Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβέρνηση: Με τα ψίχουλα του market pass κάνει … αποκατάσταση στη Θεσσαλία

Ακό­μα και την κοροϊ­δία του market pass έκο­ψε η κυβέρ­νη­ση, με πρό­σχη­μα την κάλυ­ψη με αυτό το ποσό της κρα­τι­κής αρω­γής προς τους πλη­γέ­ντες από τις πλημ­μύ­ρες στη Θεσ­σα­λία. Δηλα­δή, τα ψίχου­λα του market pass γίνο­νται τα ψίχου­λα της ενί­σχυ­σης προς τους ανθρώ­πους που έχουν κατα­στρα­φεί ολο­σχε­ρώς και που όπως έχει δεί­ξει το πρό­σφα­το παρελ­θόν, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, ποτέ δεν κατα­φέρ­νουν να καλύ­ψουν με αυτά τα ποσά το σύνο­λο των ζημιών και να γίνει πραγ­μα­τι­κή απο­κα­τά­στα­ση. Με απο­τέ­λε­σμα να πέφτουν από τα νύχια της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής στα νύχια των τρα­πε­ζών και να χρε­ώ­νο­νται για μια ζωή.

Την περι­κο­πή του market pass ανα­κοί­νω­σε χτες σε συνέ­ντευ­ξή του ο υπουρ­γός Οικο­νο­μί­ας και Οικο­νο­μι­κών και, όπως είπε (βλέ­πε και σελί­δα 22), εντός των προ­σε­χών ημε­ρών θα κατα­τε­θεί από το υπουρ­γείο συμπλη­ρω­μα­τι­κός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός ύψους περί­που 600 εκατ. ευρώ, με αφορ­μή τα ποσά των απο­ζη­μιώ­σε­ων. Συγκε­κρι­μέ­να, τα 450 εκατ. ευρώ θα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν για την κρα­τι­κή αρω­γή και τα 150 εκατ. ευρώ για την κάλυ­ψη αγρο­τών. Και αυτό όταν το σύνο­λο των ζημιών απο­τι­μά­ται σε πολ­λά δισ. ευρώ…

Την ίδια στιγ­μή, η ακρί­βεια συνε­χί­ζει να θερί­ζει, με προ­ϊ­ό­ντα όπως το μαρού­λι να έχει φτά­σει 3 ευρώ το κιλό, τα 2,5 ευρώ οι ντο­μά­τες και τα 2,5 ευρώ οι πιπε­ριές Φλω­ρί­νης. Πριν μία βδο­μά­δα οι ντο­μά­τες ήταν στο 1,5 ευρώ και το μαρού­λι στα 2,5 ευρώ. Και αυτό είναι μόνο η αρχή… Σε ό,τι αφο­ρά τα καύ­σι­μα, ήδη η τιμή της βεν­ζί­νης έχει στα­θε­ρο­ποι­η­θεί ή και ξεπε­ρά­σει τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ και η τιμή του πετρε­λαί­ου έχει ανέ­βει κατακόρυφα.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο