Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Εμετικές δηλώσεις αποκτήνωσης για το έγκλημα στο λιμάνι…

Ο υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττι­κή Γ. Ιωα­κει­μί­δης συμ­φω­νεί με τις δηλώ­σεις του Υπουρ­γού Ναυ­τι­λί­ας και επαυ­ξά­νει. Λίγο μετά τις δηλώ­σεις του Υπουρ­γού Ναυ­τι­λί­ας και Απο­κτή­νω­σης που έφτα­σε να “θρη­νεί” για αυτούς που έσπρω­ξαν τον 36χρονο στην θάλασ­σα, στο ίδιο κανά­λι φιλο­ξε­νή­θη­κε ο υπο­ψή­φιος Περι­φε­ρειάρ­χης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττι­κή Γ. Ιωα­κει­μί­δης ο οποί­ος ανα­φε­ρό­με­νος στο έγκλη­μα στον Πει­ραιά ανέ­φε­ρε (οι σημειώ­σεις δικές μας):

“Αυτή η βία που μας κατα­κλύ­ζει είναι απί­στευ­τη. Είτε είναι οπα­δι­κή, είτε είναι αυτής της μορ­φής. Νομί­ζω ότι είναι φοβε­ρό πράγ­μα, είναι μία άλλη κοι­νω­νία την οποία πρέ­πει να αντι­με­τω­πί­σου­με και με ευχο­λό­για δεν αντι­με­τω­πί­ζε­ται. Κρα­τάω το τελευ­ταίο που είπε ο υπουρ­γός. Αυτοί οι άνθρω­ποι που έκα­ναν αυτή την δολο­φο­νία, για­τί δολο­φο­νία είναι, ανα­ρω­τιέ­ται κανείς πραγ­μα­τι­κά όλο το καλο­καί­ρι έχουν κάνει τόσο σκλη­ρή δου­λειά, είναι σε κατά­στα­ση εξα­θλί­ω­σης, είναι τόσο κου­ρα­σμέ­νοι… Όχι ότι τους δικαιο­λο­γεί. Έχουν εξα­ντλη­θεί; Είναι αυτοί που θέλουν να φανούν “βασι­λι­κό­τε­ροι του βασι­λέ­ως” απέ­να­ντι στην εται­ρία; Εγώ αυτό που κατα­λα­βαί­νω είναι ότι ο άνθρω­πος λαθρο­με­τα­να… λαθρε­πι­βά­της πήγε να γίνει μάλ­λον, δεν είχε εισι­τή­ριο να πλη­ρώ­σει και πήγε εκεί και οι άλλοι έχο­ντας εντο­λή όχι προ­τι­μούν να τον πετά­ξουν στην θάλασ­σα. Για να πού­με κάνα­με την δου­λειά μας και γεια σου”.

  • 1. Το τελευ­ταίο που είπε ο Υπουρ­γός Ναυ­τι­λί­ας στην τηλε­ο­πτι­κή του εμφά­νι­ση στο open είναι οι δηλώ­σεις ξεπλύ­μα­τος του εγκλή­μα­τος, τις οποί­ες όχι μόνο τις απο­δέ­χε­ται και τις “κρα­τά­ει” ο εκλε­κτός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνε­χί­ζει στο ίδιο μοτί­βο για να δικαιο­λο­γή­σει το φονικό!
  • 2. Όταν ξεκι­νάς το ξέπλυ­μα δύσκο­λα έχει τέλος… Έτσι ο Γ. Ιωα­κει­μί­δης αφού πήγε να περι­γρά­ψει τον 36χρονο Α.Κ. με τον ρατσι­στι­κό προσ­διο­ρι­σμό “λαθρο­με­τα­νά­στης”, διορ­θώ­νει και ανα­φέ­ρε­ται σε λαθρε­πι­βά­τη, δίνο­ντας σχε­δόν κάποιο “δίκαιο” στην πρά­ξη των στε­λε­χών του πληρώματος.
  • 3. Η συνέ­ντευ­ξη δόθη­κε στις 9 το πρωί όταν πλέ­ον είχαν δημο­σιο­ποι­η­θεί μία σει­ρά στοι­χεία και ερω­τή­μα­τα για το φονι­κό. Αντί των ερω­τη­μά­των για τη στά­ση του κρά­τους — δηλα­δή των λιμε­νι­κών αρχών, ο εκλε­κτός του ΣΥΡΙΖΑ επέ­λε­ξε να βγά­λει το… χούι του και να προ­σπα­θή­σει να “εξη­γή­σει” τους εγκλη­μα­τί­ες και από την άλλη να ψάξει “ευθύ­νη” στον νεκρό…
  • 4. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγο τοπο­θε­τή­θη­κε με ανα­κοί­νω­σή του για τις ντρο­πια­στι­κές δηλώ­σεις Βαρ­βι­τσιώ­τη χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας τες “απάν­θρω­πες”, που εξι­σώ­νουν “το θύτη με το θύμα”. Να χαί­ρο­νται τον υπο­ψή­φιό τους που συμ­φω­νεί και επαυ­ξά­νει με τον υπουρ­γό της ΝΔ!
  • 5. Αν ψάχνει κανείς την απά­ντη­ση στο ερώ­τη­μα “τι είναι αυτό που έκα­νε τον Βαρ­βι­τσιώ­τη να πει ότι είπε και τον Ιωα­κει­μί­δη να συμ­φω­νεί με το Βαρ­βι­τσιώ­τη” η απά­ντη­ση είναι απλή: οι εφοπλιστές.

Ξέπλυ­μα του εγκλή­μα­τος στον Πει­ραιά από Βαρ­βι­τσιώ­τη – Θρή­νος και για αυτούς που πήγαν για μερο­κά­μα­το και τώρα κατη­γο­ρού­νται για δολοφονία

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο