Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλεύση… αυταρχισμού με Μπιμπίλα «φυτευτό» στην πρώτη θέση του Νότιου Τομέα Αθηνών!

Μέσα στη «βρο­χή» καταγ­γε­λιών για «φυτευ­τούς» υπο­ψή­φιους βου­λευ­τές του κόμ­μα­τος «Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας» της Ζ. Κων­στα­ντο­πού­λου, δια­βά­ζου­με ότι ο Σπύ­ρος Μπι­μπί­λας (πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Ελλή­νων Ηθο­ποιών) μετα­κι­νή­θη­κε, με από­φα­ση Κων­στα­ντο­πού­λου φυσι­κά, στην πρώ­τη θέση του ψηφο­δελ­τί­ου του Νότιου Τομέα Αθη­νών από την Α’ Αθη­νών όπου είχε έρθει… τρίτος.

«Απο­φα­σί­ζο­μεν και δια­τά­ζο­μεν», λοι­πόν, η τάχα «αντι­συ­στη­μι­κή» κα. Κων­στα­ντο­πού­λου, αγνο­εί επι­δει­κτι­κά τις ψήφους του λαού, προ­ω­θώ­ντας «δικούς της» ανθρώ­πους με την ελπί­δα να τους εκλέ­ξει βουλευτές.

Μιας όμως και ανα­φερ­θή­κα­με στον πολυ­δια­φη­μι­σμέ­νο Σπύ­ρο Μπι­μπί­λα, αξί­ζει να θυμη­θού­με πως ο ίδιος… εξε­λέ­γη πρό­ε­δρος του ΣΕΗ μετά τις εκλο­γές που έγι­ναν στο σωμα­τείο 2020.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι στις εκλο­γές Ιού­λη του 2020, πρώ­τη δύνα­μη είχε έρθει η «Δημο­κρα­τι­κή Ενό­τη­τα Ηθο­ποιών» (ΔΕΗ) και όχι η παρά­τα­ξη του κ. Μπι­μπί­λα, «Αγω­νι­στι­κή Ενό­τη­τα Ανε­ξάρ­τη­των Ηθο­ποιών» (ΑΕΝΑΗ). Τι συνέ­βη όμως;

Όταν συγκλή­θη­κε το νέο Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο για την ανά­δει­ξη προ­ε­δρεί­ου, στις 6 Ιού­λη 2020, συνέ­βη­σαν τα εξής:

Η παρά­τα­ξη «Αγω­νι­στι­κή Ενό­τη­τα Ανε­ξάρ­τη­των Ηθο­ποιών» (δυνά­μεις που πρό­σκει­νται σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ), μαζί με τους δήθεν ανε­ξάρ­τη­τους, από την παρά­τα­ξη «Από Κοι­νού» (support art workers), 2η και 3η δύνα­μη αντί­στοι­χα στις εκλο­γές, αγνο­ώ­ντας την εντο­λή του κλά­δου και πετώ­ντας το δημο­κρα­τι­κο­φα­νές και ενω­τι­κό προ­σω­πείο με το οποίο κατέ­βη­καν στις εκλο­γές, απέ­κλει­σαν τη «Δημο­κρα­τι­κή Ενό­τη­τα Ηθο­ποιών» (ΔΕΗ), η οποία, θυμί­ζου­με, είχε ανα­δει­χθεί πρώ­τη δύνα­μη στις εκλογές.

Συγκε­κρι­μέ­να, οι δύο παρα­τά­ξεις απέρ­ρι­ψαν την πρό­τα­ση της ΔΕΗ για αντι­προ­σω­πευ­τι­κό και ανα­λο­γι­κό Προ­ε­δρείο και την πρό­τα­ση να είναι πρό­ε­δρος ο Δημή­τρης Κατα­λει­φός (ο πρώ­τος σε σταυ­ρούς της πρώ­της παρά­τα­ξης). Αντ’ αυτού εξέ­λε­ξαν πρό­ε­δρο τον Σπύ­ρο Μπι­μπί­λα από την «Αγω­νι­στι­κή Ενό­τη­τα Ανε­ξάρ­τη­των Ηθο­ποιών» («ΑΕΝΑΗ»), αντι­πρό­ε­δρο τον Κων­στα­ντί­νο Μπι­μπή και γενι­κό γραμ­μα­τέα τον Άρη Λάσκο, και οι δύο από τους «Από Κοινού».

Κάπως έτσι, αντί να εκλε­γεί πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου ο Δ. Κατα­λει­φός, με τις μηχα­νο­ρα­φί­ες των «ΑΕΝΑΗ» και «Από Κοι­νού» βγή­κε ο… Σπ. Μπι­μπί­λας! Με… «δημο­κρα­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες» πάντα, σαν κι’ αυτές που μετέρ­χε­ται η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου σήμε­ρα προ­κει­μέ­νου να προ­ω­θή­σει τους «εκλε­κτούς» της στα ψηφο­δέλ­τια της Πλεύ­σης Ελευθερίας.

Όσο για τον, κατά τα λοι­πά συμπα­θή, κύριο Μπι­μπί­λα — το έχου­με γρά­ψει και θα το ξανα­γρά­ψου­με — ζυγί­στη­κε, μετρή­θη­κε και βρέ­θη­κε ελλι­πο­βα­ρής, καθ’ όλη την διάρ­κεια της θητεί­ας του ως πρό­ε­δρος του ΣΕΗ. Για όσους ενδια­φέ­ρο­νται να «φρε­σκά­ρουν» τη μνή­μη τους, παρα­θέ­του­με ενδει­κτι­κά τις παρα­κά­τω αναρτήσεις…

«Για­τί τέσ­σε­ρις μήνες μετά;»: Άθλια τοπο­θέ­τη­ση του προ­έ­δρου του ΣΕΗ Σπύ­ρου Μπι­μπί­λα για την υπό­θε­ση Γεωργούλη

Ο Μάγκας και ο… τζά­μπα μάγκας

Σπύ­ρος Μπι­μπί­λας: Ζυγί­στη­κε, μετρή­θη­κε και βρέ­θη­κε ελλιποβαρής

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο