Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Ο κ. Οικονόμου γνώριζε για τις ναζιστικές συμμορίες στην Ντιναμό Ζάγκρεπ

«Είναι δεδο­μέ­νες οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης και γίνο­νται μεγα­λύ­τε­ρες όσο προ­σπα­θεί να τις κου­κου­λώ­σει» τόνι­σε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, μιλώ­ντας σήμε­ρα στην ΕΡΤ.

«Ήταν μια οργα­νω­μέ­νη μετα­κί­νη­ση και επί­θε­ση μιας εγκλη­μα­τι­κής ναζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας, που λατρεύ­ει το τάγ­μα Αζόφ του Ζελέν­σκι, και όχι ένα επει­σό­διο οπα­δι­κής βίας», σημεί­ω­σε ο Νίκος Σοφια­νός και πρό­σθε­σε ότι «οι δολο­φο­νί­ες έχουν και πολι­τι­κή χροιά».

Ανέ­φε­ρε ότι «η αστυ­νο­μία, άρα και η κυβέρ­νη­ση, ήξε­ραν και είχαν ενη­με­ρω­θεί, ενώ ο αρμό­διος υπουρ­γός Γ. Οικο­νό­μου ‑επει­δή, ξέρε­τε, το ΚΚΕ δεν συνη­θί­ζει να ζητά παραι­τή­σεις, όμως εδώ τα πράγ­μα­τα είναι εξό­φθαλ­μα- που πριν ήταν υφυ­πουρ­γός Αθλη­τι­σμού γνώ­ρι­ζε για τις ναζι­στι­κές συμ­μο­ρί­ες στην Ντι­να­μό Ζάγκρεπ».

Υπο­γράμ­μι­σε ότι «η κυβέρ­νη­ση είναι ικα­νό­τα­τη στο να στέλ­νει κλού­βες των ΜΑΤ για να γίνο­νται εξώ­σεις και να φυλά­νε τις λαμα­ρί­νες του Μπα­κο­γιάν­νη στο πάρ­κο Δρα­κό­που­λου και ανί­κα­νη στο να στα­μα­τή­σει τη συμ­μο­ρία των ναζι­στών και προ­σπα­θεί να στρέ­ψει τη συζή­τη­ση και τις ευθύ­νες στα περί οπα­δι­κής σύγκρουσης».

 

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο