Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προγραμματισμός ραντεβού για εμβολιασμό

info Ατέχνως

1.Πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση

Ο πολί­της μπο­ρεί να ελέγ­ξει αν ανή­κει σε κάποιες από τις ομά­δες προ­τε­ραιό­τη­τας απο­στέλ­λο­ντας στο 13034 γρα­πτό μήνυ­μα (SMS) με το ΑΜΚΑ και το επώ­νυ­μό του (ΑΜΚΑ κενό Επώ­νυ­μο). Άμε­σα, ο πολί­της θα λάβει γρα­πτό μήνυ­μα, που θα τον ενη­με­ρώ­νει εάν είναι δικαιού­χος εμβο­λια­σμού με βάση την πλη­θυ­σμια­κή προ­τε­ραιο­ποί­η­ση του εθνι­κού σχε­δί­ου εμβο­λια­σμών. Στη συνέ­χεια, ο πολί­της μπο­ρεί να εισέλ­θει στην ηλε­κτρο­νι­κή πλατ­φόρ­μα εμβο­λια­σμού COVID-19 (emvolio.gov.gr) για να προ­γραμ­μα­τί­σει το ραντε­βού του.

Να μην ξεχάσω

2.Πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση

Οι πολί­τες που έχουν εγγρα­φεί στην άυλη συντα­γο­γρά­φη­ση (μέσω της πλατ­φόρ­μας ehealth.gov.gr), και εφό­σον θα καθί­στα­νται δικαιού­χοι εμβο­λια­σμού, θα λάβουν ένα γρα­πτό μήνυ­μα (SMS) στο κινη­τό τους από τον αριθ­μό 13034, που θα τους ειδο­ποιεί ότι έχει πραγ­μα­το­ποι­η­θεί προ-κρά­τη­ση ραντε­βού. Το γρα­πτό μήνυ­μα θα ανα­φέ­ρει τον Κωδι­κό Ραντε­βού, την ημε­ρο­μη­νία και ώρα εμβο­λια­σμού και το προ­τει­νό­με­νο εμβο­λια­στι­κό κέντρο. Ως εμβο­λια­στι­κό κέντρο προ-επι­λέ­γε­ται το πλη­σιέ­στε­ρο δια­θέ­σι­μο με βάση τον Ταχυ­δρο­μι­κό Κώδι­κα που έχει δηλωθεί.

Ο πολί­της έχει τη δυνα­τό­τη­τα να επι­βε­βαιώ­σει ή να τρο­πο­ποι­ή­σει το προ-κρα­τη­μέ­νο ραντε­βού του εντός 120 ωρών. Η επι­βε­βαί­ω­ση του προ-κρα­τη­μέ­νου ραντε­βού δύνα­ται να γίνει από τον πολί­τη με έναν από τους δύο εξής τρόπους:

  • Με απο­στο­λή του Κωδι­κού Ραντε­βού μέσω γρα­πτού μηνύ­μα­τος (SMS) στο 13034.
    Σε περί­πτω­ση που ο χρή­στης δεν πλη­κτρο­λο­γή­σει σωστά τον Κωδι­κό Ραντε­βού (λόγου χάρη, εξαι­τί­ας τυπο­γρα­φι­κού λάθους), θα λάβει απα­ντη­τι­κό SMS που θα τον ενη­με­ρώ­νει ότι ο Κωδι­κός Ραντε­βού είναι λανθασμένος.
  • Με είσο­δο στην πλατ­φόρ­μα emvolio.gov.gr και επι­βε­βαί­ω­ση του προ-κρα­τη­μέ­νου ραντεβού.

Για την τρο­πο­ποί­η­ση του προ-κρα­τη­μέ­νου ραντε­βού μας μπαί­νου­με στην πλατ­φόρ­μα (emvolio.gov.gr) εντός 120 ωρών από τη στιγ­μή που έλα­βε το ενη­με­ρω­τι­κό SMS από τον αριθ­μό 13034.
Εκεί έχου­με τη δυνα­τό­τη­τα να δού­με και να τρο­πο­ποι­ή­σου­με το ραντε­βού μας, σύμ­φω­να με τις δια­θε­σι­μό­τη­τες ανά εμβο­λια­στι­κό κέντρο και να το επιβεβαιώσουμε.

Τέλος, σε περί­πτω­ση που ο πολί­της δεν επι­βε­βαιώ­σει το ραντε­βού του (με ή χωρίς τρο­πο­ποί­η­ση) εντός 120 ωρών απε­λευ­θε­ρώ­νε­ται η προ-κρά­τη­ση και ο πολί­της έχει τη δυνα­τό­τη­τα μετέ­πει­τα να προ­γραμ­μα­τί­σει νέο ραντε­βού μέσω της πλατ­φόρ­μας emvolio.gov.gr.

ℹ️  Ενημέρωση για προγραμματισμένα ραντεβού

Ο πολί­της μπο­ρεί να ενη­με­ρώ­νε­ται για τις λεπτο­μέ­ρειες του προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νου ραντε­βού του (ημε­ρο­μη­νία και ώρα εμβο­λια­σμού, εμβο­λια­στι­κό κέντρο), απο­στέλ­λο­ντας SMS στο 13034 με τον Κωδι­κό Ραντε­βού ή το ΑΜΚΑ και το επώ­νυ­μό του (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο).
Σε κάθε περί­πτω­ση, ο πολί­της θα λαμ­βά­νει επι­πλέ­ον τρία (3) αυτο­μα­το­ποι­η­μέ­να SMS υπεν­θύ­μι­σης του ραντε­βού του (3 ημέ­ρες πριν από το ραντε­βού, 1 ημέ­ρα πριν από το ραντε­βού και στις 7 π.μ. την ημέ­ρα του ραντεβού).

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο