Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρίστανε το γιατρό και «ψάρευε» θύματα σε μοναστήρια — Ευθύνεται για το θάνατο 2 παιδιών και 76χρονου

Μέχρι και για­τρούς είχε εξα­πα­τή­σει με τις δήθεν επι­στη­μο­νι­κές του γνώ­σεις, ο 47χρονος ψευ­το­για­τρός, ο οποί­ος συνε­λή­φθη από την Ασφά­λεια Αττι­κής κατη­γο­ρού­με­νος, εκτός των άλλων και για τον θάνα­το δυο ανή­λι­κων καρ­κι­νο­πα­θών, 14 και 16 ετών, καθώς και ενός 76χρονου με την ίδια πάθη­ση, ενώ εμπλέ­κε­ται και σε υπό­θε­ση απά­της πολύ μεγά­λης αξί­ας σε βάρος γνω­στού επιχειρηματία.

Ταυ­τό­χρο­να, όπως ανέ­φε­ραν αστυ­νο­μι­κές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφα­νι­ζό­ταν ως πιστός Χρι­στια­νός και άνθρω­πος της Εκκλη­σί­ας, προ­σεγ­γί­ζο­ντας τα θύμα­τα του σε μονα­στή­ρια, όπου κατέ­φευ­γαν οι ίδιοι ή οι συγ­γε­νείς τους για να ζητή­σουν, ως ύστα­τη ελπί­δα, βοή­θεια από τον Θεό, και τους έπει­θε να ακο­λου­θή­σουν τις οδη­γί­ες του και τα «μαν­τζού­νια» που τους πρό­τει­νε για να θεραπευτούν.

Όταν συνε­λή­φθη ο 47χρονος, δια­πι­στώ­θη­κε πως πρό­κει­ται για το ίδιο πρό­σω­πο που κατη­γο­ρεί­ται για απά­τη σε βάρος του επι­χει­ρη­μα­τία, από τον οποίο φέρε­ται ότι απέ­σπα­σε 55.000.000 ευρώ από το 2004 έως το 2009, υπό­θε­ση που έχει πάρει το δρό­μο της Δικαιο­σύ­νης, ενώ είχε βγει και απα­γό­ρευ­ση εξό­δου από την χώρα σε βάρος του.

Εκεί­νο που εξέ­πλη­ξε τους αστυ­νο­μι­κούς κατά την εξέ­λι­ξη της έρευ­νας, είναι ότι είχε πεί­σει για­τρούς πως είναι συνά­δελ­φος τους και διέ­θε­ταν το ιατρείο τους για συνε­ξε­τά­ζουν ασθε­νείς. Κάποιοι από αυτούς κλή­θη­καν να κατα­θέ­σουν στην Ασφά­λεια και έμει­ναν άναυ­δοι όταν πλη­ρο­φο­ρή­θη­καν περί τίνος επρόκειτο.

Δύο για­τροί, ωστό­σο, κατη­γο­ρού­νται για συνέρ­γεια στις απά­τες, καθώς, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της προ­α­νά­κρι­σης, γνώ­ρι­ζαν την πλα­στο­προ­σω­πία του 47χρονου, ενώ για τον ίδιο λόγο κατη­γο­ρεί­ται και η σύζυ­γος του συλ­λη­φθέ­ντος. Και οι τρεις δεν συνε­λή­φθη­σαν λόγω παρε­λεύ­σε­ως του αυτο­φώ­ρου, καθώς το αδί­κη­μα είναι πλημ­μέ­λη­μα, αλλά συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται στη δικογραφία.

Η έρευ­να για την υπό­θε­ση ξεκί­νη­σε από την Ασφά­λεια Αττι­κής, πριν από περί­που 13 μήνες μετά τον θάνα­το των δύο ανή­λι­κων καρ­κι­νο­πα­θών, καθώς οι συγ­γε­νείς τους θεώ­ρη­σαν ότι κάτι δεν πήγαι­νε καλά.

Στην πορεία, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, υπήρ­ξε ανα­φο­ρά και από κάποιον για­τρό, που υπο­πτεύ­θη­κε ότι ο 47χρονος δεν ήταν ακρι­βώς όπως παρουσιαζόταν.

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση της έρευ­νας η δικο­γρα­φία, με όλα τα στοι­χεία, εστά­λη στον εισαγ­γε­λέα και εκδό­θη­κε ένταλ­μα σύλ­λη­ψης, με βάση το οποίο ο ψευ­το­για­τρός συνε­λή­φθη στο σπί­τι του, στα νοτιο­α­να­το­λι­κά προ­ά­στια της Αττικής.

Σε βάρος του ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη για ανθρω­πο­κτο­νί­ες και άλλα αδι­κή­μα­τα κακουρ­γη­μα­τι­κού χαρα­κτή­ρα και παρα­πέμ­φθη­κε στον ανακριτή.

Επει­δή το μέγε­θος της δρά­σης του συλ­λη­φθέ­ντα δεν έχει ακό­μα υπο­λο­γι­στεί και εκτι­μά­ται ότι εμπλέ­κε­ται σε πολύ περισ­σό­τε­ρες ενέρ­γειες από αυτές που έχουν δια­λευ­καν­θεί, από την ΕΛ.ΑΣ ζητή­θη­κε άδεια για την δημο­σιο­ποί­η­ση των στοι­χεί­ων του, προ­κει­μέ­νου να εντο­πι­στούν και άλλα θύμα­τα του.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο