Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: Τα δίκαια αιτήματά τους αναλύουν οι βιοπαλαιστές αγρότες

Στο Μέγα­ρο Μαξί­μου η αντι­προ­σω­πεία των μπλό­κων των βιο­πα­λαι­στών αγροτών.

Ο Ρίζος Μαρού­δας πρό­ε­δρος της Ενω­τι­κής Ομο­σπον­δί­ας Αγρο­τι­κών Συλ­λό­γων ν. Λάρι­σας ανέ­λυ­σε τα βασι­κά αιτή­μα­τα των αγω­νι­ζό­με­νων αγρο­τών ζητώ­ντας την ικα­νο­ποί­η­σή τους από την κυβέρ­νη­ση. Θέλου­με ουσια­στι­κές λύσεις για να μεί­νου­με στα χωριά μας και να συνε­χί­σου­με να καλ­λιερ­γού­με και να παρά­γου­με στα χωρά­φια μας, να υπάρ­χουν τρό­φι­μα ποιο­τι­κά και φθη­νά, που μπο­ρεί να βγά­λει η χώρα μας για τη δια­τρο­φι­κή επάρ­κεια του λαού μας». Το υψη­λό κόστος και οι ακρι­βές τιμές είναι προ­βλή­μα­τα που εμπο­δί­ζουν τους αγρό­τες ακό­μη και να επι­βιώ­σουν σημεί­ω­σε χαρακτηριστικά.

Τις δημο­σιο­νο­μι­κές αντο­χές της οικο­νο­μί­ας και τη διά­στα­ση της κοι­νω­νι­κής δικαιο­σύ­νης, επι­κα­λέ­στη­κε στην εισή­γη­σή του ο πρω­θυ­πουρ­γός, σε μια προ­σπά­θεια να κρύ­ψει τις ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για την κατά­στα­ση στην οποία έχουν περιέλ­θει οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες, που βρί­σκο­νται εδώ και τρεις εβδο­μά­δες στους δρό­μους του αγώνα.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι από την ώρα της έναρ­ξης της συνά­ντη­σης, πλή­θος αγρο­τών σε μία σει­ρά μπλό­κα προ­χω­ρούν σε πολύ­μορ­φες παρεμ­βά­σεις, σε ένδει­ξη συμπα­ρά­στα­σης στην αντι­προ­σω­πεία των συνα­δέλ­φων τους που βρί­σκο­νται στο Μέγα­ρο Μαξίμου.

Με τα σχε­δόν 50 μπλό­κα να παρα­μέ­νουν στη θέση τους σε όλη τη χώρα, με συντο­νι­σμέ­νες και πολύ­μορ­φες δρά­σεις, με απο­κλει­σμούς Εθνι­κών οδών και άλλων δρό­μων, με μηχα­νο­κί­νη­τες πορεί­ες μέσα σε πόλεις και άλλες αγω­νι­στι­κές παρεμ­βά­σεις, και έχο­ντας εργα­ζό­με­νους και άλλα λαϊ­κά στρώ­μα­τα στο πλευ­ρό τους, οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι δίνουν απά­ντη­ση στην κυβέρ­νη­ση, η οποία εξα­κο­λου­θεί να τους εμπαί­ζει παρου­σιά­ζο­ντας τα αυτο­νό­η­τα ψίχου­λα ως «ουσια­στι­κή στήριξη».

Σε ένδει­ξη συμπα­ρά­στα­σης προς την αντι­προ­σω­πεία τους που συνα­ντά­ται αυτή την ώρα στο Μέγα­ρο Μαξί­μου με την κυβέρ­νη­ση, οι αγω­νι­ζό­με­νοι αγρό­τες προ­χώ­ρη­σαν σε πολύ­μορ­φες κινη­το­ποι­ή­σεις και συμ­βο­λι­κούς απο­κλει­σμούς, απαι­τώ­ντας την ικα­νο­ποί­η­ση των δίκαιων αιτη­μά­των τους.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις 
των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο