Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αθήνας: Ψηφοδέλτιο μάχης για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού

Με την ανα­κοί­νω­ση και των τελευ­ταί­ων 18 υπο­ψή­φιων δημο­τι­κών συμ­βού­λων συμπλη­ρώ­θη­κε το ψηφο­δέλ­τιο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Αθή­νας, με τον ανώ­τα­το αριθ­μό των 108 υπο­ψη­φί­ων που προ­βλέ­πει ο νόμος.

Η παρου­σί­α­ση των υπο­ψή­φιων κοι­νο­τι­κών συμ­βού­λων από τον υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο Νίκο Σοφια­νό θα γίνει σε εκδη­λώ­σεις που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στις επτά Δημο­τι­κές Κοι­νό­τη­τες, σε ημε­ρο­μη­νί­ες που θα ανα­κοι­νω­θούν τις επό­με­νες μέρες.

Τώρα είναι ώρα απο­φα­σι­στι­κής ενί­σχυ­σης της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», της μόνης ρεα­λι­στι­κής — μαχη­τι­κής — αξιό­πι­στης επι­λο­γής απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που υλο­ποιεί­ται και στον δήμο Αθή­νας, ενά­ντια στην προ­ο­πτι­κή μίας ακό­μη θητεί­ας του κυβερ­νη­τι­κού δημάρ­χου, απέ­να­ντι στην ανά­πτυ­ξη που υπη­ρε­τεί τα κέρ­δη και τις επεν­δύ­σεις του κεφα­λαί­ου και όχι τις ανά­γκες του λαού της πόλης, και που τη στή­ρι­ξαν τα προη­γού­με­να χρό­νια και οι συν­δυα­σμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Απά­ντη­ση σ’ αυτήν την κοι­νή πολι­τι­κή, από τη σκο­πιά των λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων, είναι η ενί­σχυ­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», που έχει γνώ­ση, εμπει­ρία, δου­λε­μέ­νες θέσεις και συγκε­κρι­μέ­νες προ­τά­σεις: Για να μπει φρέ­νο στη φορο­λε­η­λα­σία και στο κυνή­γι των προ­στί­μων, να πάρουν ανά­σες εργα­ζό­με­νοι και μικρο­ε­παγ­γελ­μα­τί­ες, με μεγά­λη μεί­ω­ση των τελών σε κατοι­κία και επαγ­γελ­μα­τι­κή στέ­γη, με κατάρ­γη­ση του χαρα­τσιού της ελεγ­χό­με­νης στάθ­μευ­σης. Δίνο­ντας τέλος στην ασυ­λία μεγά­λων επι­χει­ρή­σε­ων, ξενο­δο­χεί­ων και της βρα­χυ­χρό­νιας μίσθω­σης. Για προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού, απέ­να­ντι στην υπο­στε­λέ­χω­ση, που οδη­γεί σε κλεί­σι­μο υπη­ρε­σιών του δήμου. Για τη στε­λέ­χω­ση κοι­νω­νι­κών υπη­ρε­σιών, όπως για την προ­στα­σία των παι­διών, για τη στή­ρι­ξη των συμ­βα­σιού­χων του δήμου που διεκ­δι­κούν μόνι­μη δου­λειά. Για να μπει φρέ­νο στις ιδιω­τι­κές εται­ρεί­ες που κατα­βρο­χθί­ζουν εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ. Για να είναι προ­τε­ραιό­τη­τα η σχο­λι­κή στέ­γη, η Προ­σχο­λι­κή και η Ειδι­κή Αγω­γή. Για να ικα­νο­ποι­η­θούν οι λαϊ­κές διεκ­δι­κή­σεις για ελεύ­θε­ρους χώρους, χώρους πρα­σί­νου, ανα­ψυ­χής, πολιτισμού.

Γι’ αυτό, το κάλε­σμα υπερ­ψή­φι­σης των συν­δυα­σμών της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» είναι και κάλε­σμα οργά­νω­σης και αγώ­να παντού. Για­τί οι εκλεγ­μέ­νοι με τον συν­δυα­σμό που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ θα βρε­θούν στα­θε­ρά απέ­να­ντι, καταγ­γέλ­λο­ντας και κατα­ψη­φί­ζο­ντας τις πολι­τι­κές επι­λο­γές της διοί­κη­σης Μπα­κο­γιάν­νη, που είναι εχθρι­κές στις καθη­με­ρι­νές ανά­γκες και τις διεκ­δι­κή­σεις της πλειο­νό­τη­τας του λαού της Αθή­νας, από θέσεις μαχη­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, με προ­τά­σεις — παρεμ­βά­σεις στή­ρι­ξης των αιτη­μά­των κατοί­κων, φορέ­ων, σωμα­τεί­ων μέσα στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, προ­βάλ­λο­ντας τις δια­φο­ρε­τι­κές ιεραρ­χή­σεις για τις ανά­γκες των εργα­ζο­μέ­νων και των λαϊ­κών οικογενειών.

Υπο­ψή­φιος δήμαρχος

Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Όλα τα ονό­μα­τα των 108 υπο­ψή­φιων δημο­τι­κών συμ­βού­λων με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Αθήνας

  • Αβα­κιάν Μιράν, μετα­νά­στης Αρμε­νι­κής κατα­γω­γής, Φιλό­λο­γος στην ιδιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση, κατοι­κεί στον Νέο Κόσμο.
  • Αθα­να­σο­πού­λου Νικο­λέ­τα, ιδιω­τι­κή υπάλ­λη­λος, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων ΣΕΦΑ/ΔΕΠΑ, μέλος του ΔΣ του κλα­δι­κού Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στην Ενέρ­γεια. Μένει στην περιο­χή των Αμπελοκήπων.
  • Αθα­να­σο­πού­λου Σού­λα, μέλος του ΔΣ του Συν­δέ­σμου Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Αθή­νας, κατοι­κεί στην περιο­χή του Γκύζη.
  • Αντα­να­σιώ­της Αντώ­νης, δικη­γό­ρος, μέλος του ΔΣ του Δικη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου Αθή­νας. Ηταν συνή­γο­ρος Πολι­τι­κής Αγω­γής στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής, δρα­στη­ριο­ποιεί­ται επαγ­γελ­μα­τι­κά στο κέντρο της Αθήνας.
  • Αντω­νί­ου Τάσος, γρα­φί­στας, πρό­ε­δρος της Προ­σω­ρι­νής Διοι­κού­σας Επι­τρο­πής του Συλ­λό­γου Γονέ­ων & Κηδε­μό­νων του 20ου νηπια­γω­γεί­ου Αθή­νας, στο Πολύγωνο.
  • Αυγί­κου Νατάσ­σα, μηχα­νι­κός, μέλος του ΔΣ του Πολι­τι­στι­κού Συλ­λό­γου «Ανα­γέν­νη­ση» Σεπολίων.
  • Βάθης Δήμος, ιδιω­τι­κός υπάλ­λη­λος. Δρα­στη­ριο­ποιεί­ται σε φορείς της περιο­χής Ασυρ­μά­του Πετραλώνων.
  • Βαλά­ση Ζωή, βρα­βευ­μέ­νη στην Ελλά­δα και το εξω­τε­ρι­κό συγ­γρα­φέ­ας, νομι­κός, διδά­κτωρ Πανε­πι­στη­μί­ου Σορ­βόν­νης — Παρί­σι 4. Εχει δια­τε­λέ­σει δημο­τι­κή σύμ­βου­λος και σύμ­βου­λος στο Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του Πολι­τι­σμι­κού Οργα­νι­σμού Δήμου Αθηναίων.
  • Βενε­το­πού­λου Λυδία, φοι­τή­τρια Παντεί­ου, Μέλος του ΣΠ της ΚΝΕ, ζει στη Λαμπρινή.
  • Βιτζη­λαί­ος Γιώρ­γος, καθη­γη­τής Θετι­κών Επι­στη­μών στην ιδιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση, ζει και δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στην περιο­χή της Κυπριάδου.
  • Βουρ­δου­μπάς Χάρης, οικο­νο­μο­λό­γος, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Αθή­νας, μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Γονέ­ων του 113ου δημο­τι­κού σχο­λεί­ου Αθη­νών, στη Ριζούπολη.
  • Βουρ­λό­κα Βαγ­γε­λιώ, συντα­ξιού­χος καθη­γή­τρια φιλό­λο­γος. Εχει δια­τε­λέ­σει μέλος του ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθή­νας και κατοι­κεί στην Ανω Κυψέλη.
  • Γενε­τζά­κη Ηρώ, αισθη­τι­κός, μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Επαγ­γελ­μα­τιών Αισθη­τι­κών Ελλά­δας με κέντρο Αισθη­τι­κής στην οδό Σίνα.
  • Γιδα­ρά­κος Θωμάς, μαθη­μα­τι­κός, πρώ­ην μέλος της ΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου.
  • Δήμας Βασί­λης, επι­πλο­ποιός στα Εξάρ­χεια, Πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων Αθήνας
  • Δια­μα­ντο­πού­λου Δήμη­τρα, οδο­ντί­α­τρος, ασκεί το επάγ­γελ­μα στη περιο­χή των Ανω Πατησίων.
  • Δόνας Γιώρ­γος, για­τρός παθο­λό­γος. Ζει και εργά­ζε­ται ως ελεύ­θε­ρος επαγ­γελ­μα­τί­ας στα Σεπόλια.
  • Δου­νιάς Στρα­τής, δικα­στι­κός υπάλ­λη­λος του πρω­το­δι­κεί­ου Αθή­νας, μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Δικα­στι­κών Υπαλ­λή­λων Αθή­νας & της Ομο­σπον­δί­ας Δικα­στι­κών Υπαλ­λή­λων Αθή­νας, Λογο­τέ­χνης-Συγ­γρα­φέ­ας παι­δι­κών Βιβλί­ων. Κατοι­κεί στους Αμπελόκηπους.
  • Ευαγ­γε­λο­πού­λου Τατιά­να, εργα­ζό­με­νη στον Ευαγ­γε­λι­σμό, ανα­πλη­ρώ­τρια γραμ­μα­τέ­ας στο ΔΣ του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων του Νοσο­κο­μεί­ου «Ευαγ­γε­λι­σμός» & μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, κατοι­κεί στον Κολωνό.
  • Ζαγα­ρέ­λου Τού­λα, συντα­ξιού­χος, πρό­ε­δρος του ΔΣ στο Στέ­κι Εργα­ζο­μέ­νων και Νεο­λαί­ας Πατη­σί­ων — Κυψέ­λης «Καί­τη Πανο­πού­λου» στην Πλ. Αμε­ρι­κής, μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Γυναι­κών Πατη­σί­ων — Ριζούπολης.
  • Θεο­δο­σί­ου Ελέ­νη, εργα­ζό­με­νη στο ψυχια­τρι­κό νοσο­κο­μείο «Δαφ­νί», πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Γυναι­κών 1ης Κοι­νό­τη­τας Αθήνας
  • Καβάλ­λα Φανή, αντι­πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου μηχα­νι­κών Δήμου Αθή­νας και πρό­ε­δρος της Ενω­σης Μηχα­νι­κών Δημο­σί­ων Υπαλ­λή­λων Αττικής.
  • Κακλα­μά­νoς Αιμί­λιος, διδά­κτωρ ιατρι­κής σχο­λής ΕΚΠΑ, ειδι­κευό­με­νος παθο­λό­γος στο ΓΝΑ Λαϊ­κό, πρό­ε­δρος της πεντα­με­λούς επι­τρο­πής της ΕΙΝΑΠ στο Λαϊ­κό, μέλος του ΔΣ συλ­λό­γου εργα­ζο­μέ­νων ΓΝΑ Λαϊ­κό, μέλος της Εθνι­κής Ομά­δας Ποδο­σφαί­ρου (5x5) Τυφλών. Δια­μέ­νει στα Σεπόλια.
  • Καλα­μα­ρά Ελλη, εκδό­τρια, μέλος του ΔΣ της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Εκδο­τών Βιβλιο­πω­λών. Ζει στην Κυψέλη.
  • Καλύ­βας Γιάν­νης, εκπαι­δευ­τι­κός, μέλος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στην Ιδιω­τι­κή Εκπαί­δευ­ση «Ο ΒΥΡΩΝ», πρό­ε­δρος του Πολι­τι­στι­κού Συλ­λό­γου Ανω Αμπελοκήπων.
  • Κάν­τζος Στρά­τος, αντι­πρό­ε­δρος του ΔΣ του Ενιαί­ου Συλ­λό­γου Γονέ­ων & Κηδε­μό­νων ΑΜΕΑ Αττι­κής και Νήσων, Μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Εργα­ζο­μέ­νων Νοσο­κο­μεί­ου Αλεξάνδρας.
  • Καρα­γιώρ­γης Νίκος, ηθο­ποιός, μέλος του Ταμεί­ου Αλλη­λο­βο­ή­θειας και του Πει­θαρ­χι­κού Συμ­βου­λί­ου του ΣΕΗ, κατοι­κεί και δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στο Κουκάκι.
  • Καρα­κα­ξί­δης Μιχα­ήλ — Αγγε­λος, πρό­ε­δρος του Εξω­ραϊ­στι­κού, Πολι­τι­στι­κού και Αθλη­τι­κού Συλ­λό­γου «Ο Αρδητ­τός» στο ΜΕΤΣ, εργα­ζό­με­νος στο υπουρ­γείο Εργα­σί­ας, μέλος του ΔΣ της Τεχνό­πο­λης του Δ. Αθηναίων.
  • Κατσα­γε­ώρ­γη Φαίη, διε­θνο­λό­γος, πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Γονέ­ων & Κηδε­μό­νων Παι­δι­κών Σταθ­μών του Δήμου Αθή­νας, κατοι­κεί στο Νέο Κόσμο.
  • Κατσά­νου Τόνια, ψυχο­λό­γος, μέλος του ΔΣ της Ομο­σπον­δί­ας Γυναι­κών Ελλά­δας, δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στην περιο­χή του Αγ. Θωμά.
  • Κατσα­ντώ­νης Βασί­λης, οικο­δό­μος, ταμί­ας στο ΔΣ της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων Ελλά­δας, μέλος της Διοί­κη­σης του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αθήνας.
  • Κάτσα­ρος Δημή­τρης, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νος στην εστί­α­ση με κατά­στη­μα στα Εξάρ­χεια, επι­κε­φα­λής της Επι­τρο­πής Αγώ­να στην Εστί­α­ση του Συλ­λό­γου Αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων Εμπό­ρων & Επαγ­γελ­μα­τιών Δήμου Αθήνας.
  • Κατσι­γιάν­νης Σταύ­ρος, εργα­ζό­με­νος στη ΣΤΑΣΥ, είναι μέλος του ΔΣ του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων Λει­τουρ­γί­ας Μετρό Αθή­νας (ΣΕΛΜΑ) και κατοι­κεί στο Παγκράτι.
  • Κατσι­λιέ­ρης Μιχά­λης, εργα­ζό­με­νος στον κλά­δο της Ναυ­τι­λί­ας, κατοι­κεί στο Κουκάκι.
  • Κιτά­νη Μαρί­ζα, πρό­ε­δρος του ΔΣ της Ενω­σης Γονέ­ων & Κηδε­μό­νων της 5ης Δ.Κ. Αθή­νας, Γραμ­μα­τέ­ας του Συλ­λό­γου Γονέ­ων & Κηδε­μό­νων 21ου Γυμνα­σί­ου Αθή­νας, στη Γκράβα.
  • Κολιό­που­λος Ευάγ­γε­λος, δικη­γό­ρος Αθηνών.
  • Κολιού­ση Ολγα, μέλος του ΔΣ του επι­χει­ρη­σια­κού Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στην ΝΟΒΑ και του ΔΣ του Συν­δι­κά­του Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Τηλε­πι­κοι­νω­νιών — Πλη­ρο­φο­ρι­κής (Σ.Ε.ΤΗ.Π.).
  • Κόλ­λια Τζέ­νη, ηθο­ποιός. Από­φοι­τος του Τμή­μα­τος Θεα­τρι­κών Σπου­δών του ΕΚΠΑ & της δρα­μα­τι­κής σχο­λής του Θεά­τρου Τέχνης «Κάρο­λου Κουν». Το 1997 παντρεύ­τη­κε τον Κώστα Καζά­κο με τον οποίο απέ­κτη­σε τρία παι­διά. Μένει στη Κυψέ­λη και προ­σπα­θεί να βοη­θή­σει την περιο­χή της και τους ανθρώ­πους της με οποιο­δή­πο­τε καλ­λι­τε­χνι­κό και δημιουρ­γι­κό τρόπο.
  • Κον­δύ­λης Γιάν­νης, εργα­ζό­με­νος στο κλά­δο του μετάλ­λου, μέλος του ΔΣ του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Βοιω­τί­ας, μεγά­λω­σε και κατοι­κεί στη Γούβα.
  • Κονι­δά­κη Ζαχα­ρού­λα, καθη­γή­τρια Αγγλι­κών στο 4ο Γυμνά­σιο Αθη­νών, από­φοι­τος του Τμή­μα­τος Αγγλι­κών Σπου­δών του ΕΚΠΑ. Μέλος του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αθή­νας, κατοι­κεί στην περιο­χή του Γκύζη.
  • Κοσμό­που­λος Ηλί­ας, οικο­δό­μος, μέλος της διοί­κη­σης του Παραρ­τή­μα­τος του Κέντρου του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αθή­νας, ζει την Νεά­πο­λη Εξαρχείων.
  • Κού­τρα Μαριάν­να, ιδιω­τι­κή υπάλ­λη­λος. Ζει και δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στα Κου­ντου­ριώ­τι­κα. Εχει εργα­στεί στο τμή­μα Δημο­σί­ων Σχέ­σε­ων και Εκδη­λώ­σε­ων του πολυ­κα­τα­στή­μα­τος ΜΙΝΙΟΝ, στη συνέ­χεια στο κοι­νω­φε­λές ίδρυ­μα του Ελλη­νι­κού Ερυ­θρού Σταυ­ρού και από το 2005 έως σήμε­ρα στον Ιδιω­τι­κό Τομέα.
  • Κρε­μα­στάς Χρή­στος, δικη­γό­ρος Αθη­νών, μου­σι­κός που παράλ­λη­λα δρα­στη­ριο­ποιεί­ται ως καλ­λι­τε­χνι­κός υπεύ­θυ­νος σε κατά­στη­μα εστί­α­σης στα Πετράλωνα.
  • Κρη­τι­κός Μιλ­τιά­δης, εργα­ζό­με­νος σε σού­περ μάρ­κετ, αντι­πρό­ε­δρος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθή­νας, μέλος ΔΣ της Ομο­σπον­δί­ας Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ελλά­δας, μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Γονέ­ων & Κηδε­μό­νων του 59ου ΓΕΛ στον Προ­μπο­νά, κατοι­κεί στον Αγ. Ελευ­θέ­ριο Αχαρνών.
  • Κρι­κλά­νη Κατε­ρί­να, οδο­ντί­α­τρος, δια­τη­ρεί ιατρείο στη Λ. Αλεξάνδρας.
  • Κυρια­κί­δης Κλεί­τος, σκη­νο­θέ­της — μου­σι­κός. Εχει συμ­με­τά­σχει σε παρα­γω­γές του κινη­μα­το­γρά­φου, της τηλε­ό­ρα­σης και του θεά­τρου ως σκη­νο­θέ­της, μου­σι­κός και μοντέρ, ενώ έχει συν­θέ­σει και μου­σι­κή για παρα­γω­γές της τηλε­ό­ρα­σης και του κινη­μα­το­γρά­φου. Ηταν μέλος του μου­σι­κού συγκρο­τή­μα­τος Night on earth και του εικα­στι­κού τρίο Eggs and legs. Από το 2007 εξει­δι­κεύ­ε­ται στο κινού­με­νο σχέ­διο. Εχει απο­σπά­σει βρα­βεία για το έργο του σε διε­θνή φεστιβάλ.
  • Κυρια­κο­πού­λου Κατε­ρί­να, εργα­ζό­με­νη στον κλά­δο του του­ρι­σμού, πρό­ε­δρος Ενω­σης Γονέ­ων & Κηδε­μό­νων της 7ης Κοι­νό­τη­τας, ζει και δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στα Τουρκοβούνια.
  • Κυριά­κου Πόπη, εργα­ζό­με­νη στην εστί­α­ση στην περιο­χή της Γκράβας.
  • Κώτση Θεο­δώ­ρα, απο­φοί­τη­σε πρό­σφα­τα από το 17ο ΓΕΛ Παγκρα­τί­ου και ήταν μέλος του 15μελούς μαθη­τι­κού συμ­βου­λί­ου του. Σήμε­ρα είναι πρω­το­ε­τής φοι­τή­τρια στην Φαρ­μα­κευ­τι­κή Πάτρας και η νεώ­τε­ρη υπο­ψή­φια με το συν­δυα­σμό της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Αθήνας.
  • Λαλιώ­του Νίκη, ιδιώ­της παι­δί­α­τρος, συμ­βα­σιού­χος παι­δί­α­τρος στο 6ο Πολυ­δύ­να­μο Κέντρο — Δημο­τι­κό Ιατρείο Κυψέ­λης, υπεύ­θυ­νη παι­δί­α­τρος ιδιω­τι­κών βρε­φο­νη­πια­κών σταθ­μών και νηπιαγωγείων.
  • Λαμπί­ρης Δημή­τρης, μέλος του ΔΣ της Ενω­σης Λογι­στών Ελεγ­κτών Περι­φέ­ρειας Αττι­κής (ΕΛΕΠΑ).
  • Λάμπρου Στέ­λιος, λογι­στής, πρό­ε­δρος του ΔΣ του Ιδρύ­μα­τος «Το σπί­τι του Αγω­νι­στή», μέλος του ΔΣ του Αθλη­τι­κού Συλ­λό­γου ΑΦΟ Παν­θη­σεια­κός, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Αθή­νας, μέλος της Οικο­νο­μι­κής Επι­τρο­πής του Δήμου Αθηναίων.
  • Λού­βρος Νίκος, ανε­ξάρ­τη­τος συνερ­γα­ζό­με­νος, πρό­ε­δρος του κινή­μα­τος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.
  • Λυσι­κά­του Μαρία, Γενι­κή Διευ­θύ­ντρια του ιστο­ρι­κού κινη­μα­το­γρά­φου «Τρια­νόν», δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στο χώρο του κέντρου της Αθήνας
  • Μαλ­τέ­ζος Θοδω­ρής, εκδό­της-μετα­φρα­στής, εδρεύ­ει στο κέντρο της Αθή­νας και κατοι­κεί στα Αναφιώτικα.
  • Μανιά­τη Βίκυ, καθη­γή­τρια Φυσι­κής Αγω­γής στη δευ­τε­ρο­βάθ­μια εκπαί­δευ­ση, προ­πο­νή­τρια στί­βου, ειδι­κή γραμ­μα­τέ­ας του Συν­δέ­σμου Ελλή­νων Προ­πο­νη­τών Κλα­σι­κού Αθλη­τι­σμού (ΣΕΠΚΑ). Κατοι­κεί στα Τουρκοβούνια.
  • Μαν­τζου­ρά­τος Δημή­τρης, συντα­ξιού­χος για­τρός-καρ­διο­λό­γος, Διδά­κτωρ Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών. Ηταν διευ­θυ­ντής της Καρ­διο­λο­γι­κής Κλι­νι­κής Γ. Ν. Πατη­σί­ων, ενώ έχει δια­τε­λέ­σει πρό­ε­δρος της Ελλη­νι­κής Εται­ρί­ας Προ­λη­πτι­κής Ιατρι­κής και μέλος του Πει­θαρ­χι­κού Συμ­βου­λί­ου του Ιατρι­κού Συλ­λό­γου Αθη­νών. Είναι εκπρό­σω­πος της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο Κέντρο Πρό­λη­ψης των Εξαρ­τή­σε­ων του Δήμου Αθη­ναί­ων. Ζει στη Νεά­πο­λη Εξαρχείων.
  • Μανω­λο­πού­λου Βασι­λι­κή, συντα­ξιού­χος αερο­συ­νο­δός, κατοι­κεί στη περιο­χή Θυμα­ρά­κια, και ευαι­σθη­το­ποιεί­ται με τα ζητή­μα­τα προ­στα­σί­ας αδέ­σπο­των ζώων.
  • Μαρα­γκου­δά­κη Δήμη­τρα, οικο­νο­μο­λό­γος, συντα­ξιού­χος τρα­πε­ζι­κή υπάλληλος.
  • Μαρ­γα­ρί­τη Κατε­ρί­να, σκη­νο­γρά­φος — ενδυ­μα­το­λό­γος, πρό­ε­δρος της Ενω­σης Γονέ­ων 4ης Δ.Κ. Αθή­νας και Γραμ­μα­τέ­ας της Πανελ­λή­νιας Ενω­σης Γονέ­ων Μου­σι­κών & Καλ­λι­τε­χνι­κών Σχο­λεί­ων, ζει στον Κολωνό.
  • Μαρού­λη Χαρά, δικη­γό­ρος, ζει και εργά­ζε­ται στα Εξάρχεια.
  • Μήτσης Βασί­λης, υπάλ­λη­λος στο μαιευ­τή­ριο ΕΛΕΝΑ, μέλος του ΔΣ του Πανελ­λή­νιου Συλ­λό­γου Ανα­πή­ρων Πολι­τών (ΠΑΣΑΠ). Κατοι­κεί στους Αμπελόκηπους.
  • Μου­ντά­κη Βάσω, συντα­ξιού­χος για­τρός-καρ­διο­λό­γος, πρώ­ην Διευ­θύ­ντρια Καρ­διο­λο­γι­κής Κλι­νι­κής ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ», διπλω­μα­τού­χος Διε­θνούς Ακα­δη­μί­ας Κλασ­σι­κής Ομοιο­πα­θη­τι­κής Ιατρικής.
  • Μπε­νά­τος Θεο­δό­σης, μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ, πρό­ε­δρος του Πολι­τι­στι­κού Συλ­λό­γου «Ανα­γέν­νη­ση» Σεπολίων.
  • Μπου­γιού­κας Αντώ­νης, εργα­ζό­με­νος στη Διεύ­θυν­ση Πρα­σί­νου στο Δήμο της Αθή­νας, μέλος του ΔΣ του ανε­ξάρ­τη­του σωμα­τεί­ου εργα­ζο­μέ­νων Δήμου Αθή­νας (ΕΣΕΔΑ).
  • Μπου­γιού­ρης Πανα­γιώ­της, μπα­σκε­τμπο­λί­στας στο Α.Ο Σπόρ­τιγκ και προ­πο­νη­τής σε ακα­δη­μί­ες μπά­σκετ στον Αγ. Θωμά, στο Γουδή.
  • Ντα­ρί­λα Βικτω­ρία, εικα­στι­κός, μέλος του ΔΣ του ΕΕΤΕ, κατοι­κεί στα Εξάρχεια
  • Ξαγο­ρά­ρης Γιώρ­γος, δικα­στι­κός επι­με­λη­τής. Γεν­νή­θη­κε και μεγά­λω­σε στα Πετρά­λω­να και ανα­πτύσ­σει τη δρά­ση του στον επαγ­γελ­μα­τι­κό του χώρο, αυτόν των Δικα­στι­κών επιμελητών.
  • Ορκο­πού­λου Ελέ­νη, παι­δα­γω­γός, εργα­ζό­με­νη στο Δημο­τι­κό Βρε­φο­κο­μείο της Αθή­νας, μέλος του ΔΣ του σωμα­τεί­ου εργα­ζο­μέ­νων του ΔΒΑ.
  • Παγα­νέ­λη Αριά­δνη, γραμ­μα­τέ­ας του Συλ­λό­γου Υπαλ­λή­λων Περι­φέ­ρειας Αττι­κής, μέλος του ΔΣ της Ομο­σπον­δί­ας Συλ­λό­γων Υπαλ­λή­λων Περι­φε­ρειών Ελλά­δας, εργα­ζό­με­νη στην Περι­φέ­ρεια ως επό­πτρια Δημό­σιας Υγεί­ας, μέλος του ΔΣ της Ενω­σης Γονέ­ων & Κηδε­μό­νων 6ης Δ.Κ., κατοι­κεί στην Κυψέλη.
  • Παλαιο­λό­γου Γεωρ­γία (Τζί­να), δικη­γό­ρος, δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στη περιο­χή των Εξαρχείων.
  • Πανα­γή Βού­λα, λογί­στρια, σύμ­βου­λος ΟΤΑ και Νομι­κών προ­σώ­πων του Δημο­σί­ου, δημο­τι­κή σύμ­βου­λος Αθή­νας, ζει στα Πατήσια.
  • Παντε­λά­ρος Γιάν­νης, πρό­ε­δρος του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου Μαθηματικού.
  • Πάν­τζος Θωμάς, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νος στην περιο­χή του Κου­κα­κί­ου, μέλος του ΔΣ του Σωμα­τεί­ου Επι­πλο­ξυ­λουρ­γών Αθή­νας & Σύμ­βου­λος του Βιο­τε­χνι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Αθήνας.
  • Παπα­δό­που­λος Θύμιος, μου­σι­κός, δεξιο­τέ­χνης πολυορ­γα­νί­στας πνευ­στών, συν­θέ­της και ενορχηστρωτής.
  • Παπα­δό­που­λος Νίκος, προ­πο­νη­τής μπά­σκετ στον Αθλη­τι­κό Πολι­τι­στι­κό Σύλ­λο­γο «Οιω­νός» της Ριζούπολης.
  • Παπα­νι­κο­λά­ου Σταύ­ρος, φυσι­κο­θε­ρα­πευ­τής — προ­πο­νη­τής, επαγ­γελ­μα­τί­ας παί­κτης καλα­θο­σφαί­ρι­σης στον ΑΟ Ηλυσιακός.
  • Παρέ­ντη Μαρία, φιλό­λο­γος και νομι­κός με εξει­δί­κευ­ση στην Εγκλη­μα­το­λο­γία. Ασχο­λεί­ται ενερ­γά με τη νομι­κή προ­στα­σία κακο­ποι­η­μέ­νων γυναι­κών. Μεγά­λω­σε στους Αμπελόκηπους.
  • Πελε­κά­νου Ελεν, έμπο­ρος υλι­κών υπο­δη­μα­το­ποι­ί­ας στην περιο­χή του Ψυρ­ρή. Είναι μέλος του Συλ­λό­γου Αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων — Επαγ­γελ­μα­τιών και Εμπό­ρων Δήμου Αθήνας.
  • Περ­δί­κης Σπύ­ρος, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο Ξενο­δο­χείο Τιτά­νια, γεν­νή­θη­κε και μεγά­λω­σε στην Πλ. Αμερικής.
  • Πολυ­γε­ρι­νού Σαλώ­μη, σύμ­βου­λος 5ης Δημο­τι­κής Κοι­νό­τη­τας, ζει στην περιο­χή του Προμπονά.
  • Ραζή Μαί­ρη, ηθο­ποιός, διευ­θύ­ντρια του Θεά­τρου Πρό­βα και της Ανώ­τε­ρης Σχο­λής Δρα­μα­τι­κής Τέχνης Μαί­ρης Ραζή «Η Πρόβα».
  • Ρηγό­που­λος Αντώ­νης («το Σφάλ­μα»), τρα­γου­δο­ποιός, μέλος του ΔΣ του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο Θέα­μα — Ακρόαμα.
  • Σαμαρ­τζής Νεκτά­ριος, λυρι­κός τρα­γου­δι­στής, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στην Εθνι­κή Λυρι­κή Σκη­νή, δια­μέ­νει στο Κουκάκι.
  • Σαχι­νί­δης Στά­θης, συντα­ξιού­χος αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νος στην Κυψέ­λη, πρώ­ην πρό­ε­δρος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων εμπό­ρων & επαγ­γελ­μα­τιών Δήμου Αθήνας.
  • Σιώ­μου Τασού­λα, ιδιώ­της παι­δί­α­τρος, δια­τη­ρεί ιατρείο στα Πετρά­λω­να όπου και διαμένει.
  • Σιώ­ρα Βιβή, πολι­τι­κός μηχα­νι­κός, μέλος του ΔΣ της Ενω­σης Γονέ­ων & κηδε­μό­νων της 5ης Δ.Κ. Αθή­νας, κατοι­κεί στη Λαμπρινή.
  • Σκλα­βε­νί­τη Σοφία, ψυχο­λό­γος, πρό­ε­δρος του παραρ­τή­μα­τος Αθή­νας του Εθνι­κού Συμ­βου­λί­ου κατά των Ναρ­κω­τι­κών (ΕΣΥΝ), μένει και δρα­στη­ριο­ποιεί­ται επαγ­γελ­μα­τι­κά στα Πετράλωνα.
  • Σκου­λού­δη — Μαγ­γί­ρη Νέλ­λη, χει­ρουρ­γός οδο­ντί­α­τρος, ασκεί το επάγ­γελ­μα στη περιο­χή του Αγί­ου Παντε­λε­ή­μο­να Αχαρνών.
  • Σκού­ρας Νότης, κομ­μω­τής, δια­τη­ρεί κατά­στη­μα στο Μετς, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Κατα­στη­μα­ταρ­χών Κομ­μω­τών — Κου­ρέ­ων Αττι­κής “Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ”.
  • Σκουρ­τό­που­λος Σταύ­ρος, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Αθή­νας, μέλος του ΔΣ του ΣΦΕΑ ’67-’74, ζει και δρα­στη­ριο­ποιεί­ται για πολ­λά χρό­νια στην περιο­χή των Πετραλώνων.
  • Σοντά­κη Μαριάν­θη, ηθο­ποιός, τρα­γου­δί­στρια. Εχει πάρει μέρος σε πλή­θος θεα­τρι­κών παρα­στά­σε­ων, σε γνω­στές τηλε­ο­πτι­κές σει­ρές, ενώ τα τελευ­ταία χρό­νια ασχο­λεί­ται συστη­μα­τι­κά και με τη μετα­γλώτ­τι­ση παι­δι­κών ται­νιών, παράλ­λη­λα με την παρου­σία της με το γυναι­κείο κουαρ­τέ­το Donnarte σε συναυ­λί­ες και δισκο­γρα­φι­κές δουλειές.
  • Σπυ­ρι­δά­κης Χρή­στος, μου­σι­κός, εργά­ζε­ται στο χώρο της εστί­α­σης στο ιστο­ρι­κό κέντρο, μέλος του ΔΣ του Δημο­τι­κού Ραδιο­φώ­νου ΑΘΗΝΑ 984.
  • Στρα­τού­λη Ρεβέκ­κα, εργα­ζό­με­νη στο κλά­δο του Φαρ­μά­κου, κατοι­κεί στην Κυψέλη.
  • Τζου­μά­κης Δημή­τρης, ηθο­ποιός, σπού­δα­σε στη Δρα­μα­τι­κή Σχο­λή του Εθνι­κού Θεά­τρου και στη Δρα­μα­τι­κή Σχο­λή Βαφειά. Γνω­στός και αγα­πη­τός από τη συμ­με­το­χή του σε δεκά­δες κινη­μα­το­γρα­φι­κές και τηλε­ο­πτι­κές παρα­γω­γές, καθώς και θεα­τρι­κές παρα­στά­σεις. Κατοι­κεί στον Αγ. Νικό­λαο Αχαρνών.
  • Τοπιν­τζής Γιώρ­γος, ελεύ­θε­ρος επαγ­γελ­μα­τί­ας, δια­τη­ρεί καφε­νείο στην περιο­χή Θυμαράκια.
  • Τρε­μπί­τσκα Γιώρ­γος, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νος με κατά­στη­μα εστί­α­σης στην περιο­χή της Ακρό­πο­λης, μετα­νά­στης Αλβα­νι­κής κατα­γω­γής, μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων εμπό­ρων & επαγ­γελ­μα­τιών Δήμου Αθήνας.
  • Τσά­νε Αιμι­λιά­νο, μετα­νά­στης Αλβα­νι­κής κατα­γω­γής, εργα­ζό­με­νος στον κλά­δο των Τηλε­πι­κοι­νω­νιών, κατοι­κεί στην Πλ. Αγ. Δημη­τρί­ου των Οπλων, στα Κ. Πατήσια.
  • Τσερ­μπής Μιχά­λης, εργα­ζό­με­νος στα ΕΛΠΕ, γεν­νή­θη­κε και ζει στον Κολωνό.
  • Τσού­λας Παυ­σα­νί­ας, εκπαι­δευ­τι­κός — μηχα­νο­λό­γος, διδά­σκει στο 3ο Εσπε­ρι­νό ΕΠΑΛ Ν. Φιλα­δέλ­φειας, γραμ­μα­τέ­ας του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.
  • Φάμπα Εύα, σολίστ και καθη­γή­τρια κιθά­ρας με διε­θνή καριέ­ρα και ανα­γνώ­ρι­ση, δια­τέ­λε­σε για χρό­νια μέλος της Διοί­κη­σης του Πανελ­λή­νιου Μου­σι­κού Συλ­λό­γου. Κατοι­κεί στην περιο­χή του Αγ. Ιωάν­νη, στο Νέο Κόσμος.
  • Χαρί­σης Νίκος, φοι­τη­τής Τούρ­κι­κων σπου­δών, εργα­ζό­με­νος στο κλά­δο του Επι­σι­τι­σμού ως dj, μεγά­λω­σε και ζει στον Αγ. Παντε­λε­ή­μο­να Αχαρνών.
  • Χαρι­σιά­δη Βασι­λι­κή (Βίκυ), εφο­ρια­κός στην Δ΄ ΔΟΥ Αθη­νών, μέλος της διοι­κού­σας επι­τρο­πής του πολι­τι­στι­κού κέντρου της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Εργα­ζο­μέ­νων Δημο­σί­ων Οικο­νο­μι­κών Υπη­ρε­σιών, ζει και δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στην περιο­χή του Μετς.
  • Χατζό­που­λος Πολυ­δεύ­κης, συνερ­γα­ζό­με­νος, Καθη­γη­τής στο Γεω­πο­νι­κό Πανε­πι­στή­μιο Αθη­νών — εργα­στή­ριο Μορια­κής Βιο­λο­γί­ας του τμή­μα­τος Γεω­πο­νι­κής Βιοτεχνολογίας.
  • Χον­δρό­που­λος Νίκος, ιατρός, ειδι­κευό­με­νος χει­ρουρ­γός Θώρα­κος — Καρ­διάς στο ΓΝΑ Ιππο­κρά­τειο, μένει στα Τουρκοβούνια.
  • Χρι­στο­γιάν­νη Λαμπρι­νή, εργα­ζό­με­νη στο υπουρ­γείο Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Συλ­λό­γων Εργα­ζο­μέ­νων Υπουρ­γεί­ου Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων, δρα­στη­ριο­ποιεί­ται σε Συλ­λό­γους Γονέ­ων στο Θησείο.
  • Χρι­στο­φό­ρου Βαγ­γέ­λης, καθη­γη­τής στο Εθνι­κό Μετσό­βειο Πολυ­τε­χνείο, διευ­θυ­ντής του Εργα­στη­ρί­ου Ηλε­κτρο­νι­κών Αισθη­τη­ρί­ων του ΕΜΠ, μέλος της Ευρω­παϊ­κής Ακα­δη­μί­ας Επι­στη­μών και Τεχνών.
  • Χρυ­σο­μάλ­λης Στέ­λιος, Φοι­τη­τής ΑΣΠΑΙΤΕ, είναι προ­πο­νη­τής μαθη­μά­των σκα­κιού και κατοι­κεί στα Κάτω Πατήσια.

Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο