Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: 16 νεκροί και 7 τραυματίες από συντριβή αεροπλάνου

Σε 16 ανέρ­χο­νται οι νεκροί και σε 7 οι τραυ­μα­τί­ες από την συντρι­βή σήμε­ρα αερο­πλά­νου L‑410 κοντά σε πόλη στην περιο­χή του Ταταρ­στάν, μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων RIA, επι­κα­λού­με­νο πηγή των ρωσι­κών υπη­ρε­σιών εκτά­κτων καταστάσεων.

Το αερο­πλά­νο μετέ­φε­ρε ομά­δα αλε­ξι­πτω­τι­στών, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Αντι­με­τώ­πι­σης Εκτά­κτων Κατα­στά­σε­ων, σύμ­φω­να παράλ­λη­λα με το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων TASS.

Το αερο­πλά­νο που συνε­τρί­βη ήταν ένα Let L‑410 Turbolet, το οποίο είναι ένα δικι­νη­τή­ριο μετα­γω­γι­κό αερο­σκά­φος μικρών αποστάσεων.

Οι προ­δια­γρα­φές ασφά­λειας των ρωσι­κών αερο­με­τα­φο­ρών έχουν βελ­τιω­θεί τα τελευ­ταία χρό­νια, αλλά δυστυ­χή­μα­τα, ιδιαί­τε­ρα με παλιά αερο­πλά­να σε απο­μα­κρυ­σμέ­νες περιο­χές, δεν είναι σπάνια.

Ένα Antonov An-26 μετα­γω­γι­κό αερο­πλά­νο συνε­τρί­βη στην ρωσι­κή Άπω Ανα­το­λή τον περα­σμέ­νο μήνα στοι­χί­ζο­ντας τη ζωή σε 6 ανθρώ­πους. Επί­σης και οι 28 επι­βαί­νο­ντες ενός δικι­νη­τή­ριου Antonov An-26 σκο­τώ­θη­καν κατά την συντρι­βή του στην Καμ­τσάτ­κα τον Ιούλιο.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο