Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ούτε στην Αβύδου, ούτε πουθενά, τσακίστε τα κοράκια σε κάθε γειτονιά»: Μεγάλη συγκέντρωση-πορεία στου Ζωγράφου

Εκα­το­ντά­δες κόσμου συγκε­ντρώ­θη­καν νωρί­τε­ρα το από­γευ­μα στου Ζωγρά­φου, έξω από το σπί­τι της Ιωάν­νας Κολο­βού, εκεί που τα χαρά­μα­τα δικα­στι­κός επι­με­λη­τής και αστυ­νο­μία, έσπα­σαν την πόρ­τα για να της κάνουν έξωση.

«Τα σπί­τια του λαού τα σώζει ο λαός, κανέ­νας μόνος παντού ξεση­κω­μός», «Ούτε στην Αβύ­δου, ούτε που­θε­νά, τσα­κί­στε τα κορά­κια σε κάθε γει­το­νιά» και «Εμπρός λαέ μη σκύ­βεις το κεφά­λι, ο μόνος δρό­μος είναι αντί­στα­ση και πάλη» φώνα­ξαν οι δια­δη­λω­τές εκφρά­ζο­ντας την έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη τους.

Κάτω άλλω­στε από την πίε­ση της κινη­το­ποί­η­σης, απο­χώ­ρη­σε νωρί­τε­ρα ο δικα­στι­κός επι­με­λη­τής, συνο­δεία των αστυ­νο­μι­κών δυνάμεων.

Η Ιωάν­να Κολο­βού, η χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χος που της πήραν το σπί­τι, ευχα­ρί­στη­σε τους δια­δη­λω­τές που βρί­σκο­νται στο πλευ­ρό της, σημειώ­νο­ντας ότι η αλλη­λεγ­γύη είναι ο δρό­μος και αυτός θα είναι πάντα. Αμέ­σως μετά πήρε τη θέση της στη δια­δή­λω­ση, πίσω από το πανό των σωμα­τεί­ων και των φορέων.

«Ψάχνου­με να βρού­με πού στε­γά­ζε­ται η εται­ρεία που πήρε το σπί­τι της κα. Ιωάν­νας και δεν βρί­σκου­με», σημεί­ω­σε ο Γιάν­νης Ανα­γνώ­στου, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αθή­νας. «Φαί­νε­ται ότι είναι μια εται­ρεία φάντα­σμα», κατήγγειλ,ε καθώς στη Φιλα­δέλ­φεια που φαί­νε­ται ότι υπάρ­χει έδρα είναι κενά τα κουδούνια.

«Η λύση είναι μονό ο δικός μας αγώ­νας, η οργα­νω­μέ­νη πάλη μαζί με τα Σωμα­τεία», σημεί­ω­σε, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι «η κα. Ιωάν­να θα κοι­μη­θεί στο σπί­τι της και σήμε­ρα και αύριο και μεθαύ­ριο και όσο χρειάζεται». 

Εται­ρεία που δια­χει­ρί­ζε­ται ακί­νη­τα, αγό­ρα­σε το σπί­τι από την τρά­πε­ζα, η οποία το είχε βγά­λει σε πλει­στη­ρια­σμό για ένα χρέ­ος 15.000 ευρώ σε κάρτες.

Χαι­ρε­τι­σμούς απύ­η­θυ­ναν εργα­τι­κά Σωμα­τεία, μαζι­κοί φορείς, συντα­ξιου­χι­κά Σωμα­τεία, φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι και η ΟΓΕ.

Στα τσα­κί­δια οι νόμοι σας!

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο