Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλες οι εξελίξεις

Πόλε­μος στην Ουκρα­νία: Όγδοη μέρα βομ­βαρ­δι­σμών και μαχών, ενώ στη Λευ­κο­ρω­σία, στο ξενο­δο­χείο που δια­λύ­θη­κε η ΕΣΣΔ, θα γίνει ο δεύ­τε­ρος γύρος δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων Μόσχας — Κιέβου.

Σήμε­ρα το πρωί ανα­μέ­νε­ται η ουκρα­νι­κή αντι­προ­σω­πεία στη Λευ­κο­ρω­σία για τον δεύ­τε­ρο γύρο των ειρη­νευ­τι­κών συνο­μι­λιών με τη Ρωσία, με σκο­πό τις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για κατά­παυ­ση του πυρός, όπως μετέ­δω­σε χθες το πρα­κτο­ρείο Reuters επι­κα­λού­με­νο δηλώ­σεις του ρώσου δια­πραγ­μα­τευ­τή Βλα­ντί­μιρ Μεντίν­σκι στο TASS.

Στα πεδία των μαχών, οι ρωσι­κές δυνά­μεις συνε­χί­ζουν την προ­έ­λα­σή τους και επι­βε­βαιώ­θη­κε πως κατέ­λα­βαν τη Χερ­σώ­να, μεγα­λού­πο­λη της νότιας Ουκρανίας.

Είναι η πρώ­τη μεγά­λη πόλη της Ουκρα­νί­ας που κατα­λαμ­βά­νε­ται από την έναρ­ξη της εισβο­λής Τις τελευ­ταί­ες ώρες, ισχυ­ρές εκρή­ξεις ταρα­κού­νη­σαν το Κίε­βο και άλλες πόλεις, με πλά­να να κατα­γρά­φουν μια τερά­στια οβί­δα να φωτί­ζει τον νυχτε­ρι­νό ουρα­νό της πρωτεύουσας.

Ξεπέ­ρα­σαν πλέ­ον το εκα­τομ­μύ­ριο οι πολί­τες οι οποί­οι έχουν πλέ­ον εγκα­τα­λεί­ψει την Ουκρα­νία αφό­του οι ένο­πλες δυνά­μεις της Ρωσί­ας εισέ­βα­λαν στη χώρα την περα­σμέ­νη εβδομάδα.

Ρωσι­κές απώ­λειες στην Ουκρα­νία: 498 νεκροί στρα­τιω­τι­κοί και σχε­δόν 1.600 τραυματίες

Η Γενι­κή Συνέ­λευ­ση του ΟΗΕ υιο­θέ­τη­σε χθες Τετάρ­τη, με συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία, ψήφι­σμα που «απαι­τεί η Ρωσία να στα­μα­τή­σει αμέ­σως την κατα­φυ­γή στη βία ενα­ντί­ον της Ουκρα­νί­ας».

Εμπλο­κή στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο από το Διε­θνές Ποι­νι­κό Δικα­στή­ριο της Χάγης που ξεκι­νά έρευ­να για πιθα­νά εγκλή­μα­τα πολέ­μου στην Ουκρανία.

Πάνω από ένα εκα­τομ­μύ­ριο είναι οι πρό­σφυ­γες, σύμ­φω­να με τον ο ΟΗΕ, με τον αριθ­μό να αυξά­νε­ται ραγδαία.

Συνε­χί­ζε­ται το Ράλι τιμών στο πετρέ­λαιο. Η τιμή του πετρε­λαί­ου Brent αυξή­θη­κε κατά 3,30% στα 116,66 δολά­ρια το βαρέλι.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο