Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ”: Μεγάλη άνοδος σε ψήφους και ποσοστά στις εκλογές των Πολιτικών Μηχανικών

Μεγά­λη άνο­δο σε ψήφους και ποσο­στά, με τους ψηφί­σα­ντες να είναι πάνω από 5.000 πανελ­λα­δι­κά, σημεί­ω­σε η «Πανε­πι­στη­μο­νι­κή Μηχα­νι­κών» κατά τις εκλο­γές του Συλ­λό­γου Πολι­τι­κών Μηχα­νι­κών Ελλά­δας (ΣΠΜΕ), που έγι­ναν χθες σε όλη τη χώρα. Στη­ρί­χθη­καν μαχη­τι­κά τα ψηφο­δέλ­τιά της, οδη­γώ­ντας σε μεγά­λη άνο­δο σε ψήφους και σε ποσο­στά, σε συν­θή­κες σημα­ντι­κής ανό­δου και της μαζικότητας.

Ειδι­κό­τε­ρα, το ψηφο­δέλ­τιο της «Πανε­πι­στη­μο­νι­κής» έλα­βε 607 ψήφους από 385 το 2016 και κατέ­γρα­ψε ποσο­στό 12% (11,92) από 9% (8,99) το 2016, ενώ στην κάλ­πη της Αθή­νας, έρχε­ται δεύ­τε­ρο με 273 ψήφους (από 156) και ποσο­στό που αγγί­ζει το 20% από 12,3% το 2016.

Βέβαια στον Σύλ­λο­γο ο συσχε­τι­σμός εξα­κο­λου­θεί να παρα­μέ­νει αρνη­τι­κός, με τα ποσο­στά των ψηφο­δελ­τί­ων που υπο­στη­ρί­ζο­νται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να παρα­μέ­νουν χωρίς ουσια­στι­κή (%) μετα­βο­λή, αν συνυ­πο­λο­γί­σει κανείς ότι το 2023, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη­ρί­ζουν από ένα ψηφο­δέλ­τιο, ενώ το 2016 σχε­τί­ζο­νταν με δύο ψηφοδέλτια.

Σε ανα­κοί­νω­σή της, η «Πανε­πι­στη­μο­νι­κή» χαι­ρε­τί­ζει όσους στή­ρι­ξαν μαχη­τι­κά τα ψηφο­δέλ­τια της, οδη­γώ­ντας σε μεγά­λη άνο­δο σε ψήφους και σε ποσο­στά, σε συν­θή­κες σημα­ντι­κής ανό­δου και της μαζι­κό­τη­τας και σχο­λιά­ζει πως «το απο­τέ­λε­σμα θα επι­τρέ­ψει την οργά­νω­ση της μάχης απέ­να­ντι στον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο, μέσα και κυρί­ως έξω απ’ το ΔΣ του Συλ­λό­γου, από καλύ­τε­ρες θέσεις». Ανα­λυ­τι­κή ανα­κοί­νω­ση θα εκδο­θεί μετά την ορι­στι­κο­ποί­η­ση των επί­ση­μων, τελι­κών αποτελεσμάτων.

Συντα­ξιού­χοι: Πανατ­τι­κή κινη­το­ποί­η­ση στις 4 Απρί­λη με πορεία στο Μέγα­ρο Μαξίμου

Ονο­ρέ ντε Μπαλ­ζάκ: Γρα­πτά πάνω στο μυθι­στό­ρη­μα – Οι καλλιτέχνες

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο