Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μια ταινία-μαρτυρία του Ζακ Κωστόπουλου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Μια ται­νία-μαρ­τυ­ρία του Ζακ Κωστό­που­λου για την εμπει­ρία του με το ΑIDS θα προ­βά­λει σε πανελ­λή­νια «πρώ­τη» η Ται­νιο­θή­κη της Ελλά­δος με ελεύ­θε­ρη είσο­δο, στο πλαί­σιο μίνι αφιε­ρώ­μα­τος στην υγεία που εντάσ­σε­ται στο φετι­νό Bigbang International Short Film Festival-Πανό­ρα­μα Ρου­μα­νι­κών Μικρού Μήκους Ταινιών.

Η ται­νία, που γύρι­σαν οι Κυριά­κος Χατζη­μι­χαη­λί­δης και Δημή­τρης Παπα­θα­νά­σης, θα προ­βλη­θεί την Κυρια­κή 9 Ιου­νί­ου (στις 20.00) στην Ται­νιο­θή­κη της Ελλά­δος. Μαζί θα παι­χτεί μια ακό­μα μικρού μήκους ται­νία για την υγεία με τίτλο «Ορφα­νά φάρ­μα­κα» (σκη­νο­θε­σία: The storytelling gene, παρα­γω­γή: PRAKSIS).

Ο Κυριά­κος Χατζη­μι­χαη­λί­δης, πολυ­βρα­βευ­μέ­νος σκη­νο­θέ­της και παρα­γω­γός ται­νιών μικρού μήκους, είναι ιδρυ­τής του shortfilm.gr, της t‑short, και εμπνευ­στής του φεστιβάλ.

Η ημί­ω­ρη ται­νία τιτλο­φο­ρεί­ται «Ζακ Κωστό­που­λος-μια θετι­κή ιστο­ρία». Βασί­ζε­ται στη μαρ­τυ­ρία του Ζακ για την προ­σω­πι­κή του εμπει­ρία με τον ιό HIV.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο