Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητική δήλωση Μητσοτάκη: «Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε»!

«Φωτιές είχα­με, έχου­με και θα έχου­με», είπε κυνι­κά και προ­κλη­τι­κά ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης σε δήλω­σή από τις Βρυ­ξέλ­λες, την ώρα που πυρο­σβέ­στες, εθε­λο­ντές και κάτοι­κοι δίνουν άνι­ση μάχη με τις φλό­γες, με πενι­χρά μέσα για να σώσουν σπί­τια, περιου­σί­ες και φυσι­κό περι­βάλ­λον στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή, τα Δερ­βε­νο­χώ­ρια και το Λουτράκι!

Ο πρω­θυ­πουρ­γός κάλε­σε τους κατοί­κους που βλέ­πουν το βιός τους να γίνε­ται στά­χτη «να υπα­κούν στις οδη­γί­ες της πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας» ώστε «οι εκκε­νώ­σεις που δια­τάσ­σο­νται να υλο­ποιού­νται με τη μέγι­στη δυνα­τή ταχύτητα».

Παρα­δέ­χτη­κε δηλα­δή πώς ό,τι «είναι να καεί, θα καεί», επι­κα­λού­με­νος το γνω­στό επι­χεί­ρη­μα για το «απο­τέ­λε­σμα της μεγά­λης κλι­μα­τι­κής κρί­σης», την ώρα όμως που για ακό­μη μια χρο­νιά δεν υπάρ­χει ολο­κλη­ρω­μέ­νο σχέ­διο αντι­πυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας και οι ελλεί­ψεις υπο­νο­μεύ­ουν κάθε προ­σπά­θεια πρό­λη­ψης και αντι­με­τώ­πι­σης των πυρκαγοών.

Ακό­μα, ο Κ. Μητσο­τά­κης δήλω­σε ότι μετά την κατά­σβε­ση, «ο κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός θα βρί­σκε­ται σε από­λυ­τη ετοι­μό­τη­τα να κατα­γρά­ψει τις ζημιές για να απο­ζη­μιω­θούν με τη μέγι­στη δυνα­τή ταχύ­τη­τα», αν και η εμπει­ρία όσων έχουν πλη­γεί από πυρ­κα­γιές, πλημ­μύ­ρες και σει­σμούς δεί­χνει ότι οι όποιες απο­ζη­μιώ­σεις είναι πενι­χρές και οι δια­δι­κα­σί­ες καθυ­στε­ρούν ακό­μα και για χρόνια!

Πηγή: 902.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο