Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θετική στον κορονοϊό έγκυος σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι

Θετι­κή στον κορο­νο­ϊό βρέ­θη­κε χθες έγκυος, η οποία δια­μέ­νει σε ξενο­δο­χείο της περιο­χής του Κρα­νι­δί­ου, που λει­τουρ­γεί υπό την επο­πτεία του Διε­θνούς Οργα­νι­σμού Μετα­νά­στευ­σης. Στην περιο­χή μετέ­βη­σαν ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων Νίκος Χαρ­δα­λιάς, ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας για τον κορο­νο­ϊό Σωτή­ρης Τσιό­δρας, ο υπουρ­γός Μετα­νά­στευ­σης και Ασύ­λου Νότης Μητα­ρά­κης, καθώς και κλι­μά­κια του ΕΟΔΥ και του υπουρ­γεί­ου Μετα­νά­στευ­σης και Ασύλου.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Μετα­νά­στευ­σης και Ασύ­λου, η 28χρονη γυναί­κα από τη Σομα­λία, που βρί­σκε­ται στον έκτο μήνα της εγκυ­μο­σύ­νης της, προ­σήλ­θε χθες το πρωί στο νοσο­κο­μείο του Ναυ­πλί­ου για άλλη αιτία, που δεν σχε­τί­ζε­ται με συμ­πτώ­μα­τα κορο­νοϊ­ού, και υπε­βλή­θη στον προ­βλε­πό­με­νο ιατρι­κό έλεγ­χο για Covid-19.

Από τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εξε­τά­σε­ων που διε­νερ­γή­θη­καν χθες στο Ινστι­τού­το Παστέρ στην Αθή­να, προ­έ­κυ­ψε ότι είναι θετι­κή στον κορο­νο­ϊό. Η εγκυ­μο­νού­σα δια­μέ­νει χωρίς συμ­πτώ­μα­τα και σε πλή­ρη υγειο­νο­μι­κή απο­μό­νω­ση στο δωμά­τιο της.

Ήδη, από νωρίς σήμε­ρα το πρωί στο συγκε­κρι­μέ­νο ξενο­δο­χείο έχει μετα­βεί κλι­μά­κιο του υπουρ­γεί­ου Μετα­νά­στευ­σης και Ασύ­λου, ενώ κλι­μά­κιο του ΕΟΔΥ διε­νερ­γεί ιχνη­λά­τη­ση των προ­σώ­πων που δια­μέ­νουν στο ξενο­δο­χείο, καθώς και του προ­σω­πι­κού το οποίο εργά­ζε­ται σε αυτό. Το συγκε­κρι­μέ­νο ξενο­δο­χείο έχει τεθεί σε πλή­ρη υγειο­νο­μι­κό απο­κλει­σμό από το βρά­δυ της Μεγά­λης Πέμ­πτης, για προ­λη­πτι­κούς λόγους, καθώς εμφα­νί­στη­κε θετι­κό κρού­σμα σε εργα­ζό­με­νη στο ξενο­δο­χείο, η οποία όμως δεν προ­σήλ­θε για εργα­σία τις τελευ­ταί­ες δώδε­κα ημέ­ρες. Στο ξενο­δο­χείο δια­μέ­νουν 470 αιτού­ντες άσυ­λο, οι οποί­οι στο σύνο­λο τους προ­έρ­χο­νται από χώρες της υπο­σα­χά­ριας Αφρικής.

Εξάλ­λου, το υπουρ­γείο ανα­φέ­ρει ότι το βρά­δυ του Μεγά­λου Σάβ­βα­του απε­βί­ω­σε από παθο­λο­γι­κά αίτια στο νοσο­κο­μείο Κορίν­θου 39χρονη γυναί­κα από το Σου­δάν, η οποία διέ­με­νε στην ίδια δομή. Ωστό­σο διευ­κρι­νί­ζε­ται ότι σύμ­φω­να με τα στοι­χεία του ιατρι­κού της φακέ­λου η απο­θα­νού­σα ήταν αρνη­τι­κή για Covid-19.

Τέλος, σημειώ­νε­ται ότι με κοι­νή υπουρ­γι­κή από­φα­ση των συναρ­μό­διων υπουρ­γών Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Υγεί­ας και Μετα­νά­στευ­σης και Ασύ­λου παρα­τεί­νο­νται μέχρι τις 10 Μαΐ­ου τα μέτρα κατά της εμφά­νι­σης και δια­σπο­ράς κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού στα Κέντρα Υπο­δο­χής και Ταυ­το­ποί­η­σης και τις δομές φιλο­ξε­νί­ας σε όλη την επικράτεια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο