Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος

Έφυ­γε από τη ζωή, σε ηλι­κία 89 ετών, ο ηθο­ποιός Μπά­μπης Γιω­τό­που­λος, για πολ­λά χρό­νια στέ­λε­χος του Εθνι­κού Θεάτρου.

Ο Μπά­μπης Γιω­τό­που­λος γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να στις 19 Μαρ­τί­ου του 1931 και μεγά­λω­σε στη Λάρι­σα. Σε ηλι­κία 29 ετών, είχε ήδη ξεκι­νή­σει την καριέ­ρα του στον χώρο του θεά­τρου, περ­νώ­ντας στην συνέ­χεια στην τηλε­ό­ρα­ση και στον κινηματογράφο.

Στην τηλε­ό­ρα­ση τον παρα­κο­λου­θή­σα­με σε επι­λεγ­μέ­νες παρα­γω­γές, μιας και ο ίδιος δού­λε­ψε για 25 συνε­χή χρό­νια στο Εθνι­κό Θέα­τρο απ’ όπου απο­φοί­τη­σε και συνταξιοδοτήθηκε.

Μετα­ξύ άλλων, είχε εμφα­νι­στεί σε δημο­φι­λείς σει­ρές όπως το «Μινό­ρε της Αυγής», «Τα ψάθι­να καπέ­λα», «Γιού­γκερ­μαν», «Είσαι το ταί­ρι μου», «Singles», «Παπ­πού­δες εν δρά­σει», «Το δις εξα­μαρ­τείν» και άλλες. Είχε παί­ξει σε κινη­μα­το­γρα­φι­κές ται­νί­ες όπως οι: «Έτε­ρος Εγώ», «Ένα τρα­γού­δι δε φτά­νει», «Κου­ρά­στη­κα να σκο­τώ­νω τους αγα­πη­τι­κούς σου», «Ο βασι­λιάς», «Το κλά­μα βγή­κε απ’ τον Παρά­δει­σο» και «Τρεις εποχές».

Τις δεκα­ε­τί­ες του 70 και του 80 είχε παί­ξει σε πολ­λές θεα­τρι­κές παρα­στά­σεις, μετα­ξύ των οποί­ων: «Η γει­το­νιά του Τσέ­χωφ», «Η πινα­κο­θή­κη των ηλι­θί­ων», «Υπη­ρέ­της δυο αφε­ντά­δων», «Φον Δημη­τρά­κης» και «Χάρ­βεϊ». Τελευ­ταία του εμφά­νι­ση στη σκη­νή, ήταν στην παρά­στα­ση «Κατά­δι­κός μου» της Ελέ­νης Ράντου στο θέα­τρο Διά­να, τις σεζόν 2011–2014.

Από τις τελευ­ταί­ες φορές που συμ­με­τεί­χε σε σίριαλ στην τηλε­ό­ρα­ση ήταν στο «Ταμάμ» του AΝΤ1.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο