Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη αναστάτωση στα Λύκεια: «Έπεσε» η Τράπεζα Θεμάτων – Στον «αέρα» οι ενδοσχολικές εξετάσεις

Μεγά­λη ανα­στά­τω­ση επι­κρα­τεί στους μαθη­τές και τους εκπαι­δευ­τι­κούς των Λυκεί­ων όλης της χώρας, καθώς η ιστο­σε­λί­δα της «Τρά­πε­ζας Θεμά­των», έχει πέσει και δεν μπο­ρεί να γίνει η κλή­ρω­ση των θεμά­των των ενδο­σχο­λι­κών εξετάσεων.

Σύμ­φω­να με τη νομο­θε­σία, την ημέ­ρα κάθε προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νης εξέ­τα­σης ανά συγκε­κρι­μέ­νο μάθη­μα και Λύκειο, ο διευ­θυ­ντής και οι διδά­σκο­ντες κλη­ρώ­νουν τα προς εξέ­τα­ση από την Τρά­πε­ζα Θεμά­των, σε ένα μέτρο που εντεί­νει τη μετα­τρο­πή του σχο­λεί­ου σε εξε­τα­στι­κό κέντρο και αρέ­να ανταγωνισμού.

«Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»: Σταματήστε να παίζετε με τα νεύρα των μαθητών

Σε ανα­κοί­νω­σή της η «Αγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Εκπαι­δευ­τι­κών» (ΑΣΕ) αναφέρει:

«Στα­μα­τή­στε να παί­ζε­τε με τα νεύ­ρα των μαθη­τών. Από νωρίς το πρωί έχει πέσει η πλατ­φόρ­μα της Τρά­πε­ζας Θεμά­των και σε όλη την Ελλά­δα τα σχο­λεία αδυ­να­τούν να βγά­λουν Θέμα­τα προ­κει­μέ­νου να ξεκι­νή­σουν οι εξετάσεις.

Το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας έχει αφή­σει χιλιά­δες εκπαι­δευ­τι­κούς που έχουν πάει στα σχο­λεία από τις 6.30 το πρωί να περι­μέ­νουν να κλη­ρω­θούν τα θέμα­τα και χιλιά­δες μαθη­τές καρ­φω­μέ­νους στα θρα­νία τους να περι­μέ­νουν πότε Θα ελε­ή­σουν να φτιά­ξουν το σύστη­μα, εντεί­νο­ντας την αγω­νία τους για το πότε Θα δώσουν το μάθημα.

Είναι, δε, τόση η επι­μο­νή τούς στο συγκε­κρι­μέ­νο μέτρο που δεν δίνουν μια απλή οδη­γία οι εξε­τά­σεις να γίνουν με θέμα­τα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Αν δεν μπο­ρεί να αντι­με­τω­πι­στεί το απλό αυτό ζήτη­μα στις ενδο­σχο­λι­κές εξε­τά­σεις μπο­ρεί κανείς να φαντα­στεί τι θα γίνει σε κάτι παρό­μοιο στις πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις που θα ξεκι­νή­σουν σε λίγες ημέρες.

Εδώ και τώρα στα­μα­τή­στε να παί­ζε­τε με την αγω­νία και τα νεύ­ρα των μαθη­τών!».

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο