Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΥ-Covid-19: «Ραγδαία κλιμάκωση», υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των νεκρών σε μία εβδομάδα

Ο διευ­θυ­ντής του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας (WHO) δια­τύ­πω­σε τη βαθιά ανη­συ­χία του σχε­τι­κά με τη «ραγδαία κλι­μά­κω­ση και παγκό­σμια εξά­πλω­ση» των κρου­σμά­των του COVID-19, που πλήτ­τει πλέ­ον 205 χώρες και περιοχές.

«Την ώρα που έχου­με εισέλ­θει στον τέταρ­το μήνα της παν­δη­μί­ας, ανη­συ­χώ βαθιά από τη ραγδαία κλι­μά­κω­ση και την παγκό­σμια δια­σπο­ρά των κρουσμάτων».

«Τις τελευ­ταί­ες 5 εβδο­μά­δες κατα­γρά­φη­κε μια σχε­δόν εκθε­τι­κή αύξη­ση του αριθ­μού των νέων κρου­σμά­των και ο αριθ­μός των θανά­των έχει υπερ­δι­πλα­σια­στεί από την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα» είπε ο Τέντρος Αντά­νομ Γκε­μπρε­γκέ­σους, κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης τύπου στη Γενεύη.

«Τις επό­με­νες λίγες ημέ­ρες θα φθά­σου­με το 1 εκα­τομ­μύ­ριο επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα και τους 50.000 θανά­τους παγκο­σμί­ως» επι­σή­μα­νε ο Τέντρος.

«Πρό­κει­ται για την πρώ­τη παν­δη­μία που προ­κα­λεί ένας κορο­νο­ϊ­ός (…) και η συμπε­ρι­φο­ρά του δεν είναι πολύ γνω­στή. Πρέ­πει να είμα­στε ενω­μέ­νοι για να πολε­μή­σου­με αυτόν τον άγνω­στο και επι­κίν­δυ­νο ιό» απηύ­θυ­νε έκκλη­ση ο αξιωματούχος.

Περισ­σό­τε­ρα από 865.000 κρού­σμα­τα έχουν επι­σή­μως ανα­κοι­νω­θεί παγκο­σμί­ως, εκ των οποί­ων άνω του 50% στην Ευρώ­πη, 189.000 στις ΗΠΑ και περισ­σό­τε­ρα από 110.000 στην Ασία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο