Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θλίψη και οργή για τη στάση της Αστυνομίας και την πολιτική της κυβέρνησης

Θλί­ψη και οργή για τη δολο­φο­νία της Κυρια­κής και περισ­σό­τε­ρο για τη στά­ση της Αστυ­νο­μί­ας και την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης και των προη­γού­με­νων ήταν το σχό­λιο του ευρω­βου­λευ­τή του ΚΚΕ, Κώστα Παπα­δά­κη, σε πρω­ι­νή εκπο­μπή του «Mega» για τη δολο­φο­νία τους Αγί­ους Αναργύρους.

Τόνι­σε ότι οι κυβερ­νή­σεις έχουν δια­μορ­φώ­σει το πλαί­σιο για μια Αστυ­νο­μία «ικα­νό­τα­τη» και ετοι­μο­πό­λε­μη, όπως η ισχυ­ρή δύνα­μή της έξω από το ΑΤ απέ­να­ντι στη δια­δή­λω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας των φορέ­ων των Αγί­ων Αναρ­γύ­ρων, όπως όταν ο λαός δια­μαρ­τύ­ρε­ται για τις εξώ­σεις από τα σπί­τια του, αλλά και όταν είναι απέ­να­ντι από εργα­ζό­με­νους που απερ­γούν. Την ίδια ώρα είναι αδιά­φο­ρη και ανα­πο­τε­λε­σμα­τι­κή απέ­να­ντι σε περι­στα­τι­κά όπως η πρό­σφα­τη γυναικοκτονία.

Κατήγ­γει­λε ότι υπάρ­χουν 3 ξενώ­νες φιλο­ξε­νί­ας στην Αττι­κή, ενώ μόλις 8 από τους 66 δήμους έχουν συμ­βου­λευ­τι­κά κέντρα. Μάλι­στα χαρα­κτη­ρί­ζο­νται από γρα­φειο­κρα­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες, μακριά από την ανά­γκη για άμε­ση βοή­θεια, ενώ οι εργα­ζό­με­νοι είναι λίγοι και με συμ­βά­σεις ορι­σμέ­νου χρόνου.

Κι αυτό για­τί κυβερ­νή­σεις και ΕΕ αντι­με­τω­πί­ζουν τα ζητή­μα­τα αυτά ως κόστος, όμως αυτή η πολι­τι­κή έχει συνέ­πειες για τη ζωή του λαού.

Τέλος, κατήγ­γει­λε την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ για τη μετα­φο­ρά βομ­βών λευ­κού φωσφό­ρου στην Ουκρα­νία, ενός όπλου που προ­κα­λεί μαζι­κούς θανάτους.

(Πηγή: 902)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο