Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Ιωνία: Η καρέκλα του δημάρχου δεν είναι για δειλούς, μοιραίους και άβουλους σαν εσάς κ. Θωμαΐδου

Σχο­λιά­ζει ο Δημό­της Νέας Ιωνί­ας //

«Τι θα γίνει αν η Χρυ­σή Αυγή ζητή­σει αίθου­σα» για πολι­τι­κή εκδή­λω­ση διε­ρω­τή­θη­κε η δήμαρ­χος Νέας Ιωνί­ας Δέσποι­να Θωμα­ΐ­δου όταν από εκπρό­σω­πο της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης ζητή­θη­καν διευ­κρι­νί­σεις για την άρνη­ση της ίδιας και του ΟΠΑΝ (εκεί που αυτο­κρα­το­ρι­κό τω τρό­πω διό­ρι­σε 13 από τα 15 μέλη) παρα­χώ­ρη­σης αίθου­σας στην τοπι­κή οργά­νω­ση του ΚΚΕ.

Κυρία Θωμα­ΐ­δου, είστε δήμαρ­χος  Νέας Ιωνί­ας που γνώ­ρι­σε το κτη­νώ­δες πρό­σω­πο του φασι­σμού και έχε­τε τέτοια διλήμ­μα­τα; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Προ­σβάλ­λε­τε τη μνή­μη των εκτε­λε­σμέ­νων και όσων αγω­νί­στη­καν στο φασισμό.

Οι δήμαρ­χοι δεν είναι για να στο­λί­ζουν καρέ­κλες. Η καρέ­κλα του δημάρ­χου δεν είναι για ΔΕΙΛΟΥΣ, μοι­ραί­ους και ΑΒΟΥΛΟΥΣ σαν εσάς κ. Θωμα­ΐ­δου. Μέσα σε λίγο διά­στη­μα απο­δεί­ξα­τε ότι είστε ΒΟΛΙΚΗ για το σύστη­μα, τώρα απο­δει­κνύ­ε­στε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και ακα­τάλ­λη­λη για τους δημό­τες και για το λαό γενι­κό­τε­ρα. Η μη διευ­κό­λυν­ση της δρά­σης της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, είναι χρέ­ος στη Δημο­κρα­τία, τιμά τον άνθρω­πο, σέβε­ται την ιστο­ρία του τόπου και της Νέας Ιωνί­ας. Είναι το ελά­χι­στο που μπο­ρεί και πρέ­πει να πρά­ξει κάθε δημο­τι­κή αρχή.

Ουαί και αλί­μο­νο αν στο μυα­λό οποιου­δή­πο­τε τοπι­κού άρχο­ντα δεν είναι ξεκά­θα­ρο ότι η Χρυ­σή Αυγή είναι εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή οργά­νω­ση, κάτι για το οποίο απο­φάν­θη­κε και η Βουλή.

Είναι επι­κίν­δυ­νο εκπρό­σω­πος του λαού να έχει τέτοια διλήμ­μα­τα. Να εξι­σώ­νει τη Χρυ­σή Αυγή, που κατη­γο­ρεί­ται για δολο­φο­νί­ες και εγκλή­μα­τα σε βάρος μετα­να­στών, κομ­μου­νι­στών και άλλων αγω­νι­στών, με το ΚΚΕ και τα υπό­λοι­πα κόμματα.

Όπως καταγ­γέλ­λει η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση και προ­συ­πο­γρά­φου­με: «Είναι του­λά­χι­στον ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ να δημο­σιεύ­ε­τε δελ­τίο τύπου για το Πολυ­τε­χνείο, επι­κα­λού­με­νη τους αντι­δι­κτα­το­ρι­κούς αγώ­νες του λαού και της νεο­λαί­ας, στους οποί­ους το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρω­το­στά­τη­σε δρώ­ντας σε σκλη­ρές συν­θή­κες παρα­νο­μί­ας και διώ­ξε­ων, και την ίδια στιγ­μή να απα­γο­ρεύ­ε­τε στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ να κάνουν χρή­ση μιας αίθου­σας, την οποία αξιο­ποιούν κάθε χρό­νο, αφή­νο­ντάς την καλύ­τε­ρη απ’ ό,τι την έβρι­σκαν, χωρίς να δημιουρ­γη­θεί ποτέ πρόβλημα».

Κυρία Θωμα­ΐ­δου, η παρα­χώ­ρη­ση αίθου­σας στα κόμ­μα­τα είναι συμ­βο­λή στη Δημο­κρα­τία, διευ­κό­λυν­ση της δια­κί­νη­σης και δια­πά­λης ιδε­ών — ειδι­κά για το ΚΚΕ, ένα κόμ­μα που δεν έχει άδη­λες πηγές χρη­μα­το­δό­τη­σης, που δε φέσω­σε με δάνεια τρά­πε­ζες και κρά­τος, που δεν έχει χορη­γούς για να πλη­ρώ­νει χώρους για εκδη­λώ­σεις. Ποτέ όμως δεν παραι­τή­θη­κε από το δικαί­ω­μά του να επι­κοι­νω­νεί με τους πολί­τες στους χώρους που ζουν.

ΥΓ: Εμείς, για την ιστο­ρία θα θυμί­σου­με τη στά­ση του δημάρ­χου Πατρέ­ων Κώστα Πελε­τί­δη Στα 2015 μηνύ­θη­κε για­τί δεν παρα­χώ­ρη­σε προ­ε­κλο­γι­κά χώρο στα φασι­στοει­δή και δεν έδω­σε στοι­χεία για τα παι­διά μετα­να­στών που φιλο­ξε­νού­νται στους παι­δι­κούς σταθ­μούς του δήμου, που είχαν ζητή­σει με Ερώ­τη­σή τους οι χρυ­σαυ­γί­τες. Δεν υπέ­κυ­ψε. Η στά­ση του εκτι­μή­θη­κε από τους Πατρι­νούς, τον αγκά­λια­σε όλη η Ελλά­δα. Έβα­λε ένα λιθα­ρά­κι στο να μεί­νουν οι εγκλη­μα­τί­ες εκτός Βου­λής. Ο κομ­μου­νι­στής Πελε­τί­δης πρώ­τος, έδω­σε το παρά­δειγ­μα. Καμία διευ­κό­λυν­ση στους φασί­στες, όποιο κι αν είναι το κόστος. Αντί­στοι­χες απο­φά­σεις είχαν πάρει και άλλα Δημο­τι­κά Συμ­βού­λια (π.χ. Καισαριανή).

________________________________________________________

Δημό­της Νέας Ιωνί­ας είναι ο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο