Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιβεβαιώνει την είδηση ο πρώην αντιεισαγγελέας Κανελλόπουλος ότι θα «ηγηθεί» του ναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη

Επι­βε­βαιώ­νε­ται η είδη­ση ότι ο πρώ­ην αντιει­σαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου Ανα­στά­σιος Κανελ­λό­που­λος θα ανα­λά­βει «πρό­ε­δρος» του ναζι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος του φυλα­κι­σμέ­νου χρυ­σαυ­γί­τη Ηλ. Κασιδιάρη.

Μιλώ­ντας στην ιστο­σε­λί­δα dikastiko.gr, ο πρώ­ην αντιει­σαγ­γε­λέ­ας «επι­βε­βαί­ω­σε την πλη­ρο­φο­ρία ότι βρί­σκε­ται σε προ­χω­ρη­μέ­νες συζη­τή­σεις με τη διοι­κού­σα επι­τρο­πή του απο­κα­λού­με­νου “κόμ­μα­τος Κασι­διά­ρη” ώστε να γίνουν αλλα­γές στο κατα­στα­τι­κό του. Αυτές αφο­ρούν, όπως ανα­φέ­ρει, την κατάρ­γη­ση της διοι­κού­σας επι­τρο­πής και την ανά­δει­ξη του ιδί­ου με εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία σε πανελ­λή­νιο συνέ­δριο περί­που 70 ατό­μων, σε πρό­ε­δρο του κόμ­μα­τος ή αλλιώς “στον έχο­ντα τον πρώ­το και τελευ­ταίο λόγο”».

Ο Κανελ­λό­που­λος, γνω­στός για τις ακρο­δε­ξιές του από­ψεις, απορ­ρί­πτει τον όρο «αχυ­ράν­θρω­πος», μιλώ­ντας μάλι­στα στο… τρί­το ενι­κό για τον εαυ­τό του.

«Στην ερώ­τη­ση πως θα παρα­καμ­φθεί ο όρος περί πραγ­μα­τι­κής ή “εικο­νι­κής ηγε­σί­ας” προ­κει­μέ­νου να παρα­καμ­φθούν οι προ­βλέ­ψεις τελευ­ταί­ου νόμου που ουσια­στι­κά επι­χει­ρεί να μπλο­κά­ρει την κάθο­δο του κόμ­μα­τος, ο πρώ­ην ανώ­τε­ρος εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός σχε­δόν κάγ­χα­σε “έ όχι και αχυ­ράν­θρω­πος ο Κανελ­λό­που­λος. Όποιος με ξέρει δεν μπο­ρεί ποτέ να το πει. Εξαρ­τά­ται για ποια προ­σω­πι­κό­τη­τα μιλάς. Η δια­δρο­μή μου μιλά­ει από μόνη της”».

Όπως ανα­φέ­ρει το ρεπορ­τάζ του dikastiko.gr, ο Κανελ­λό­που­λος επι­σή­μα­νε «πως δεν είχε καμία επα­φή με τον Ηλία Κασι­διά­ρη, αλλά με τα μέλη της διοι­κού­σας επι­τρο­πής και επι­βε­βαί­ω­σε ότι ο κατα­δι­κα­σμέ­νος για εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση “θα είναι υπο­ψή­φιος στην Α’ Αθή­νας”. Η συμ­φω­νία δε θα σφρα­γι­στεί εντός της βδο­μά­δας και ο ίδιος θα είναι που θα υπο­βάλ­λει τη δήλω­ση του στο αρμό­διο τμή­μα του Ανω­τά­του Δικα­στη­ρί­ου ζητώ­ντας τη συμ­με­το­χή στις εκλογές».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο πρώ­ην αντιει­σαγ­γε­λέ­ας — που δεν είναι «αχυ­ράν­θρω­πος» αλλά απλά θα προ­ε­δρεύ­σει και θα εκπρο­σω­πή­σει ένα ναζι­στι­κό μόρ­φω­μα — ίδρυ­σε πέρυ­σι το «ΕΑΝ», έναν ακρο­δε­ξιό-εθνι­κι­στι­κό πολι­τι­κό φορέα με «χρυ­σαυ­γί­ζου­σες» θέσεις και ρητο­ρι­κή, έχο­ντας ως κεντρι­κό σύν­θη­μα… «Η χώρα δεν χρειά­ζε­ται Πρω­θυ­πουρ­γό, χρειά­ζε­ται Εισαγγελέα»!

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από dikastiko.gr

Πρώ­ην αντιει­σαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου θα ηγη­θεί του ναζι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος Κασιδιάρη;

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο