, υπο­λο­γί­ζε­ται ότι 8,4 εκα­τομ­μύ­ρια Κου­βα­νοί (επί 11,2 εκα­τομ­μυ­ρί­ων) γρά­φτη­καν μέλη στις CDR.
Αυτή η πολι­το­φυ­λα­κή ‑που ανά πάσα στιγ­μή μπο­ρεί ‑σε περί­πτω­ση ανά­γκης να εξο­πλι­στεί (όπως έγι­νε με την περί­πτω­ση του κόλ­που των χοί­ρων, αλλά και μετά, με τις προ­βο­κά­τσιες και τη δολο­φο­νία του Camilo Cienfuegos και πρό­σφα­τα με τη γνω­στή προ­βο­κά­τσια των αμε­ρι­κά­νων) δημιουρ­γή­θη­κε από τον Φιντέλ στις 28-Σεπ-1960, μετά την Επα­νά­στα­ση του 1959, που ανέ­τρε­ψε το Batista και ο Φιντέλ ήταν που τις ανέ­δει­ξε σε «συλ­λο­γι­κό όπλο επα­να­στα­τι­κής επα­γρύ­πνη­σης»
Σύν­θη­μα των CDR είναι, “¡En cada barrio , Revolución!” _“Σε κάθε γει­το­νιά, Επανάσταση!”.

Αναζωογόνηση και ενίσχυση,
προκλήσεις στην ατζέντα των CDR

Οι σύνε­δροι στο 10ο Συνέ­δριο των CDR ενέ­κρι­ναν ομό­φω­να από­φα­ση σχε­τι­κά με την πολι­τι­κή προ­σω­πι­κού, τη λει­τουρ­γία και τα καθή­κο­ντα στή­ρι­ξης της οικονομίας.
Ο Vladimir Sauri Bermúdez, εθνι­κός συντο­νι­στής του οργα­νι­σμού, ανέ­φε­ρε για συμ­με­το­χή 175 τακτι­κών αντι­προ­σώ­πων, που εκπρο­σω­πούν όλες τις επαρ­χί­ες και τον ειδι­κό δήμο Isla de la Juventud + 32 προσκεκλημένους.

Τα κύρια θέμα­τα που συζη­τή­θη­καν, επε­σή­μα­νε, σχε­τί­ζο­νται με την προ­τε­ραιό­τη­τα που δόθη­κε στην επι­λο­γή, την προ­ε­τοι­μα­σία και τη στα­θε­ρό­τη­τα των στε­λε­χών και των εφε­δρειών τους σε όλα τα επί­πε­δα λει­τουρ­γί­ας των CDR, λαμ­βά­νο­ντας υπό­ψη το τρέ­χον πλαί­σιο και την κοι­νω­νι­κή δυνα­μι­κή· και κοι­νά καθή­κο­ντα για τη στή­ρι­ξη της οικο­νο­μί­ας που σχε­τί­ζο­νται με τη συλ­λο­γή πρώ­των υλών, την παρα­γω­γή τρο­φί­μων και την ορθο­λο­γι­κή χρή­ση της ενέρ­γειας _μεταξύ άλλων.

ΕΕΔΔΑ: Μήνυ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης στον λαό της Κού­βας για την πυρ­κα­γιά στο Ματάνσας

Ανέ­φε­ρε ότι έγι­ναν 22 διορ­θω­τι­κές παρεμ­βά­σεις σε αυτά τα θέμα­τα στη συνε­δρία εργα­σί­ας, μετα­ξύ αυτών, η ανά­πτυ­ξη της δια­δι­κα­σί­ας “επι­και­ρο­ποί­η­σης, ανα­ζω­ο­γό­νη­σης και ενδυ­νά­μω­σης”. Το συνέ­δριο, απο­τέ­λε­σε μια πολύ­τι­μη ευκαι­ρία για να δια­σφα­λι­στεί η ολο­κλή­ρω­ση των περισ­σό­τε­ρων από τις βασι­κές δομές.
Ομοί­ως, ανα­φέρ­θη­κε στο ότι ο οργα­νι­σμός, κατά την περί­ο­δο 2018–2023, εργά­στη­κε για την τελειο­ποί­η­ση και την ενί­σχυ­ση της συνο­λι­κής λει­τουρ­γί­ας των δομών του σε δια­φο­ρε­τι­κά επί­πε­δα, αν και ανα­γνω­ρί­ζο­ντας ότι εξα­κο­λου­θούν να έχουν αδυ­να­μί­ες που πρέ­πει να αντι­με­τω­πι­στούν με δια­φο­ρο­ποι­η­μέ­νο τρό­πο και με μεγα­λύ­τε­ρη ευε­λι­ξία.
Από την άλλη, τονί­στη­κε η ανά­γκη συνέ­χι­σης της τελειο­ποί­η­σης του συστή­μα­τος πρό­σλη­ψης και ολο­κλη­ρω­μέ­νης προ­ε­τοι­μα­σί­ας για την εφε­δρεία, καθώς και των τρό­πων και μέσων εκπαί­δευ­σης στελεχών.

Στο πλαί­σιο της εκτε­νούς συζή­τη­σης, η Επι­τρο­πή συμ­φώ­νη­σε να προ­τεί­νει στο συνέ­δριο, τη χορή­γη­ση εξου­σιών στην Εθνι­κή Εκτε­λε­στι­κή Γραμ­μα­τεία ώστε να εμβα­θύ­νει, να μελε­τή­σει και να προ­τεί­νει στην Εθνι­κή Διεύ­θυν­ση την βελ­τί­ω­ση των προ­τύ­πων πολι­τι­κής προ­σω­πι­κού, επί­σης μια εις βάθος ανά­λυ­ση του πόσα περισ­σό­τε­ρα μπο­ρούν να γίνουν για να επι­τευ­χθεί μεγα­λύ­τε­ρη αντι­κει­με­νι­κό­τη­τα στη δια­δι­κα­σία επι­λο­γής και προ­ε­τοι­μα­σί­ας των εφε­δρειών, για καλύ­τε­ρα αποτελέσματα.
Ομοί­ως, η Επι­τρο­πή εξέ­τα­σε την αύξη­ση των ενερ­γειών ελέγ­χου για να δια­σφα­λί­σει την αυστη­ρή συμ­μόρ­φω­ση στον τρό­πο δου­λειάς που έχει σχε­δια­στεί από τον οργα­νι­σμό για όλες τις δομές του. Συνέ­χι­ση της προ­ώ­θη­σης της παρα­γω­γής τρο­φί­μων μέσω του προ­γράμ­μα­τος Cultiva tu pedacito (σσ. Καλ­λιερ­γή­στε το μικρό σας κομ­μά­τι _”κηπάκι”), υπο­στή­ρι­ξη των άλλων καθη­κό­ντων της οικο­νο­μί­ας· και να επι­τύ­χουν μεγα­λύ­τε­ρη οικο­γε­νεια­κή συνεί­δη­ση στην ορθο­λο­γι­κή χρή­ση της ενέργειας.

Ενίσχυση της δουλειάς με οικογένειες και νέους

Μια 2η επι­τρο­πή, στην οποία συμ­με­τεί­χαν 158 αντι­πρό­σω­ποι και 18 προ­σκε­κλη­μέ­νοι από όλες τις επαρ­χί­ες της χώρας, είχε επι­κε­φα­λής τον Rogelio Polanco Fuentes, υπεύ­θυ­νο του Ιδε­ο­λο­γι­κού Τμή­μα­τος του Κόμματος.
Κατά την ανά­γνω­ση της τελι­κής έκθε­σης, ο Yanely Tablada Ramírez εξή­γη­σε ότι η συζή­τη­ση επι­κε­ντρώ­θη­κε στην ανά­γκη ενί­σχυ­σης της εργα­σί­ας με τις οικο­γέ­νειες, ιδιαί­τε­ρα τους νέους, ώστε να αισθά­νο­νται ταυ­τι­σμέ­νοι με τον οργα­νι­σμό, καθώς και στην επί­τευ­ξη μεγα­λύ­τε­ρης παρου­σί­ας στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα.
Ως συμπε­ρά­σμα­τα και στό­χους που προ­έ­κυ­ψαν μετά την ανά­λυ­ση, ανέ­φε­ρε το καθή­κον να καταγ­γέλ­λου­με διαρ­κώς τις πάσης φύσης ζημιές από τον απο­κλει­σμό (εμπάρ­γκο) των ΗΠΑ στη χώρα μας, καθώς και τη διε­θνή διά­δο­ση της πραγ­μα­τι­κής εικό­νας της Κού­βας, που δέχε­ται συνε­χώς επιθέσεις.

Κάλε­σε επί­σης το λαό να συμ­με­τά­σχουν στα καθή­κο­ντα αύξη­σης της ανταλ­λα­γής διε­θνι­στι­κής προ­λε­τα­ρια­κής αλλη­λεγ­γύ­ης με άλλες παγκό­σμιες μαζι­κές οργα­νώ­σεις, σύμ­φω­να με τις αξί­ες που υπε­ρα­σπί­ζε­ται ο κου­βα­νι­κός λαός και να συστη­μα­το­ποι­ή­σουν τη χρή­ση των Τεχνο­λο­γιών Πλη­ρο­φο­ρί­ας και Επι­κοι­νω­νιών για τη δημιουρ­γία ακό­μη πιο πλού­σιου περιε­χο­μέ­νου που να βοη­θά στην αντι­με­τώ­πι­ση της ανα­τρο­πής που στοι­χειώ­νει το δια­δί­κτυο από τον εχθρό

Επαναστατικό έργο επιτήρησης
και πρόληψης,
πυλώνες στη δράση των
CDR

Κατά την παρου­σί­α­ση της έκθε­σης μιας 3ης επι­τρο­πής – που εγκρί­θη­κε στη συνέ­χεια – η Julia Iliana Durruthy Molina, μέλος της Εθνι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του CDR, τόνι­σε ότι ανέ­λυ­σε θέμα­τα σχε­τι­κά με την επα­να­στα­τι­κή επι­τή­ρη­ση και την προ­λη­πτι­κή εργα­σία, με 143 αντι­προ­σώ­πους και 22 προ­σκε­κλη­μέ­νους να συμμετέχουν.
Τα κύρια θέμα­τα που συζη­τή­θη­καν αφο­ρού­σαν την ενί­σχυ­ση των συστη­μά­των επι­τή­ρη­σης στην περιο­χή που επι­τρέ­πει μεγα­λύ­τε­ρη αντι­πα­ρά­θε­ση με την κοι­νω­νι­κή απει­θαρ­χία και τα φαι­νό­με­να ιδε­ο­λο­γι­κής πολι­τι­κής ανα­τρο­πής που παρα­τη­ρού­νται στις γει­το­νιές και τη χρή­ση του συστή­μα­τος πλη­ρο­φό­ρη­σης και ανα­φο­ράς. Επί­σης το κοι­νό έργο των CDR με τα Στρα­τεύ­μα­τα Συνο­ρια­κής Φύλα­ξης για την επί­τευ­ξη της ενί­σχυ­σης των απο­σπα­σμά­των “ Mirando al Mar _Κοιτάζοντας προς τη Θάλασ­σα”, λαμ­βά­νο­ντας υπό­ψη τις ιδιαι­τε­ρό­τη­τες κάθε τόπου.

Ομοί­ως, ανα­λύ­θη­κε το κοι­νω­νι­κό και προ­λη­πτι­κό έργο του οργα­νι­σμού που επη­ρε­ά­ζει την κοι­νό­τη­τα, προ­κει­μέ­νου να εκπαι­δεύ­σει στις επα­να­στα­τι­κές αξί­ες και να μετα­μορ­φώ­σει θετι­κά προ­βλή­μα­τα που επη­ρε­ά­ζουν τη γειτονιά.

Η Durruthy Molina τόνι­σε ότι συμ­φω­νή­θη­κε να προ­τα­θούν για έγκρι­ση ως συστάσεις:

  • ·   Εντα­τι­κο­ποί­η­ση των ενερ­γειών ώστε τα συστή­μα­τα επι­τή­ρη­σης κάθε περιο­χής να είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κά, σύμ­φω­να με τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά και τις ανά­γκες των κοι­νο­τή­των στο σημε­ρι­νό πλαίσιο,
  • ·  Με τρό­πο ώστε να ενι­σχύ­ε­ται η λαϊ­κή επα­να­στα­τι­κή μαχη­τι­κό­τη­τα, καθώς και η ενερ­γός συμ­με­το­χή των μελών των CDR σε αυτό το σημα­ντι­κό έργο.
  • ·  Ολο­κλή­ρω­ση της συγκρό­τη­σης απο­σπα­σμά­των επι­τή­ρη­σης σε επί­πε­δο ζώνης που να επι­τρέ­πουν στα CDR να περι­πο­λεί και να φρο­ντί­ζει τα κέντρα οικο­νο­μι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος της κοι­νό­τη­τας, με έμφα­ση στα κατα­στή­μα­τα αλκο­ο­λού­χων ποτών
  • ·  Συνέ­χι­ση της παγί­ω­σης του συστή­μα­τος ενη­μέ­ρω­σης και καταγ­γε­λιών του πλη­θυ­σμού για όσα συμ­βαί­νουν στις γει­το­νιές, απαι­τώ­ντας συστη­μα­τι­κή δια­δι­κα­σία, για βελ­τί­ω­ση της ποιό­τη­τας των καταγ­γε­λιών για κακώς κεί­με­να, τον εντο­πι­σμό τυχόν ταρα­χο­ποιών στις γει­το­νιές, καθώς και υψη­λό­τε­ρο επί­πε­δο επα­λή­θευ­σης τέτοιων ζητη­μά­των στην περιοχή.
  • ·  Συνέ­χι­ση _βελτίωση στα απο­σπά­σμα­τα “Κοι­τά­ζο­ντας τη Θάλασ­σα” και την παρου­σία στις παρά­κτιες πόλεις, ενι­σχύ­ο­ντας τον δεσμό με τα Στρα­τεύ­μα­τα Συνο­ρια­κής Φρου­ράς, ώστε να επι­τυγ­χά­νε­ται μεγα­λύ­τε­ρη ενσω­μά­τω­ση των νέων σε αυτά.
  • ·  Παρο­χή μεγα­λύ­τε­ρης παρα­κο­λού­θη­σης και συστη­μα­τι­κού ελέγ­χου των δομών του οργα­νι­σμού, σε όλα τα επί­πε­δα, για τη μάχη κατά της φύτευ­σης, δια­κί­νη­σης και της κατα­νά­λω­σης ναρ­κω­τι­κών, ώστε να δοθεί προ­τε­ραιό­τη­τα στην πρό­λη­ψη και την απόρ­ρι­ψη αυτής της μάστιγας.
  • ·  Προ­ώ­θη­ση της τυπι­κής εκπαί­δευ­σης, της άσκη­σης “καλής γει­το­νί­ας” και συμπε­ρι­φο­ρών, καθώς και τρό­πων συνύ­παρ­ξης με τους γεί­το­νες της “διπλα­νής πόρτας”.
  • ·  Καθο­δή­γη­ση της εργα­σί­ας προς μια πιο ενερ­γή και απο­τε­λε­σμα­τι­κή κοι­νω­νι­κή προ­σέγ­γι­ση, δίνο­ντας έμφα­ση στη γει­το­νιά που αλλά­ζει και προ­σο­χή στις οικο­γέ­νειες σε ευά­λω­τες καταστάσεις.

¡Camilo, aquí está Cuba! Καμί­λο, εδώ είναι η Κούβα!

Αύριο η συνέ­χεια: Díaz-Canel: με θάρ­ρος και αισιο­δο­ξία αλλά και με κου­βα­νέ­ζι­κη ματιά, για­τί εδώ κανείς δεν τα παρα­τά­ει“¡Aqui no se rinde nadie (carajo)!”

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο