Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη _ΚΝΕ: Στην ίδια γειτονιά, στους ίδιους χώρους δουλειάς, στα ίδια θρανία, αδέρφια στον αγώνα για άλλη κοινωνία!

Ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την Παγκό­σμια Μέρα Μετανάστη:

«Η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας με αφορ­μή την Παγκό­σμια Ημέ­ρα Μετα­νά­στη απευ­θύ­νει κάλε­σμα κοι­νής δρά­σης και αγώ­να σε όλους τους μετα­νά­στες που ζουν και εργά­ζο­νται στην Ελλά­δα, ιδιαί­τε­ρα στους νέους που γεν­νή­θη­καν ή μεγά­λω­σαν στη χώρα μας, σε όλους όσοι ανα­γκά­στη­καν να εγκα­τα­λεί­ψουν την πατρί­δα τους, να ξερι­ζω­θούν λόγω των πολέ­μων, της φτώ­χειας, της εξαθλίωσης.

Απευ­θύ­νου­με κάλε­σμα στους Έλλη­νες μετα­νά­στες που εργά­ζο­νται ή σπου­δά­ζουν στο εξω­τε­ρι­κό, σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν βρί­σκο­νται, να δυνα­μώ­σουν την πάλη τους για ζωή με δικαιώματα.

Πνιγ­μέ­να παι­διά και ξερι­ζω­μός, αυτός είναι ο καπιταλισμός!

Απευ­θυ­νό­μα­στε σε κάθε νέο που δεν δέχε­ται να συνη­θί­σει την “κανο­νι­κό­τη­τα” του πολέ­μου, της εξα­θλί­ω­σης, του ξερι­ζω­μού, των σύγ­χρο­νων στρα­το­πέ­δων συγκέ­ντρω­σης. Σε κάθε νέο που νιώ­θει οργή και αγα­νά­κτη­ση από τις καθη­με­ρι­νές ειδή­σεις νεκρών και αγνο­ού­με­νων προ­σφύ­γων στο Αιγαίο, από τη μετα­τρο­πή της Μεσο­γεί­ου σε “θάλασ­σα νεκρών” ως απο­τέ­λε­σμα της πολι­τι­κής άγριας κατα­στο­λής ΕΕ και κυβερ­νή­σε­ων. Που δεν ανέ­χε­ται τους “ορα­τούς” και “αόρα­τους” φρά­χτες, τις επα­να­προ­ω­θή­σεις που γιγα­ντώ­νουν τα κυκλώ­μα­τα των δια­κι­νη­τών, τις απε­λά­σεις, τον εγκλωβισμό.

Δεν ξεχνά­με τους εκα­το­ντά­δες νεκρούς πριν έξι μήνες στο τρα­γι­κό ναυά­γιο ανοι­χτά της Πύλου, για το οποίο με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης ακό­μα δεν έχουν απο­δο­θεί ευθύ­νες στους υπαί­τιους. Τιμά­με στην πρά­ξη τη μνή­μη των δεκά­δων χιλιά­δων αδι­κο­χα­μέ­νων προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στο υγρό νεκρο­τα­φείο του Αιγαί­ου, παλεύ­ο­ντας ενά­ντια στο σύστη­μα που γεν­νά καθη­με­ρι­νά τραγωδίες.

Δυνα­μώ­νου­με  την πάλη απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή του εγκλω­βι­σμού χιλιά­δων προ­σφύ­γων και μετα­να­στών που έχουν εφαρ­μό­σει όλες οι κυβερ­νή­σεις με την απα­ρά­δε­κτη Κοι­νή Δήλω­ση ΕΕ — Τουρ­κί­ας και του Κανο­νι­σμού του Δου­βλί­νου που έχουν μετα­τρέ­ψει την Ελλά­δα σε ένα απέ­ρα­ντο hot spot.

ΚΚΕ _για την Παγκό­σμια Ημέ­ρα Μετανάστη

Καμιά συμμετοχή στη σφαγή στη Γάζα

Εκφρά­ζου­με την πραγ­μα­τι­κή αλλη­λεγ­γύη μας στα θύμα­τα του πολέ­μου, παλεύ­ο­ντας να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους, η συμ­με­το­χή της χώρας μας στη σφα­γή στη Γάζα, η συμ­με­το­χή στους σχε­δια­σμούς ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — Ισρα­ήλ στη Μέση Ανα­το­λή, που ελλο­χεύ­ουν τερά­στιους κιν­δύ­νους για τους λαούς, οδη­γώ­ντας σε τερά­στια αύξη­ση των ξεριζωμένων.

Στε­κό­μα­στε δίπλα στον αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού, που ήδη μετρά χιλιά­δες νεκρούς και εκα­τομ­μύ­ρια εκτο­πι­σμέ­νους που αδυ­να­τούν να βρουν ασφα­λές κατα­φύ­γιο και τα στοι­χειώ­δη για την επι­βί­ω­σή τους. Για να στα­μα­τή­σει το έγκλη­μα του κρά­τους-δολο­φό­νου του Ισρα­ήλ που δεν διστά­ζει να επι­τί­θε­ται ακό­μα και σε προ­σφυ­γι­κούς καταυ­λι­σμούς, όπως στην Τζα­μπα­λί­για και τον προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό Αλ Σάτι με εκα­το­ντά­δες θύματα.

Ο αγώνας και η αλληλεγγύη αποτελούν τη μοναδική εγγύηση
για την υπεράσπιση των ξεριζωμένων,
των μεγαλύτερων θυμάτων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Απέ­να­ντι στο υπο­κρι­τι­κό ενδια­φέ­ρον των κυβερ­νή­σε­ων και της ΕΕ, που ανοι­γο­κλεί­νουν τη στρό­φιγ­γα των μετα­να­στών και των προ­σφύ­γων για να φέρ­νουν φτη­νά εργα­τι­κά χέρια με βάση τις ανά­γκες των αφε­ντι­κών, δυνα­μώ­νου­με τον κοι­νό αγώ­να για δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, με αυξή­σεις στα μερο­κά­μα­τα, υπο­γρα­φή ΣΣΕ, ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες εργα­σί­ας και δια­βί­ω­σης, καμία διά­κρι­ση σε εργα­σια­κά, ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα, χορή­γη­ση αδειών δια­μο­νής σε όλους τους μετα­νά­στες που ζουν και εργά­ζο­νται στη χώρα μας.

Δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να για πραγ­μα­τι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας των προ­σφυ­γό­που­λων, για πλή­ρη έντα­ξή τους στην εκπαι­δευ­τι­κή δια­δι­κα­σία. Για να δημιουρ­γη­θούν και να στε­λε­χω­θούν τμή­μα­τα έντα­ξης, για την ουσια­στι­κή πρό­σβα­ση σε όλες τις δομές εκπαί­δευ­σης. Για να μην ανα­τί­θε­ται η ευθύ­νη των προ­σφυ­γό­που­λων στις ΜΚΟ, οι οποί­ες θησαυ­ρί­ζουν με τη στή­ρι­ξη των κυβερ­νή­σε­ων και της ΕΕ. Για να μην κιν­δυ­νεύ­ει κανέ­να προ­σφυ­γό­που­λο με απέ­λα­ση μετά την ενη­λι­κί­ω­σή του.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνου­με καθη­με­ρι­νά τη μάχη για να μην μπο­ρεί να στα­θεί σε κανέ­ναν χώρο δου­λειάς, σε κανέ­να σχο­λείο, σε καμία γει­το­νιά το ρατσι­στι­κό — εθνι­κι­στι­κό δηλη­τή­ριο. Για να δυνα­μώ­σει η πάλη απέ­να­ντι σε κάθε διά­κρι­ση με βάση το χρώ­μα, την κατα­γω­γή, το φύλο, τη θρησκεία.

Πολύ­νε­κρο ναυά­γιο στα ανοι­κτά της Λιβύ­ης – 61 νεκροί

Στην ίδια γειτονιά,
στους ίδιους χώρους δουλειάς,
στα ίδια θρανία,
αδέρφια στον αγώνα για άλλη κοινωνία!

Η πραγ­μα­τι­κή διέ­ξο­δος βρί­σκε­ται στον κοι­νό αγώ­να Ελλή­νων και μετα­να­στών εργα­ζο­μέ­νων απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή που τσα­κί­ζει τις ζωές μας, για δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, για το σχο­λείο και τις σπου­δές που μας αξί­ζουν. Η κοι­νή πάλη για μια κοι­νω­νία χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρω­πο, πολέ­μους και ξεριζωμό».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο